Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους εργαζόμενους η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών



praktoreia-typoy-apergia-4Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα πρακτορεία, την απόφαση εκδοτών για μετακίνηση εντύπων από το ένα πρακτορείο στο άλλο, αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, μετά από αίτημά της, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της εργοδοσίας.

Εκεί μεταφέρθηκε ο προβληματισμός και η αγωνία των εργαζομένων για την επόμενη μέρα, σε συνδυασμό και με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει:

«Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι κινήσεις εντάσσονται σε κάποιον σχεδιασμό ή αποτελούν μέρος του ανταγωνισμού μεταξύ των εκδοτών. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες πολλών τέτοιων κινήσεων που σαν αποτέλεσμα έχουν τη στενή συνεργασία των δύο πρακτορείων ή την αντιπαράθεση μεταξύ τους, ανάλογα με το τι τους εξυπηρετούσε κάθε φορά.

Σε ένα όμως πράγμα έχουν κοινό μέτωπο: Στη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους.

Κάναμε ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δεχθούμε κανένα επιχειρηματικό παιχνίδι ή επιλογή, να αποτελέσει την αιτία ή το πρόσχημα να «χτυπηθούν» τα δικαιώματα ή η δουλειά μας. Απέναντί μας έχουμε τους εκδότες και τα πρακτορεία τους που αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» και αν χρειαστεί θα απαντήσουμε αποφασιστικά προκειμένου να μην κυκλοφορήσει κανένα έντυπο.

Στις 17 Ιούλη έχει οριστεί συνάντηση με την εργοδοσία και θυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι το Σωματείο δεν θα μπει σε παζάρια και απαιτεί την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία, καθώς και την κάλυψη των μισθολογικών μειώσεων όπου υπήρξαν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να απομονώσουν τα εργοδοτικά παπαγαλάκια που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους, διαχωρίζοντάς τους ανάλογα με το πρακτορείο που δουλεύουν. Θα τσακίσουμε κάθε τέτοια προσπάθεια».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός