ΣΕΤΗΠ και Λαϊκή Επιτροπή Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα «Γερμανός»



Φωτό από την παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΤΗΠ και της ΛΕ ΚαλλιθέαςΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί του Σαββάτου 5 Δεκέμβρη το ΣΕΤΗΠ και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας στο κατάστημα «Γερμανός» στην Καλλιθέα, καταγγέλλοντας την προκλητική στάση των υπευθύνων του καταστήματος.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση – καταγγελία του το ΣΕΤΗΠ: «Μία μέρα πριν την απεργία στις 3 Δεκέμβρη, προσπάθησαν να εκφοβίσουν με ύβρεις και λεκτικούς τραμπουκισμούς πρωτοπόρα συνάδελφό μας και μέλος του ΣΕΤΗΠ, για να μη συμμετέχει στην απεργία αλλά και να μην καλέσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε συμμετοχή. Με ανήκουστη φρασεολογία απείλησαν τη συνάδελφο, πως αν απεργήσει θα είναι σίγουρο ότι θα απολυθεί. Έντρομοι και έκπληκτοι οι κύριοι υπεύθυνοι, μπροστά στην αποφασιστικότητα της συναδέλφου, επέδειξαν την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά και την επόμενη της απεργίας.

Συνάδελφοι,

Αυτού του είδους οι πρακτικές έχουν σκοπό τον εκφοβισμό μας, για να μη ξεσηκωθούμε, να μη διεκδικήσουμε συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας τα δικαιώματά μας. Είναι συνέχεια της τρομοκρατίας που ασκούν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, η ΕΕ, τα ίδια τα μονοπώλια. Είναι η άλλη όψη της λογικής της «μιας μεγάλης και αγαπημένης οικογένειας» που όταν όμως από την ίδια την πραγματικότητα συνθλίβεται στα μάτια των εργαζόμενων, φανερώνει το αληθινό πρόσωπο της, αυτό των εκβιασμών και της στυγνής εκμετάλλευσης που δεν φτιασιδώνεται.

Η απρόκλητη και χυδαία εργοδοτική τρομοκρατία έρχεται, πολύ περισσότερο, να αποδείξει πως ο μεγαλύτερος φόβος όλων των εργοδοτών είναι η στιγμή, που οι εργαζόμενοι θα τους δείξουν την πραγματική δύναμή τους. Είναι η στιγμή, που οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν ότι χωρίς αυτούς τίποτα δεν παράγεται, καμία μηχανή, κανένα κατάστημα δε δουλεύει. Και όταν αυτό γίνει αντιληπτό, τότε δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την οργανωμένη δύναμη των εργαζόμενων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Έχουμε πείρα, στέλνουμε ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα πως τέτοιες πρακτικές εδώ στις ταξικές δυνάμεις, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν περνάνε. Μια πρώτη απάντηση δόθηκε με την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πάνω από όλα, όμως, την απάντηση τη δίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου, ορθώνουμε το ανάστημά μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, συλλογικά και συντονισμένα μέσα από το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία αντιτάσσουμε τη δική μας δύναμη, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός