Άρθρα στην κατηγορία Εργατική Τάξη

Παρέμβαση για την έλλειψη καθαριότητας στους χώρους υγιεινής των αμαξοστασίων.11-4-2024

Παρέμβαση στη διεύθυνση του αμαξοστασίου του Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Πειραιά) πραγματοποίησε η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. με αφορμή το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης καθαριότητας στις τουαλέτες του αμαξοστασίου, που υφίσταται εδώ και δέκα μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων.
Διαβάστε το άρθρο »

Κωδικοποίηση της πρότασης της ΔΑΣ ΟΑΣΘ για τη ΣΣΕ του 2024ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

1. Η ΣΣΕ ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και είναι μονοετής.
2. Αύξηση +10% στο Μεικτό Κλιμάκιο (Βασικός Μισθός) με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα έτη 2022-2023 και της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
3. Μη αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικού τομέα από τον ΟΑΣΘ.
Οικονομικό βοήθημα 400 ευρώ θα λαμβάνουν κάθε 3 μήνες σε όσους ο ΟΑΣΘ δεν τους αναγνώρισε την προϋπηρεσία και αυτοί είναι όσοι μετατάχθηκαν ή προσελήφθησαν μετά το 2019 (Μεταταγμένοι από ΕΛΒΟ – ΟΣΥ και οι 150 νεοπροσλαμβανόμενοι)

Διαβάστε το άρθρο »

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη και Στάση Εργασίας τις προηγούμενες μέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8-4-2024

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συναγερμό τόσο για το θέμα της δημιουργίας του νέου φορέα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όσο και για το θέμα της νέας ΣΣΕ.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για τον «Νέο ΟΑΣΘ» σημαίνουν παραπέρα συρρίκνωση του ΟΑΣΘ με εκχώρηση νέου «πακέτου» λεωφορειακών γραμμών στους ιδιώτες.
Ο κάθε νέος νόμος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί υπηρετεί τις πολιτικές της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Θυμηθείτε τους νόμους που πέρασαν για τον ΟΑΣΘ εδώ και 25 χρόνια και τα τραγικά αποτελέσματα που επέφεραν στις μισθολογικές και εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
Διαβάστε το άρθρο »

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!5-4-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αποτελεί πάγια θέση της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ ότι είναι αναγκαίο να διεκδικηθεί ουσιαστική αύξηση στο μισθό μας, ασκώντας αγωνιστική πίεση στη διοίκηση με μορφές και τρόπους που θα αποφασιστούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από Γενική Συνέλευση. Ούτε με κουπόνια, ούτε με υπερωρίες και δεδουλευμένα μπορούμε να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.
Για αυτό το λόγο στο Δ.Σ. του ΣΕΤ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου κάναμε σαφές προς την παράταξη της ΔΑΚΕ που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. ότι απορρίπτουμε την πρόταση της διοίκησης. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια πρόταση – κοροϊδία. Μια πρόταση που δεν έχει επί της ουσίας αυξήσεις στο μισθό παρά μόνο κουπόνια, επιδόματα και πριμ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δεν είμαστε συνεργάτες με τη διοίκηση, δεν θα επιτρέψουμε να εξαρτάται ο μισθός μας από τους στόχους της εταιρείας. Αναμένουμε το προεδρείο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μη φέρει προς ψήφιση μια πρόταση που θα εμπεριέχει άρθρο που θα προβλέπει πριμ παραγωγικότητας.

Γνωρίζουμε πως να κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για τις οποίες είναι υπεύθυνη η εταιρεία.

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και αγωνίζεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, όπως και τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων. Γιατί μόνο εκεί οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφραστούν και με την ψήφο τους να δεσμεύσουν τις διοικήσεις των σωματείων για την υλοποίηση των αποφάσεων της.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τα τοπικά μαζέματα των εργαζομένων είναι στάχτη στα μάτια και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα αφού δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Άλλωστε και αυτά προήλθαν από την πίεση που άσκησε η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ με τη συλλογή υπογραφή για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Συνάδελφοι, επειδή λάβαμε γνώση, μετά από καταγγελίες εργαζομένων, για προσπάθεια εκφοβισμού τους επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να ζητήσουν Γενική Συνέλευση όπως είχαν δικαίωμα, απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση : Oι εργαζόμενοι ούτε εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται . Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε εκδικητικές μεθοδεύσεις

Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις στο μισθό. Όλοι μαζί, μέσα από συλλογικές, μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουμε και διεκδικούμε.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ ΣΤΗΝ Ο.ΣΥ2-4-2024

Συνάδελφοι-σσες

Μπήκαμε ήδη στον Απρίλιο και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ΣΣΕ ούτε κάποια ενημέρωση από τα προεδρεία των σωματείων της Ο.ΣΥ για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Από τις 31-3-2024 έληξε και η νόμιμη μετενέργεια της ΣΣΕ που ίσχυε για τα έτη 2022-2023. Διαβάστε το άρθρο »

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.30-3-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Παρασκευή 29 Μάρτη 2024, δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην κοροϊδία της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της διοίκησης καταστήσαμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στη νέα ΣΣΕ που είναι προς διαπραγμάτευση είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό μας.
Διαβάστε το άρθρο »

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    29-3-2024

Συνάδελφοι όπως όλοι γνωρίζετε με την εκπνοή του μηνός Μαρτίου τις επόμενες μέρες φτάνουμε στο τέλος της «μετενέργειας» της Συλλογικής Σύμβασης 2022-2023.
Ενώ οι «διαβουλεύσεις» (για τις οποίες δεν γνωρίζουμε και πολλά) για τη νέα ΣΣΕ του 2024 συνεχίζονται, ο χρόνος κυλάει προφανώς εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ της κυβέρνησης.
Διαβάστε το άρθρο »

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ 67 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δεν πάει άλλο!!! Απέναντι στην κοροϊδία περί αυξήσεων της διοίκησης η μόνη απάντηση είναι : ΩΣ ΕΔΩ!
Εδώ και τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας. Δεν θα αρρωστήσουμε επειδή θα κυνηγάμε συνέχεια να πιάσουμε τους στόχους της εταιρείας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.14-3-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ προχωράει και τα προεδρεία των σωματείων εξακολουθούν να αφήνουν τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Αρνούνται να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ενημέρωσης και διαμόρφωσης του διεκδικητικού πλαισίου. Αυτή ακριβώς η στάση των προεδρείων είναι που δίνει αέρα στους σχεδιασμούς της διοίκησης για μια Συλλογική Σύμβαση χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, μία ΣΣΕ που όχι μόνο δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες μας αλλά δεν ανακουφίζει ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν επωμιστεί από την έκρηξη της ακρίβειας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!8 ΜΑΡΤΗ 2024

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποτελούν όρο αδιαπραγμάτευτο για να μπορούμε να επιστρέφουμε υγιείς και αρτιμελείς στις οικογένειες μας, να μην φθείρεται η υγεία μας, από ασθένειες που προκαλούνται από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε, να μην κινδυνεύουμε.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός