ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ»: Απεργιακές κινητοποιήσεις για την καταβολή δεδουλευμένων – Συμπαράσταση από το ΠΑΜΕ



Φωτό αρχείουΑπεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 13 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Θράκης» στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής που παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον τρεις μήνες.

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, αφού  χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Θράκης» για την αγωνιστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων και εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα τους, αναφέρει: 

«Η εργοδοσία έχει επιβάλει μόνιμο καθεστώς απληρωσιάς. Εδώ και μήνες με διάφορα προσχήματα αθετεί τις κάθε φορά δεσμεύσεις της για την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να οφείλονται στους εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών μηνών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο. Να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι έβλεπαν την παραγωγή τους να φεύγει για τους πελάτες της επιχείρησης και αυτοί να μένουν απλήρωτοι ή στην καλύτερη περίπτωση να παίρνουν κάποια έναντι, αλλά διαρκώς η εργοδοσία να τους χρεωστάει δεδουλευμένα τριών μηνών.

Με την ενίσχυση των συλλογικών τους διαδικασιών, τις συνελεύσεις, την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους ο αγώνας των εργαζομένων των «Κλωστηρίων Θράκης» μπορεί να έχει αποτελέσματα, να αντιμετωπίσουν τους «ελιγμούς» και τις υποσχέσεις της «εργοδοσίας».

Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν άγγιξε καν το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο είχαν εξοπλίσει την εργοδοσία οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση, αλλά έρχεται να το θωρακίσει και να το μονιμοποιήσει, να το ενισχύσει με τις νέες αντεργατικές ανατροπές που ετοιμάζει στα Εργασιακά, την απελευθέρωση απολύσεων, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης ώστε να εξασφαλίσει φθηνούς και υποταγμένους εργάτες και θυσίες δίχως τέλος στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων την περίοδο της όποιας ανάπτυξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα «Κλωστήρια Θράκης» να δυναμώσουν την οργάνωση, την ενότητα και τη διεκδίκησή τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και πλήρη και σταθερή εργασία για όλους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός