Τα πρώτα μπλόκα και άλλες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία



Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών της ΘεσσαλίαςΜε τα τρακτέρ να έχουν βγει στις πλατείες των χωριών από την περασμένη Κυριακή, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, από αύριο Πέμπτη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκίνησαν από τις αρχές Νοέμβρη με κατά τόπους συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.

 

Ταυτόχρονα, συντονίζουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους, παίρνοντας μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα οργανώσει το ΠΑΜΕ στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες πόλεις της περιοχής.

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου στον Παλαμά Καρδίτσας, θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα πάρει αποφάσεις για πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθορίζοντας και τις μορφές πάλης.

Η Θεσσαλία, για μια ακόμα φορά, αποτελεί την «καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στους τέσσερις νομούς, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με τους αγρότες στα χωριά, για να οργανωθούν καλύτερα τα μπλόκα. Ετσι:

  • Στο νομό Καρδίτσας, το μπλόκο θα στηθεί αύριο Πέμπτη, στις 11 π.μ., στο Δέλτα.
  • Στα Φάρσαλα, έχει προγραμματιστεί, για σήμερα Τετάρτη, συλλαλητήριο με τρακτέρ, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, όπου θα παραμένουν τα αγροτικά μηχανήματα.
  • Στην Αγιά της Λάρισας, οι αγρότες θα παρατάξουν αύριο στις 9 π.μ. τα τρακτέρ στην είσοδο της πόλης και στη συνέχεια με τα αυτοκίνητα θα πάνε στη Λάρισα, για να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
  • Οι αγρότες της περιοχής του Πλατυκάμπου θα στήσουν μπλόκο αύριο Πέμπτη στον κόμβο Πλατυκάμπου – Αγιάς.
  • Στον Τύρναβο, πραγματοποιείται, σήμερα Τετάρτη, σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων, όπου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για να βγουν τα τρακτέρ της περιοχής, μεθαύριο Παρασκευή.
  • Στα Τρίκαλα, σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στη θέση «παράγκα» στο χωριό Ταξιάρχες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός