Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ

Εξώδικο μελών του προεδρείου και του ΔΡΟΜΕΑΣ κατά της ΔΑΣ ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6-6-2023

Συνάδελφοι-σσες, εξώδικο έστειλαν μέλη του προεδρείου και της παράταξης του ΔΡΟΜΕΑΣ κατά των εκλεγμένων στο Δ.Σ. συμβούλων της ΔΑΣ Τσαρίδη Νικήτα, Κώστα Ηλιού και Τσαμπάζη Στέλιου. Δεν είναι τυχαίο που στοχοποιούν τους συγκεκριμένους συναδέλφους. Συνήθως τέτοιες ενέργειες έχουν πολλαπλές στοχεύσεις ! Οι εργοδοτικές παρατάξεις, όσο και τα κόμματα εξουσίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι αγωνίζονται για τους εργαζόμενους.
Διαβάστε το άρθρο »

Θέμα ασφάλειας στα λεωφορεία leasing30/5/2023

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την πανδημία, βάθυνε την ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα συλλογικά τους όργανα ανέδειξαν την ακαταλληλότητα (στην πλειοψηφία) των οχημάτων των ΚΤΕΛ αλλά και των ενοικιαζόμενων (leasing).
Διαβάστε το άρθρο »

Για το ζήτημα των χρωστούμενων αδειών που δεν δόθηκαν με ευθύνη της εταιρίας24-5-2023

Συνάδελφοι, -ισσες, ύστερα από παρέμβαση της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α., στο αρμόδιο τμήμα της μισθοδοσίας, ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση της Ο.ΣΥ έχει δώσει εντολή για την αποζημίωση των χρωστούμενων ημερών αδείας των εργαζομένων από προηγούμενα χρόνια. Η αποζημίωση ισούται με ένα μεροκάματο για κάθε μέρα άδειας. Όπως μας πληροφόρησαν, για να αποζημιωθεί στο διπλάσιο πρέπει ο εργαζόμενος να αποδείξει ότι ζητούσε τις μέρες αδείας αλλά η εργοδοσία είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημά του. Θα πρέπει, ακόμα, να γνωρίζετε ότι για κάθε μέρα χρωστούμενης άδειας που αποζημιώνεται, το ένσημο χάνεται.
Διαβάστε το άρθρο »

Για τις εκλογές του Εκπροσώπου ΕργαζομένωνΕξοικονόμηση χώρων και πόρων στις πλάτες εργαζομένων και επιβατών.15-5-2023

Συνάδελφοι-σσες .
Η διοίκηση έδωσε εντολή και βγήκαν τα προστατευτικά νάιλον από τα leasing λεωφορεία του αεροδρομίου στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη. Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί είναι ότι τώρα που δεν είναι σε ισχύ τα μέτρα κατά του covid, αφαιρεί το νάιλον για να αυξήσει τη χωρητικότητα και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πολλά leasing οχήματα δεν έχουν μπάρα που οριοθετεί την απόσταση ασφάλειας από το παρ μπριζ, και υπάρχει κίνδυνος οι επιβάτες να χτυπήσουν το κεφάλι τους. Ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει πρόβλημα στην ορατότητα του οδηγού στη δεξιά πλευρά και στο καθρέπτη.
Διαβάστε το άρθρο »

Εκλογές Εκπροσώπου Εργαζομένων ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-4-2023

Συνάδελφε-σσα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μπορεί να είναι ένας από τα 9 μέλη στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «γλάστρα».
Βέβαια μπορεί να τα λέει σωστά και να καταθέτει προτάσεις υπέρ των εργαζομένων αλλά με τους συσχετισμούς που υπάρχουν προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι εκεί μέσα μόνος του.
Μπορεί όμως να προσφέρει ουσιαστικό έργο με το να μαθαίνει και να αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της διοίκησης σε βάρος των εργαζομένων για να μπορούν έγκαιρα να οργανώνονται και να παλεύουν. Δυστυχώς ο πρώην εκπρόσωπος από την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ επέλεξε άλλο δρόμο και έφυγε με μετάταξη !!
Εμείς ως ΔΑΣ με τις προτάσεις και τις δράσεις μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και να οργανώσουμε τον αγώνα τους.
Ορισμένες από αυτές είναι : Διαβάστε το άρθρο »

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.4-4-2023 

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.

Συνάδελφοι -σσες,
βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, ελάχιστες ημέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής και λίγες ημέρες μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη.

Με βάση την απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, το χρέος μας απέναντι στις εκατοντάδες νεκρούς των διάφορων «Τεμπών» οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ασφαλή, συχνή, φθηνή συγκοινωνία για το λαό, για εμάς τους εργαζόμενους.
Διαβάστε το άρθρο »

Στάση Εργασίας στις 6 Απρίλη και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 12:00ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    4-4-2023

Στάση Εργασίας στις 6 Απρίλη και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 12:00

Συνάδελφοι-σσες, κάθε φορά που εμείς οι εργαζόμενοι ζούμε ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ που λέγεται «εργασιακά δικαιώματα» και «συγκοινωνία της πόλης» θυμόμαστε την απόφαση της Γ. Συνέλευσης μπροστά από τη ΔΕΘ όταν αναστείλαμε τις τότε κινητοποιήσεις….
Πέρασαν 6 μήνες και ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή της ΣΣΕ καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Θα περάσουν τόσοι, και άλλοι τόσοι, περιμένοντας να προσληφθούν οδηγοί και τεχνίτες, να επισκευαστούν οι σοβαρές και επικίνδυνες βλάβες των λεωφορείων (π.χ. άνοιγμα πορτών κατά την κίνηση/μπλοκαρίσματα κλπ), να φτιαχτούν τα καθίσματα των οδηγών, να καλυτερέψει συνολικά η συγκοινωνία…..
Διαβάστε το άρθρο »

Ο Θανάσης Οικονόμου εκλεγμένο μέλος με την ΔΑΣ ΟΑΣΑ στο Δ.Σ του Σ.Ε.Ο (μπλε λεωφορεία) στο ΑΤΤΙΚΑ TV 

Πρόταση της ΔΑΣ ΟΑΣΑ για βελτιώσεις σε λεωφορειακές γραμμές και αφετηρίες.Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός