ΠΑΜΕ Κινητοποίηση στο Ζάππειο και στο συνέδριο φιέστα για το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο»



Παρέμβαση έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, για να υποδεχτεί αγωνιστικά την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους υπουργούς και εργατοπατέρες, οι οποίοι είχαν  προσκληθεί από το υπουργείο Εργασίας, για να συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο φιέστα, για το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά. Στο Ζάππειο βρέθηκαν και οι συνταξιούχοι, στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης ενάντια στις περικοπές των συντάξεων. 

Ζάππειο - ΠΑΜΕ - κινητοποίησηΟι συγκεντρωμένοι από τις 6 π.μ. ως το μεσημέρι  βρέθηκαν και στις δύο εισόδους του Ζαππείου. Είχαν απλώσει δύο πανό που ανέγραφαν στα ελληνικά και τα αγγλικά «Μέσα στης Ευρώπης της λυκοσυμμαχία, έχει μόνο φτώχεια, μέτρα και ανεργία», ενώ φώναζαν συνθήματα, όπως «Το κεκτημένο το ευρωπαϊκό, Στηρίζει το κεφάλαιο το πολυεθνικό», «Εργάτες της Ευρώπης ξεσηκωθείτε, τους εργατοπατέρες παραμερίστε», «Όχι στην ανεργία, στη μίζερη ζωή οργάνωση, αγώνας για την ανατροπή», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «Κατρούγκαλε – Κατρούγκαλε με όλα αυτά που κάνεις, τον Βρούτση τον ξεπέρασες- τον Λάσκαρη τον φτάνεις».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Ζάππειο - ΠΑΜΕ - κινητοποίησηΛίγο πριν τις 10 π.μ. κατέφθασαν στο Ζάππειο οι συνταξιούχοι. Οι συγκεντρωμένοι τους «υποδέχθηκαν» με συνθήματα και χειροκροτήματα, τα οποία ανταπέδωσαν οι συνταξιούχοι, εκπρόσωποι των οποίων πήραν το λόγο χαιρετίζοντας την κινητοποίηση.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ σημείωσε ότι αυτοί που έχουν προσκληθεί στο Συνέδριο «είναι απέναντι μας, είναι εχθροί. Φοβούνται τη λαϊκή οργή και το κίνημα που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει θα ανασυνταχθεί και θα απαντήσει στην επίθεση».

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των ΕΚ, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για τις ΣΣΕ επισημαίνοντας ότι πρέπει να δυναμώσει τονίζοντας ότι «Δε μας αξίζει αυτή η ζωή».

Ο Γ. Πέρρος επεσήμανε ότι σήμερα δόθηκε μια απάντηση. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες, σε κλάδους, σε χώρους δουλειάς και σε γειτονιές. «Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και ο υπουργός να νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το εργατικό κίνημα» σημείωσε. 

Τόνισε ότι με τη δράση που θα ακολουθήσει, στόχος είναι να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να απαντήσουν και με απεργία.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Αυτή τη στιγμή το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες εργαζόμενοι από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής προχωρούν σε κινητοποίηση στο χώρο του Ζαππείου, τη μέρα που η κυβέρνηση προχωρά σε συνέδριο – φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών.

Πλάι τους θα στέκονται οι αυθεντίες και οι εξειδικευμένοι απ’ όλη την Ευρώπη στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, της κατεδάφισης των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών ώστε να δώσουν την τεχνογνωσία τους στην ελληνική κυβέρνηση για το παραπέρα χτύπημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

 Είναι τα τσιράκια των πολυεθνικών, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και οι οργανώσεις της, αυτοί που δε δίστασαν να στηρίξουν τα προηγούμενα χρόνια ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτοί που έχουν υπογράψει φαρδιά – πλατιά, το σφαγιασμό των μισθών, τη διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα συμβόλαια πρώτης ευκαιρίας, τα συμβόλαια μηδενικών ωρών.

Σήμερα βρισκόμαστε στο χώρου του Ζαππείου απρόσκλητοι, πρόεδροι συνδικάτων, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από δεκάδες συνδικαλιστικές και συνταξιουχικες οργανώσεις για να καταγγείλουμε κυβέρνηση και κολαούζους που δίνουν χέρι βοηθείας στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές και στη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου για το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων, να ενημερώσουμε για τη νέα παγίδα που πάει να στηθεί στην πλάτη της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, όταν έχουν ήδη συμφωνήσει πάνω στο νέο γύρο επίθεσης, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων εργάζεται με 400 ευρώ, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο ή βρίσκεται μαζικά στην ανεργία».

 

 http://www.902.gr

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός