Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Για το ζήτημα των χρωστούμενων αδειών που δεν δόθηκαν με ευθύνη της εταιρίας24-5-2023

Συνάδελφοι, -ισσες, ύστερα από παρέμβαση της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α., στο αρμόδιο τμήμα της μισθοδοσίας, ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση της Ο.ΣΥ έχει δώσει εντολή για την αποζημίωση των χρωστούμενων ημερών αδείας των εργαζομένων από προηγούμενα χρόνια. Η αποζημίωση ισούται με ένα μεροκάματο για κάθε μέρα άδειας. Όπως μας πληροφόρησαν, για να αποζημιωθεί στο διπλάσιο πρέπει ο εργαζόμενος να αποδείξει ότι ζητούσε τις μέρες αδείας αλλά η εργοδοσία είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημά του. Θα πρέπει, ακόμα, να γνωρίζετε ότι για κάθε μέρα χρωστούμενης άδειας που αποζημιώνεται, το ένσημο χάνεται.
Διαβάστε το άρθρο »

Εξοικονόμηση χώρων και πόρων στις πλάτες εργαζομένων και επιβατών.15-5-2023

Συνάδελφοι-σσες .
Η διοίκηση έδωσε εντολή και βγήκαν τα προστατευτικά νάιλον από τα leasing λεωφορεία του αεροδρομίου στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη. Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί είναι ότι τώρα που δεν είναι σε ισχύ τα μέτρα κατά του covid, αφαιρεί το νάιλον για να αυξήσει τη χωρητικότητα και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πολλά leasing οχήματα δεν έχουν μπάρα που οριοθετεί την απόσταση ασφάλειας από το παρ μπριζ, και υπάρχει κίνδυνος οι επιβάτες να χτυπήσουν το κεφάλι τους. Ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει πρόβλημα στην ορατότητα του οδηγού στη δεξιά πλευρά και στο καθρέπτη.
Διαβάστε το άρθρο »

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.4-4-2023 

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.

Συνάδελφοι -σσες,
βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, ελάχιστες ημέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής και λίγες ημέρες μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη.

Με βάση την απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, το χρέος μας απέναντι στις εκατοντάδες νεκρούς των διάφορων «Τεμπών» οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ασφαλή, συχνή, φθηνή συγκοινωνία για το λαό, για εμάς τους εργαζόμενους.
Διαβάστε το άρθρο »

Ο Θανάσης Οικονόμου εκλεγμένο μέλος με την ΔΑΣ ΟΑΣΑ στο Δ.Σ του Σ.Ε.Ο (μπλε λεωφορεία) στο ΑΤΤΙΚΑ TV 

Πρόταση της ΔΑΣ ΟΑΣΑ για βελτιώσεις σε λεωφορειακές γραμμές και αφετηρίες.Διαβάστε το άρθρο »

Ασπίδα προστασίας είναι η συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.21-3-2023

Λίγες μέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η διοίκηση της ΟΣΥ διοργανώνει
σεμινάρια αυτοάμυνας για την προστασία των γυναικών από φαινόμενα βίας
και παρενόχλησης, καθώς και αναγνώρισης «σημαδιών κινδύνου» ώστε να
μην υπάρξουν «ανυπεράσπιστα θύματα». Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα,
η ΟΣΥ τονίζει ότι σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση του ενστίκτου της
«αυτοσυντήρησης» τόσο για τις γυναίκες εργαζόμενες όσο και για τις
οικογένειές τους.

Μόνο ανατριχίλα μπορεί να μας προκαλέσει αυτή η λέξη, αφού από πρώτο
χέρι έχουμε αναγκαστεί να αναπτύξουμε τέτοια ένστικτα λόγω των τεράστιων
ελλείψεων σε μέτρα ασφάλειας των μεταφορών και των εργαζομένων στις
αστικές συγκοινωνίες, οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις και τις
διοικήσεις του Οργανισμού.
Διαβάστε το άρθρο »

«Δε θα κάνουμε βήμα πίσω, έχουμε θυμώσει, έχουμε πεισμώσει»«Το έγκλημα στον ΟΣΕ ήταν προμελετημένο», σχολίασε ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και υπενθύμισε την υποστελέχωση και τις μειώσεις προσωπικού, την εφαρμογή όλου του εύρους της αντεργατικής νομοθεσίες. Όπως κατήγγειλε, ανάλογη είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στις αστικές συγκοινωνίες, όπου τα σωματεία επίσης έχουν αναδείξει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολλών χιλιάδων επιβατών. «Δε θα κάνουμε βήμα πίσω, έχουμε θυμώσει, έχουμε πεισμώσει», κατέληξε. Διαβάστε το άρθρο »

«Αιτήματα υγιεινής και ασφάλειας στο Συνδικάτο από δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΑΣΑ ύστερα από την προτροπή των εργαζομένωνΟι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι η Ζωή και η Υγεία των εργαζομένων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η βελτίωση της Υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σημαίνει αφενός βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αφετέρου βελτίωση της ποιότητας της εργασιακής ζωής. Διαβάστε το άρθρο »

Η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.2-3-2023

Η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στη Αθήνα την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).
Διαβάστε το άρθρο »

Όλοι στη γενική συνέλευση του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ την Τετάρτη 1η Μάρτη24/2/2023

(Προς τα Μέλη του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν στην επιφάνεια δύο σημαντικά, αρνητικά γεγονότα.

Το πρώτο, αφορά την απόφαση του ΟΜΕΔ για την εφαρμογή των όρων του νόμου Χατζηδάκη στις αστικές συγκοινωνίες ύστερα από προσφυγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Αναμενόμενο, μετά το τσαλάκωμα του νόμου από τις μαζικές απεργίες των εργαζομένων το 2022 και την λύσσα κάποιων να εκφραστεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Επί της ουσίας, η απόφαση του ΟΜΕΔ εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ ιδιαίτερα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη το βάθεμα των ιδιωτικοποιήσεων και η επίθεση στα δικαιώματα μας, ώστε να μας αφοπλίσουν και να προχωρήσουν αναίμακτα όλα τα αντεργατικά σχέδια τους. Μπορούμε, λέει η απόφαση να κάνουμε απεργία, αρκεί κατά την διάρκεια της ημέρας να δουλεύουμε τουλάχιστον 7 ώρες!!! Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός