ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 308 ΚΑΙ 330



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22/07/16

Συνάδελφοι,

Αυτό που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά από την κατάσταση που επικρατεί στην συντριπτική πλειονότητα των γραμμών ΕΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!

Οι εξωπραγματικοί, και ανεφάρμοστοι εν τέλει στην πράξη, προγραμματισμένοι χρόνοι διαδρομών και η αύξηση δρομολογίων από την ίδια βάρδια  (δηλ. η εντατικοποίηση της εργασίας) είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε κάποιες απ αυτές , όπως για παράδειγμα στις γραμμές 308 Νομισματοκοπείο – Κορωπί και 330 Κορωπί – Αγ.Μαρίνα, τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα.

 Ακόμα και μετά τις παρεμβάσεις μας σε ΟΑΣΑ, και ΟΣΥ  για λύση των προβλημάτων και ύστερα από τον υποτιθέμενο επαναπροσδιορισμό των χρόνων διαδρόμων που έγινε (έδωσαν μόνο μερικά πεντάλεπτα)  οι συνθήκες που επικρατούν δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα!

Δρομολόγια ΧΑΝΟΝΤΑΙ με αποτέλεσμα οι επιβάτες δικαίως, να εξαγριώνονται  και τελικά να ξεσπούν στους εργαζόμενους που δεν φέρουν καμία ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που δυστυχώς συνεχίζεται και με την πρώτη φορά «αριστερά».

Όλοι αισθανόμαστε μια τρομερή πίεση, που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το ήδη δύσκολο και υπεύθυνο έργο που καλούμαστε να εκτελέσουμε.

Η απάνθρωπη τελικά εντατικοποίηση της εργασίας μας, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την δική μας υγεία και ασφάλεια, όσο και των επιβατών που μεταφέρουμε!

Η προσπάθεια που γίνετε με έντεχνο-συγκεκαλυμμένο τρόπο, ώστε να προβαίνουμε σε παραβίαση του Κ.Ο.Κ  και στο να δεχθούμε την καταστρατήγηση του διαλλείματος και την παραβίαση του ωραρίου εργασίας μας πατώντας πάνω στο «φιλότιμο του οδηγού», πρέπει άμεσα να απαντηθεί ρητά και κατηγορηματικά!

ΩΣ ΕΔΩ!

 Εφαρμόζουμε όπως υποχρεούμαστε τον Κ.Ο.Κ και τα όρια ταχύτητας που επιβάλει.
Δεν δεχόμαστε καταστρατήγηση του απαραίτητου για την υγεία και ασφάλεια διαλλείματος εργασίας.
Δεν δεχόμαστε καμία υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας.
Απαιτούμε συγκοινωνία φθηνή, αξιόπιστη, ασφαλή, κοινωνικό αγαθό, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές  ανάγκες και να διασφαλίζει την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων σε αυτές.  

                              

Επιτροπή Αγώνα Α/Σ Ανθούσας

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός