Κατάληψη για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας



Σε κατάληψη του κτιρίου του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης οικότροφοι από τις εστίες της Αττικής σε συντονισμό με το ΜΑΣ.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των εστιών, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί θα μείνουν εκτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη στην εφορεία που εξέτασε τις εισδοχές στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ, οι αιτήσεις για εισδοχή αριθμούσαν τις 326, ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια μόνο 162!

Αυτό σημαίνει ότι 164 φοιτητές αυτή τη στιγμή πετιούνται εκτός εστίας και κυριολεκτικά μένουν εκτός σπουδών. Στη ΝΦΕ ΕΜΠ υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι έμειναν εκτός εστίας, τη στιγμή που έχουν ανάγκη για δωμάτιο, λόγω παραβίασης του εισοδηματικού κριτηρίου για μερικές δεκάδες ευρώ!

Οι φοιτητές απαιτούν:

  • Άμεση ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο για τους φοιτητές που δεν πήραν δωμάτιο στην εστία με ευθύνη του ΕΚΠΑ.

  • Άμεσα να δοθούν δωμάτια στους φοιτητές στη ΝΦΕΕΜΠ που έχουν κάνει αίτηση.

  • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους. Επισκευή και ανακαίνιση όλων των εστιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Σε ανακοίνωσή τους οι εστιακοί φοιτητές τονίζουν ότι «συντονίζουμε τον αγώνα και τη δράση μας γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση αφορά όλους τους φοιτητές. Θα μείνουμε μέχρι να βρεθεί λύση. Ζητάμε στήριξη από όλους τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός