Μέτωπο συνδικάτων για συλλαλητήριο για τη συγκοινωνία



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25-7-2022

Μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γ. Συνέλευσης στις 22 Ιούλη για συνέχιση των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο, ώστε να διατηρηθεί επίκαιρο το απεργιακό κλίμα ενόψει της ΔΕΘ, τώρα ανοίγει ένας νέος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.
Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε μαζί με άλλα συνδικάτα στη διοργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη συγκοινωνία που θα ταράξει τα νερά και θα δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς που προσπάθησαν ανεπιτυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα να σπιλώσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας αναμασώντας τα περί «ταλαιπωρίας» του επιβατικού κοινού.

Σταθμοί σε αυτή την πορεία είναι:
Την Τετάρτη 27/7 έχει προγραμματιστεί από άλλα σωματεία μέρα δράσης για τη συγκοινωνία με εξορμήσεις στα αμαξοστάσια και στους μεγάλους σταθμούς μετεπιβίβασης.
Για την Πέμπτη 28/7 έχει συζητηθεί στο συνδικάτο και έχει προγραμματιστεί στις 18:00μ.μ. στο ΕΚΘ μεγάλη σύσκεψη σωματείων με θέμα την προετοιμασία του συλλαλητηρίου για τη συγκοινωνία. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είμαστε οι «οικοδεσπότες» αυτής της σύσκεψης, και η μαζική συμμετοχή μας θα προσδώσει άλλο «αέρα» και μεγαλύτερη δυναμική στο όλο εγχείρημα.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή συγκοινωνία –όπως και ο αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις- δεν αφορά μόνο εμάς αλλά συνολικά τον εργατόκοσμο της περιοχής αλλά και ευρύτερα.
Ήδη αρκετά σωματεία όπως : Οικοδόμοι, Επισιτισμός, Χημική Βιομηχανία, Τύπου-Χάρτου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τηλεπικοινωνιών, Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και άλλα έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο κι ο κατάλογος θα μεγαλώνει μέρα τη μέρα.
Όπως τονίσαμε και στη Γ.Σ. οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις η κυβέρνηση άμεσα κατέθεσε και ψήφισε στη βουλή την τροπολογία για τα επιδόματα του «Ανθυγιεινού» και το «Θέσης Ευθύνης».
Αυτό όμως σημαίνει ότι από εδώ και πέρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα «μπρος-πίσω» και η αναστολή των κινητοποιήσεων ακόμα και αν η κυβέρνηση έρθει με νέα «βελτιωμένη» πρόταση για τη ΣΣΕ και η οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να παρθεί ΜΟΝΟ από Γ. Συνέλευση !!
Το τελευταίο διάστημα υπό το βάρος των κινητοποιήσεων μας υπάρχουν κινήσεις τόσο από κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από φορείς της πόλης (π.χ. Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) που η κάθε πλευρά για τους δικούς της βέβαια λόγους -κι όχι επειδή ξαφνικά αγάπησαν τους εργαζόμενους- πιέζει την κυβέρνηση κι όσο περνάν οι μέρες και πλησιάζουμε στη ΔΕΘ η πίεση θα αυξάνει υπό το βάρος και των νέων κινητοποιήσεων μας.
Αυτό το κλίμα πρέπει να αξιοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο εργατικών σωματείων και φορέων που θα χαλάσει τη «μαγική εικόνα» που θα προσπαθήσει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ με προεκλογικές φιέστες και υποσχέσεις και θα την «καθίσει στο σκαμνί» σε ρόλο απολογητή για τα χάλια της συγκοινωνίας που ταλαιπωρεί το λαό εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια.

Συνάδελφοι-σσες, εδώ που μας έφτασαν διοίκηση ΟΑΣΘ, Υπουργείο και κυβέρνηση δεν υπάρχει γυρισμός. Ένας δρόμος μόνο υπάρχει κι αυτός είναι ο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση μας που για εμάς δεν μπορεί να είναι άλλη από την υπογραφή ΣΣΕ με ΑΥΞΗΣΕΙΣ !
Τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να πετύχουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε. Τώρα που δεν είμαστε μόνοι απέναντι στην κυβέρνηση αλλά έχουμε και τη στήριξη κι άλλων σωματείων.
Την κρίσιμη αυτή περίοδο στη δημιουργία αυτού του μετώπου και στις καθημερινές δράσεις καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως το που ανήκουν και το τι πιστεύουν.

Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους !

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός