ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Απρίλη στις 11 π.μ.



Φωτό αρχείουΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων το πρωί της Δευτέρας 18 Απρίλη στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας. Απαίτησαν να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων τους πριν από το Πάσχα και να παρθεί πίσω η μείωση κατά 10% στους πενιχρούς μισθούς των 200 και 300 ευρώ το μήνα για τους συμβασιούχους καθαριστές και καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων της σχολικής περιόδου 2015-2016.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Άννα Μαυρουδή, η τελευταία δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ωστόσο, η αντιπροσωπεία των καθαριστών – καθαριστριών ζήτησε να τους οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων.

Οι καθαρίστριες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Απρίλη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα συναντηθούν στις 4 το απόγευμα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο υπουργείο Παιδείας.

Στις κινητοποιήσεις καλούν τα Σωματεία Καθαριστριών Πειραιά, Μαγνησίας, Λάρισας, Χαλκίδας, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Σχολείων Αθήνας και το Συνδικάτο  Καθαριστών – Καθαριστριών Αθήνας σε εργολαβικά συνεργεία.

 Διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες
  • Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός