Δυναμικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου στο πλαίσιο της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας



athina-pame-dhmosio-4Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιουπαλληλικης απεργίας.

«ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέραν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία», «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, μας κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ», τα συνθήματα που κυριαρχούν.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην Ομόνοια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Όλγα Σιάντου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η οποία σημείωσε πως τα ψέματα τελείωσαν και το τρίτο μνημόνιο είναι πλέον εδώ και αποτελεί εφιάλτη για το λαό. Τόνισε πως οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να βαδίσουν στο δρόμο της λαϊκής σωτηρίας, να παλέψουν και να εμποδίσουν, να μπλοκάρουν, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Κάλεσε όλους να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις απολυμένες καθαρίστριες που συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά. «Μας πέταξαν στον Καιάδα», είπε μια από αυτές στο σύντομο χαιρετισμό της και πρόσθεσε: «Είμαστε μαζί σας στον αγώνα».

Αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές ζήτησε συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου, ωστόσο απάντησαν ότι ο Γ. Σταθάκης είναι σε σύσκεψη και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν. Οι απεργοί κατήγγειλαν αυτήν την απάντηση σημειώνοντας ότι «πρόκειται για γνωστά κόλπα. Τα ξέρουμε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα τα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7.30 μ .μ. στην Ομόνοια.

Σε εξέλιξη και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο τελεί υπό συμβολική κατάληψη από το πρωί. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Νοτάκης, μέλος του ΠΑΜΕ Δημοσίου και μέλος του ΓΣ ΑΔΕΔΥ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Ο Χρήστος Μπίκας, στέλεχος του ΠΑΜΕ δήλωσε ότι: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να σφαγιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σήμερα το νομοσχέδιο που φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή ουσιαστικά εξοντώνει τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με τα μέτρα αυτά μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνεται η φορολογία. Ακόμα και οι συνάδελφοι μας που είναι σε διαθεσιμότητα είναι στον αέρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο αγωνιζόμαστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Καλούμε το λαό, τους εργαζομένους, όλους σε λαϊκή συμμαχία να παλέψουμε, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους, ενάντια στα μνημόνια. Να πούμε άλλη μια φορά ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο και τον δικαιούμαστε». Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και του παρέδωσε το ψήφισμα. (Διαβάστε το ψήφισμα ΕΔΩ)

Κινητοποίηση έξω από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο και τα ταξικά σωματεία. Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν ανακοίνωση στους επισκέπτες του νοσοκομείου και πραγματοποίησαν και εξόρμηση – ενημέρωση στους χώρους του νοσοκομείου μιλώντας με προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς. Τους κάλεσαν να μην ανεχτούν το νέο μνημόνιο- συμφωνία που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όλα μαζί τα αστικά κόμματα και η ΕΕ. Να μη δεχτούν να ξαναματώσουν για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός