Πλούσιο πρόγραμμα δράσης από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας



ergatiko-kentro-larisas-logoΑγωνιστικό πρόγραμμα δράσης αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας, η οποία καλεί όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις με τους εργαζόμενους για να συζητήσουν τα συμπεράσματα από την απεργία, αλλά και τη συνέχεια της οργάνωσης της πάλης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να παρεμποδιστούν, τα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα.

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας όταν έρθει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κάνουν το ίδιο.

Επίσης αποφάσισε μια σειρά παρεμβάσεις για προβλήματα τις οποίες καλεί τα σωματεία να τις στηρίξουν. Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία του, θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στις 12 το μεσημέρι, για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων, τις εκδικητικές απολύσεις και την άνιση μεταχείριση των εργαζόμενων που έκαναν απεργίες ή επίσχεση εργασίας από την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ.

Την Παρασκευή 20 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ, λόγω υποχρηματοδότησης και για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς που δίδασκαν πέρσι.

Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, οργανώνει εκδήλωση στην αίθουσά του για την υπεράσπιση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα προβλήματα της υγείας, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την Τρίτη 1 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ, θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Παράλληλα θα πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την οργάνωση της πάλης των ανέργων (παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, στον Δήμο-ΔΕΥΑΛ για κατάργηση διάφορων τελών), συσκέψεις για την οργάνωση των ανέργων σε συνοικίες και σωματεία.

Τέλος μέσα στο Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και τις ελευθερίες που διεκδικούν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός