ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ATHENS LEDRA» Συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού – Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απωθήσουν



Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων έσπασε τον αστυνομικό κλοιόΗ αποφασιστικότητα των εργαζομένων έσπασε τον αστυνομικό κλοιό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού πραγματοποιούν αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra» που έφτασαν με πορεία από το ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού.

Aστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Ηρώδου Αττικού επιχείρησαν να τους απωθήσουν και οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με συνθήματα όπως  «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους ξενοδόχους κάνετε τις πλάτες». 

Χάρη στην αποφασιστικότητά τους οι εργαζόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό. Αντιπροσωπεία τους πέρασε στην οδό Ηρωδου Αττικού και διεκδικεί να συναντηθεί με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού για συνάντηση με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση στρώνει κόκκινα χαλιά για τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων, υποδέχεται όμως με την καταστολή και την αστυνομία τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.  «Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους είναι βαρίδι στα κέρδη της εργοδοσίας», κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι.

«Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

«Θα κάνουμε πράξη την απόφασή μας για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όχι γιατί περιμένουμε λύση από αυτή αλλά για να αποδείξουμε ποια συμφέροντα υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση», είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Μπάμπης Ντοτσικας πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ενώ σημείωσε πως οι εργαζόμενοι του Ledra θα δώσουν μαζικό παρών στο αυριανό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Ο Γιώργος Στεφανάκης αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής τόνισε πως το κλαδικό σωματείο όχι απλά θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομενων αλλά καθημερινά δίνει τη μάχη να μεταφέρει τη φωνή, τα αιτήματά και τα συμπεράσματα από τον αγώνα που δίνουν στους χώρους δουλειάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είναι εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό τους βρίσκεται αντιπροσωπεία του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

 http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός