Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» – Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ



ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΣε νέες τετράωρες στάσεις εργασίας, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδας», στο Βόλο, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στη μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας που επιβάλλει η εργοδοσία και σημαίνει μείωση μέχρι και 50% των μισθών τους.

Τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς εκφράζει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, απαιτώντας «να παρθεί πίσω η εκ περιτροπής εργασία» και «να σταματήσουν οι μειώσεις στους μισθούς».

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία σημειώνει:

«Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ εκφράζει για άλλη μια φορά τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία του Μάνεση και χαιρετίζει τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με στάσεις εργασίας την Τετάρτη και την Πέμπτη μετά τις πετυχημένες στάσεις εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό είμαστε δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Η αλληλεγγύη μεταξύ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι σημαντικό όπλο ώστε οι αγώνες μας να έχουν νικηφόρα αποτελέσματα.

Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής και όλους τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των χαλυβουργών, με τις στάσεις εργασίας σήμερα και με όποιον τρόπο επιλέξουν να κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα.

Το επόμενο διάστημα τα αντιλαϊκά μέτρα που στηρίζει και θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση απαιτούν να γίνουν πιο γρήγορα βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης στα σωματεία, στην ανάπτυξη καλά οργανωμένων και μαζικών αγώνων, στην ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης, στο δυνάμωμα της συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός