Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου, το μήνυμα προς τους νέους φοιτητές – σπουδαστέςΝα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλωσορίζοντας τους νέους φοιτητές και σπουδαστές με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ αναφέρει: 

«Καλωσορίζουμε στις σχολές μας τους νέους συναδέλφους μας. Σας ευχόμαστε καλή αρχή. Ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Κουβαλάτε μαζί σας τα όνειρα για το επιστημονικό σας αντικείμενο και το αυριανό σας επάγγελμα, τις αγωνίες για τη ζωή, τις θυσίες και τους κόπους που κάνατε εσείς και οι οικογένειές σας.

Τα προβλήματα που θα συναντήσετε σε αυτή τη νέα σελίδα της ζωής σας είναι πολλά, αλλά δεν πρέπει να σας κάνουν να σκύψετε το κεφάλι. Τα τριτοβάθμια ιδρύματα λόγω της υποχρηματοδότησης, πολιτική που για χρόνια εφαρμόζουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, έχουν ελλείψεις που τις περισσότερες φορές φορτώνονται στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Η υποτιθέμενη δωρεάν εκπαίδευση είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που θα ακούσεις!

Αυτή την κατάσταση μπορούμε να την παλέψουμε ενωμένοι μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, με τη δύναμη του συλλογικού μας αγώνα, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όσα δικαιούμαστε στις σπουδές μας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι πανελλαδική συσπείρωση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 54 φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, περισσότερες από 154 Επιτροπές Αγώνα φοιτητών και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές φοιτητές και σπουδαστές των ΤΕΙ.

Μάθε τα δικαιώματά σου, διεκδίκησέ τα…

 • Διεκδίκησε δωρεάν βιβλία, συγγράμματα που να καλύπτουν όλη την ύλη για να σπουδάσεις σωστά. Σήμερα, με βάση το νόμο, επιτρέπεται να παίρνουμε μόνο 1 βιβλίο σε κάθε μάθημα, που κάποιες φορές δεν καλύπτει όλη την ύλη και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε ή να φωτοτυπούμε άλλα βιβλία. Σε αρκετές σχολές ειδικά των ΤΕΙ δεν υπάρχουν καν βιβλία!
 • Διεκδίκησε επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, ώστε να σου παρέχουν ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση!!! Θα συναντήσεις τεράστιες ελλείψεις και κενά ακόμη και στα στοιχειώδη γιατί τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση όσο και η προηγούμενη μείωσαν κατά 80% τους προϋπολογισμούς και «κούρεψαν» 2 φορές τα αποθεματικά των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, οδηγώντας τα σε οικονομικό στραγγαλισμό.
 • Διεκδίκησε δωρεάν αναλώσιμα. Πιθανά να σου ζητήσουν να τα αγοράσεις. Διεκδίκησέ τα!
 • Διεκδίκησε δωρεάν καθημερινή σίτιση στο εστιατόριο της σχολής. Αυτό συνεχώς προσπαθούν να το περιορίσουν. Μην το επιτρέψεις!
 • Ενώ δικαιούσαι δωρεάν στέγαση, τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες είναι ελάχιστα. Διεκδίκησε να φτιαχτούν νέες εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες και μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου!
 • Διεκδίκησε πάσο για μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόμα όμως κι έτσι, τα έξοδα για τις μεταφορές σου είναι μεγάλα, αν προσθέσεις τα εισιτήρια για τα αστικά ΜΜΜ, με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ ή τα πλοία που πιθανά χρειάζεσαι. Διεκδίκησε δωρεάν μεταφορές για όσο σπουδάζεις!
 • Διεκδίκησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τη σχολή σου».

 http://www.902.gr

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

 • 582122Συνολικές αναγνώσεις:
 • 5Αναγνώσεις σήμερα:
 • 277685Συνολικοί επισκέπτες:
 • 5Επισκέπτες σήμερα:
 • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ