ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»



paidikh-steghΠαράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, στις 3.30 μ .μ., οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος «Παιδική Στέγη».

Το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, καθώς οι εργαζόμενοι στους πέντε παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος είναι απλήρωτοι για περισσότερο από έξι μήνες.

«Το Ίδρυμα ιεραρχεί τελευταία την υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων και στη συνεχή απαίτηση των εργαζομένων για την καταβολή τους εκβιάζει και απειλεί με τη διακοπή της λειτουργίας των παιδικών σταθμών», σημειώνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Θεωρούμε απαράδεκτο στη σημερινή εποχή το κράτος να ανέχεται τη λειτουργία τέτοιων ιδρυμάτων δήθεν φιλανθρωπικών, στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής, με κρατική χρηματοδότηση και σε παραχωρημένη δημόσια περιουσία».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ , καθώς και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σταθμών, με το πέρασμα της ευθύνης για τη λειτουργία τους, της περιουσίας του ιδρύματος και των εργαζομένων στους δήμους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός