ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Ο λαός στους δρόμους κατά χιλιάδες, δυναμικό παρών οι αστικές συγκοινωνίες



Από την κινητοποίησηΧιλιάδες κόσμου άνεργοι, συνταξιούχοι , εργαζόμενοι, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, πήραν μέρος στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ) στην Ομόνοια, και κατευθύνθηκαν με πορεία στη Βουλή. Στην συγκέντρωση αντιχούσαν επίκαιρα συνθήματα με ιδιαίτερη δυναμική και παλμό όπως, «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο»!

Δυναμικό παρών έδωσε  το μπλόκ της Γραμματείας των Αστικών Συγκοινωνιών, με εργαζόμενους απο όλες τις συγκοινωνίες , όλων των ειδικοτήτων. Απαίτησαν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! δείχνωντας οτι είναι αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα.

«Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε τώρα πίσω το νόμο-λαιμητόμο. 4 Φλεβάρη απεργία», τόνιζε το πανό στην κεφαλή της πορείας, στέλνοντας το μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ακολουθούσε το Σωματείο Εργαζομένων της «Σόφτεξ», η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και τα μπλοκ Ομοσπονδιών, Σωματείων, Ενώσεων και φορέων.

Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική» οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, να παλέψουν για την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί με συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη, τη μέρα που θα υπάρχει στη Βουλή συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ενώ οι ταξικές δυνάμεις δίνουν ήδη οργανωμένα τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να μπει ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και της κυβέρνησης, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός