ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣ ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ



ΔΑΣ - ΟΑΣΑ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΣ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν λίγες ημέρες στο όνομα του πολέμου και των οικονομικών δυσκολιών η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο κύμα δυσβάστακτων ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, στο νερό, τα φάρμακα, τις ασφαλίσεις κάθε είδους.

Οι συνέπειες για την Εργατική Τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και ποιο δραματικές και η γενίκευση του μακελειού είναι ακόμα μπροστά μας.

Τώρα είναι ακόμα ποιο πολύ ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

Περιθώρια για μασημένα λόγια για ναι μεν αλλά , και με το θύτη και με το θύμα δεν υπάρχουν.

Απαιτείται άμεση κινητοποίηση γιατί:

  • Ο πόλεμος παρά την αυξανόμενη παγκόσμια κατακραυγή για παρά τις όποιες ενδοιμπεριαλιστικές αντιδράσεις είναι ακόμα πιο κοντά.
  •   Η ελληνική κυβέρνηση και από την θέση του Προεδρεύοντος (με την αμέριστη στήριξη και της Ν.Δ στο ζήτημα αυτό) στηρίζει με κάθε τρόπο ηθικό και υλικό αυτόν τον πόλεμο. Παραχωρεί εδάφη, εγκαταστάσεις – υποδομές- τμήματα των ενόπλων δυνάμεων .
  • Υιοθετεί  πλήρως την  ψεύτικη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα για τις αιτίες αυτού του πολέμου και εκβιάζει τον ιρακινό Λαό να υποκύψει στις ιταμές αξιώσεις των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστών.
  • Προωθείτε με γρήγορους ρυθμούς από την Ελληνική Κυβέρνηση το σύνολο των απαιτήσεων των πολυεθνικών της Ευρώπης για μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας , για πλήρη αποδέσμευση και απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, για πλήρη κατάργηση του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας και της σταθερής αμοιβής, για επιμήκυνση του εργάσιμου βίου (72 χρόνια) για ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Προτείνουμε:

  • Την πρώτη ημέρα κήρυξης του πολέμου απαντάμε με 24ωρη Απεργία και ο κάθε χώρος δουλειάς καλεί τους εργαζόμενους οργανωμένα να βγούμε στους δρόμους.
  • 21/3. 24ωρη Απεργία και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης , ημέρα που με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες όπου θα επικυρωθούν οι αντεργατικές επιλογές που συναποφάσισαν οι Υπουργοί Εργασίας στο Ναύπλιο.

Το πλαίσιο των στόχων πάλης αφορά το τρίπτυχο:

· Ενάντια στον πόλεμο των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Σύνθημά μας «ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ . ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

 

                                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣ

ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΗΣ Γ.- ΚΙΟΥΣΗΣ Ι. -ΒΛΑΣΙΔΗΣ Α. –ΚΑΚΑΝΕΣ Γ.- ΕΥΘΥΜΙΟΥ Κ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός