Άρθρα στην κατηγορία Τρόλεϋ

ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ: Ανακοίνωση – κάλεσμα. Όλοι στην απεργία 1η Μάη.29-4-2024

Συνάδελφοι τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η εργατική τάξη όπως και εμείς οι εργαζόμενοι στα τρόλεϋ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που τα ζούμε και τα βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας και περισσεύει οποιαδήποτε περιγραφή.

Ζούμε από πρώτο χέρι την ακρίβεια που εξανεμίζει τον μισθό στα μισά του μήνα. Έναν κουτσουρεμένο και καθηλωμένο μισθό εδώ και δώδεκα χρόνια τον οποίο προσπαθούμε να τον συμπληρώσουμε δουλεύοντας στα ρεπό μας ή κάνοντας δεύτερη δουλειά.
Διαβάστε το άρθρο »

Για την «Βόλτα με τα παλιά τρόλεϋ»29-4-2024

Συνάδελφοι,σσες χθες 28/04/2024 στο Α/Σ Τρόλεϋ Πειραιά έλαβε χώρα η καθιερωμένη επετειακή γιορτή «Βόλτα με τα παλιά τρόλεϋ » την οποία οι ίδιοι οι οργανωτές της, τα σωματεία μας, μετέτρεψαν σε άθλια φιέστα- κάλεσμα για ψήφο στις επερχόμενες ευρωεκλογές για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ.

Αξιοποιούν τους συσχετισμούς στα σωματεία και μετατρέπουν τις εγκαταστάσεις, την δουλειά των εργαζομένων, την πείρα, τον κόπο και το μεράκι σε οργανωμένες φιέστες για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!8 ΜΑΡΤΗ 2024

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποτελούν όρο αδιαπραγμάτευτο για να μπορούμε να επιστρέφουμε υγιείς και αρτιμελείς στις οικογένειες μας, να μην φθείρεται η υγεία μας, από ασθένειες που προκαλούνται από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε, να μην κινδυνεύουμε.
Διαβάστε το άρθρο »

Στις 28 Φλεβάρη να μην κινηθεί κανένα Τρόλεϊ, να μην δουλέψει κανένα αμαξοστάσιο.Συναδέλφισσες και συνάδελφοι την Τετάρτη 28 Φλεβάρη συμμετέχουμε όλοι στην 24 ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα.

Ξεχωριστή σημασία έχει για εμάς τους εργαζόμενους της ΟΣΥ η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, καθώς και της ΟΣΜΕ που μας καλύπτει για να κάνουμε απεργία και να μην κινηθεί κανένα Τρόλεϊ, να μην δουλέψει κανένα αμαξοστάσιο.
Διαβάστε το άρθρο »

…Για την “κοπή” και το “μοίρασμα” της πίτας…ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

…Για την “κοπή” και το “μοίρασμα” της πίτας…

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ, έχει θολώσει από τις προαγωγές – βολεματα της διοίκησης και βλέπει όνειρα κι οχήματα καινούργια με κεραίες (τρόλεϊ). Διαβάστε το άρθρο »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΛΛΕΥ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ5 Φλεβάρη 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΛΛΕΥ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Προς Διεύθυνση Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων
Διευθυντή κ Στύλο Χρήστο
Υποδιευθυντή κ. Κίνα Δημήτρη

Στο σταθμό Μετρό Χαλανδρίου δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την στάση, να σταθμεύσουμε, να επιβιβάσουμε. Μερικές φορές, δεν μπορούμε να μπούμε ούτε καν στον παράδρομο που είναι το τέρμα της Γραμμής 19, με συνέπεια να μην μπορούμε να συνεχίσουμε το δρομολόγιο.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΡΕΚΛΕΣ- ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ 24 Γενάρη 2024

ΚΑΡΕΚΛΕΣ- ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα που ζει κάθε ένας από εμάς, και ενώ δεν ιδρώνει το αυτί της διοίκησης της ΟΣΥ για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ που διοικεί το σωματείο μας, διεκδίκησε και πέτυχε για τα δικά της παιδιά ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της μεσούλας τους. Γιατί μπορεί προεκλογικά να έκλινε σε όλους τους τόνους, ότι ο οδηγός είναι πρώτα απ’ όλους, αλλά απ’ ότι φαίνεται οι ΔΑΚΙΤΕΣ είναι ακόμα πιο πρώτοι. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ: Ανακοίνωση22-11-2023

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο με τη φωνή των εργαζομένων (ΔΑΣ) να είναι απών. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι αυτό που εκτιμούσαμε και πριν τις αρχαιρεσίες του σωματείου μας.

Κανένας άλλος συνδυασμός δεν μπορεί να θέσει στο επίκεντρο της πάλης του σωματείου τη διεκδίκηση για την ουσιαστική λύση των προβλημάτων μας. Διαβάστε το άρθρο »

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΛΠΑΠ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ2 Νοέμβρη 2023

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΛΠΑΠ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

Συνάδελφοι εδώ και χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις μας ζητάμε να μπει ψαλίδι στην Συγγρού για να μην θρηνήσουμε συνάδελφο που κατεβαίνει μέσα στα σκοτάδια , θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, προκειμένου να βάλει κεραίες στο δίκτυο. Καμία ενέργεια δεν έχει κάνει η διοίκηση βρίσκοντας κάθε τόσο διάφορες και ασήμαντες δικαιολογίες.
Διαβάστε το άρθρο »

Η υγεία μας ή τα κέρδη τους2 Νοεμβρίου 2023

Προς
Διευθυντή Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων κ. Στύλο Χρήστο

Σύμφωνα με καταγγελίες οδηγών αλλά και αυτοψία δική μας, το όχημα καθαρισμού τουαλετών του εργολάβου χθες το πρωί στην Νίκαια ενώ πήγε καθάρισε πλημμελώς την τουαλέτα.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός