Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2015: Χάλκινο μετάλλιο στο Τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης



Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία -90κ. του τζούντο, στους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού κι αυτό είναι το ένατο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση. Έτσι, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης μας, έγινε ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, δηλαδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τώρα σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Ο Ηλιάδης ξεκίνησε από τον γύρο των «32», όπου νίκησε και απέκλεισε τον Σλοβένο Νταβίντ Κουκοβίτσα, συνέχισε στον γύρο των «16», όπου νίκησε και απέκλεισε τον Γερμανό Μαρκ Όντενταλ και έφτασε στα προημιτελικά, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ρώσο Κίριλ Ντενίσοφ, τον οποίο είχε νικήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ήταν ένας μεγάλος αγώνας, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δύο αθλητές είχαν την τακτική τους, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν πόντο στην πεντάλεπτη αναμέτρησή τους. Όμως ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δεχτεί τρεις παρατηρήσεις έναντι δύο του αντιπάλου του και αυτό του κόστισε ακριβά και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.

Βρέθηκε ωστόσο στα ρεπεσάζ, όπου αντιμετώπισε τον Σέρβο, Αλεξάντρ Κούκολι. Τον νίκησε κι έτσι πέρασε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, όπου αντιμετώπισε τον Γεωργιανό Μπέκα Γκβινιασβίλι. Τον νίκησε κι αυτόν. Έτσι ο Ηλιάδης πήρε επάξια και μετά από μεγάλη προσπάθεια, τη θέση του στο βάθρο των μεταλλίων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός