Συνεχίζει τον αγώνα με νέα κινητοποίηση στις 20 Απρίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος



Από τη σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα ξενοδοχεία

«Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση στις 20 Απρίλη στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά», αναφέρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή μαχητική κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα.

Με επιτυχία, σημειώνει το Συνδικάτο, «πραγματοποιήθηκε σήμερα άλλη μια μαχητική κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό έξω από το υπουργείο Τουρισμού, με 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο και με τη συμμετοχή πολλών επιχειρησιακών σωματείων, εκπροσώπων της ομάδας δράσης διπλωματούχων ξεναγών και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, συνεχίζει, «συναντήθηκε με την υφυπουργό Τουρισμού και την ΓΓ του υπουργείου, με βασικό αίτημα τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων μπροστά στο επικείμενο άνοιγμα του Τουρισμού. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να διαμορφώσει «υγειονομικά πρωτόκολλα» που να μην θίγουν τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των αεροπορικών ομίλων και των αλυσίδων εστίασης, αφήνοντας για μια ακόμη σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία».

Παρά τις αναφορές, επισημαίνει, «περί «προτεραιότητας των εργαζομένων του Τουρισμού» σε σχέση με τους εμβολιασμούς, είναι φανερό ότι ακόμα και αυτό το σημαντικό ζήτημα μπαίνει στο πεδίο των ανταγωνισμών των μεγάλων φαρμακευτικών βιομηχανιών, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί η προμήθεια ικανού αριθμού εμβολίων, ένα μήνα πριν από το άνοιγμα του Τουρισμού. Στη συνάντηση μάλιστα οι εκπρόσωποι του υπουργείου ισχυρίστηκαν ότι το μοντέλο ανοίγματος των σχολικών μονάδων με τα self test, θα αποτελέσει πρότυπο και θα αξιοποιηθεί και στον κλάδο του Τουρισμού!».

Είναι κατανοητό, υπογραμμίζει, «ότι η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά θέλει να απαλλάξει τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για τα μέτρα προστασίας στους χώρους, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτό θα το συνδυάσουν με το νέο νομοσχέδιο που μας γυρίζει σε συνθήκες εργασίας του 18ου αιώνα, με την κατάργηση του 8ωρου και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης».

«Η επιστροφή όλων των εργαζομένων στη δουλειά με όλα τα δικαιώματα», προσθέτει, «με συνθήκες υγείας και ασφάλειας, περνά μέσα από τη μαζική συμμετοχή και την οργάνωση των αγώνων, μέσα από τη δράση των σωματείων».

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, καταλήγει, «την προσπάθεια να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, να μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες για επιστροφή όλων στη δουλειά, με όλα τα δικαιώματα μας διασφαλισμένα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός