Πειραιάς: Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας των σχολικών καθαριστριών



katharistries-peiraiaΣε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά θα προχωρήσουν στις 10.30 σήμερα το πρωί οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων με το κλαδικό τους Σωματείο.

Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό σωματείο επισημαίνει:

«Οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκδωσε το υπ. Εσωτερικών για την ανανέωση των συμβάσεών τους για το σχολικό έτος 2015-2016 και τις πετάει στην ανεργία ύστερα από 10 και 12 χρόνια εργασίας με μισθούς πείνας.

Ο Δήμος Πειραιά, με απόφαση των σχολικών επιτροπών στις 27.8.2015 (οι οποίες δεν συνεδρίασαν), ανάρτησε προκήρυξη για την πρόσληψη θέσεων καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου για το σχολικό έτος 2015-2016.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά υλοποιεί με αυτήν την άθλια απόφασή της την πολιτική της βούληση που εκφράστηκε από την αρχή ενάντια στις συμβασιούχες καθαρίστριες, οι οποίες κάθε χρόνο διεκδικούν μαχητικά όχι μόνο την ανανέωση της σύμβασής τους αλλά και την μονιμοποίησή τους.

Μέσα στην ένταση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια στον Πειραιά, η Δημοτική Αρχή επιλέγει την ανακύκλωση της φτώχειας και της ανεργίας. Απολύει τους εργαζόμενους τόσων χρόνων, εμπαίζει τους ανέργους της πόλης στους οποίους τάζει θέσεις εργασίας και αφήνει τα σχολεία χωρίς καθαριότητα με άμεσο κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών.

Οι εργαζόμενες είναι αποφασισμένες να μη χάσουν το μεροκάματό τους και διεκδικούν:

Να γίνει τώρα η ανανέωση των συμβάσεων.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο.

Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Καμία σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός