ΔΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ: Καταγγέλλει την άρνηση της ΠΑΣΚΕ να στηρίξει ψήφισμα ενάντια στις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ



Από τη συγκέντρωση Συνδικάτων έξω από τη ΒΕΜΕΚΕΠ Κατάπτυστη χαρακτηρίζει τη στάση της ΠΑΣΚΕ στο κλαδικό σωματείο η ΔΑΣ Επισιτισμού με αφορμή την άρνησή της να στηρίξει ψήφισμα καταγγελίας για τις  δύο απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ.

Η ΔΑΣ στην καταγγελία της αναφέρει:

«Η παράταξη της ΔΑΣ Επισιτισμού καταγγέλλει την παράταξη της ΠΑΣΚΕ και πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ του κλαδικού Σωματείου, η οποία αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα που έχουν υπογράψει δεκάδες σωματεία, τα οποία καταγγέλλουν την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ για τις δύο απολύσεις, μεταξύ των οποίων η μία πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφισσας Χρυσούλας Τασολάμπρου. Θυμίζουμε ότι η συναδέλφισσα είναι ταμίας του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και επικεφαλής της παράταξης της ΠΑΣΚΕ έδωσε ρεσιτάλ αστείων επιχειρημάτων, προσπαθώντας να αποφύγει το να καταδικάσει τόσο τις απολύσεις όσο και τη συνδικαλιστική δίωξη! Ισχυρισμοί όπως “η συναδέλφισσα δεν ανήκει στον κλάδο μας”, “δεν χρειάζεται να βγάλουμε εμείς ανακοίνωση, ας μείνουμε σε ό,τι έχει βγάλει το ΕΚΒ”, “δεν είναι ίδια περίπτωση με τη συναδέλφισσα που είχε διωχθεί από το σωματείο των ΟΤΑ, γιατί δεν την απειλούν” κ.ά, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναρωτηθούν αν δικαιολογείται σήμερα συνδικαλιστής να μην καταδικάζει τις απολύσεις που γίνονται σε οποιοδήποτε χώρο δουλειάς και επιπλέον “να σφυρίζει αδιάφορα” στην απόλυση συνδικαλιστή, απόλυση εκδικητική από την εργοδοσία λόγω της συνδικαλιστικής δραστηριότητας της συναδέλφισσας.

Για ακόμα μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου μας δείχνει ξεκάθαρα το ρόλο της, που δεν θέλει να πάει κόντρα σε καμία εργοδοσία απαξιώνοντας απολύσεις συναδέλφων. Μην ξεχνάμε πως η ίδια αυτή παράταξη είναι που χειροκροτούσε την υπογραφή της κατάπτυστης συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία με μείωση 15% στις αποδοχές των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που δίνει αγώνα για να ανασυνταχθεί το κίνημα, για να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της δουλειάς και της ζωής μας στα χέρια μας.

Απαιτούμε να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δυο συναδέλφισσες.

Να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας της ΒΕΜΕΚΕΠ που ακολουθούν καθώς και οι αντεργατικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – ΕΕ!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός