Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19-10-2021

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας για τις τεράστιες ευθύνες του ΟΑΣΘ για όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας του Οργανισμού με τη διάδοση της covid η διοίκηση του μπήκε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης μαζί μας αφού η παράταξη μας σηκώνει το κύριο βάρος της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Μετά και από τις διαψεύσεις των δηλώσεων της περί «ανυπόστατων ισχυρισμών» της παράταξης μας για τη συρροή κρουσμάτων σε τερματικό σταθμό, τώρα η διοίκηση περνά στην επόμενη πίστα αυτή της συκοφάντησης των εργαζομένων με τις πλάτες βέβαια αυτών που την διόρισαν δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.
Κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους επειδή δεν συμμετέχουν στα σεμινάρια που οργάνωσε «περί μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας»!
Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με σεμινάρια αλλά με μέτρα στους χώρους εργασίας τα οποία ούτε πήρε ούτε θα πάρει γιατί τα θεωρεί κόστος.
Ας μας πει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ποιο μέτρο πήρε τον τελευταίο χρόνο για τον περιορισμό της καθημερινής κινητικότητας των οδηγών από γραμμή σε γραμμή που όπως γνωρίζουμε είναι ο βασικότερος παράγοντας διασποράς του ιού;;
Ας μας πει -αφού ισχυρίζεται ότι πήρε μέτρα- γιατί έχει καταγραφεί ως κρούσμα covid σχεδόν το 15% των εργαζομένων ;;
Ας μας πει, γιατί εντός των λεωφορείων τα δοχεία των αντισηπτικών είναι άδεια ;;
Όλα τα παραπάνω θα διορθωθούν με σεμινάρια ;;
Να αφήσει τις κουτοπονηριές της με την –ξαφνική και σε χρόνο DT- διοργάνωση σεμιναρίων μέσω ΛΑΕΚ για να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στους εργαζόμενους που τάχα δεν συμμετέχουν.
Η ανακοίνωση της και τα ονόματα που συμπεριλάμβανε για τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σεμινάρια απευθύνονταν σε συναδέλφους που είχαν ρεπό την ημέρα διεξαγωγής τους ! Τυχαίο ;;
Από που το βρήκε ο ΟΑΣΘ ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι σε ημέρα ανάπαυσης τους να παρακολουθούν σεμινάρια ;;
Προσπαθεί να βγει κι από πάνω ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της ενώ οι ίδιοι όχι !
Αφού κάνει πως ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της να της θυμίσουμε ότι ήταν αυτή που από την αρχή της χρονιάς ΕΚΟΨΕ τις ημέρες ανάπαυσης δίνοντας στους εργαζόμενους μονοήμερα ρεπό καταστρατηγώντας ακόμα και τον Κανονισμό Προσωπικού του οποίου υποτίθεται είναι θεματοφύλακας.
Να της θυμίσουμε επίσης ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Αύγουστο του 2019 έκοψε όλες τις μη μισθολογικές δαπάνες με βάση την ΣΣΕ και επιπλέον έκοψε περαιτέρω τους μισθούς, ακόμα και τη φιάλη γάλακτος που έπαιρναν οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα ΒΑΕ !
Όλα αυτά τα έκανε επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία μας ;;
Και τώρα τι ζητάει από τους εργαζόμενους της, να αφιερώσουν και αυτά τα κουτσουρεμένα ρεπό τους για την παρακολούθηση σεμιναρίων !
Ενημερώνουμε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν εμπιστεύονται ούτε αυτήν, ούτε τις «καλές» της προθέσεις για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών και των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό Μεταφορών η παράταση των ΣΣΕ των φορέων εποπτείας του Υπουργείου (ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ,ΟΣΕ,ΟΑΣΑ) -από την οποία αποκλειστήκαμε ΜΟΝΟ εμείς- να ισχύσει και για τον ΟΑΣΘ με βάση το αρθ.58 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών (Οδηγώντας με ασφάλεια).
Όσο για τα σεμινάρια ούτε ζητάμε, ούτε χρειαζόμαστε καμία επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ.
Ας τα διοργανώσει η διοίκηση σε εργάσιμο χρόνο και θα προσέλθουμε.

Απάντηση στον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    15-10-2021

Δεν πρόλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ να ολοκληρώσει τη δήλωση του για ανυπόστατες φήμες της ΔΑΣ ΟΑΣΘ περί συρροής covid σε σταθμαρχείο και εμφανίστηκε την επομένη και 6ο κρούσμα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο !

( https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/oasth-pente-kroysmata-koronoioy-se-erg/

http://das-oasa.gr/?p=22545)

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα κρούσματα είναι μόνο 5 στους 1800 εργαζόμενους ενώ εμείς γνωρίζουμε με στοιχεία ότι είναι τουλάχιστον 9 ! Διαβάστε το άρθρο »

Ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    13-10-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Εδώ και μια βδομάδα σε τερματικό σταθμό λεωφορείων του ΟΑΣΘ το ένα κρούσμα διαδέχεται το άλλο μεταξύ των εργαζομένων οδηγών.
Οι εργαζόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν τον ΟΑΣΘ (γιατρό εργασίας) ωστόσο ο Οργανισμός δεν έχει λάβει το παραμικρό μέτρο προστασίας –ούτε καν ιχνηλάτηση- με αποτέλεσμα ήδη 5 συνάδελφοι να ασθενούν εκ των οποίον ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Και άλλα κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ μέσα στο γενικότερο επιδημιολογικό κλίμα έξαρσης της πανδημίας που επικρατεί αυτή την περίοδο στην πόλη μας και στη Β. Ελλάδα.
Καλές είναι οι συμβουλές της διοίκησης «Να πάτε να εμβολιαστείτε» αλλά αυτό δεν φτάνει και κυρίως δεν αθωώνει κανέναν από τις τεράστιες ευθύνες του γιατί οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι υποχρέωση του εργοδότη.

Η στάση αυτή του ΟΑΣΘ έναντι των εργαζομένων και των επιβατών είναι εγκληματική !! Διαβάστε το άρθρο »

Τώρα ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας !!ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27-9-2021

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. του ΣΕΟΑΣΘ

Θέμα : Απόλυση προέδρου σωματείου

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε η εταιρία EDILMAC (εργολάβος της «Ελληνικός Χρυσός»)
πριν από λίγες εβδομάδες με αστήρικτες προφάσεις απέλυσε τον Τζανετή Νίκο
πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ).
Είναι η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο –έκτρωμα- Χατζηδάκη ενώ πριν λιγες μέρες η εταιρία Praktiker στη Λάρισα απέλυσε αναίτια τον γραμματέα του εκεί παραρτήματος του σωματείου των εργαζομένων.
Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι από την πλευρά της η εργοδοσία με το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης “χοντραίνει το παιχνίδι”.
Άλλωστε και εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα πεπραγμένα της εδώ διορισμένης από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκησης.

Η απάντηση σύσσωμης της εργατικής τάξης πρέπει να είναι μαζική. Το εργατικό κίνημα είχε δεσμευτεί από τότε που κατατέθηκε ο συγκεκριμένος νόμος (4808) ως νομοσχέδιο ότι αυτός θα μείνει σταχαρτιά.
Η νίκη των εργαζομένων στην e food και γενικότερα στις ταχυμεταφορές δείχνει το δρόμο και μετουσιώνει ως πράξη τη δέσμευση αυτή.
Το άρθρο 69 του νόμου-εκτρώματος δεν πέρασε και η μεγαλοεργοδοσία αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Τώρα πιο αποφασίστηκα να εντείνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση και την διοίκηση της EDILMAC για επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Με πρωτοβουλία των συνδικάτων : Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων , Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή δεκάδων ακόμη σωματείων που έχουν δηλώσει τη στήριξη τους ενώ με ανακοίνωση της (24-9) η διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει την απόλυση του συναδέλφου και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη του.

Με βάση τις πρακτικές και τη συμπεριφορά της EDILMAC η επαναπρόσληψη του συναδέλφου προέδρου του σωματείου μεταλλείων και λατομείων μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή πίεση “από τα κάτω”.
Η δύναμη των εργατών είναι η συσπείρωση τους.
Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες εικόνες των διαδηλώσεων με τα χιλιάδες μηχανάκια στις μεγάλες πόλεις της χώρας και το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης.

Σας καλούμε με ομόφωνη απόφαση ως Συνδικάτο -πέρα από την καταδίκη της απόλυσης του συναδέλφου όπως έγινε με το Δελτίο Τύπου (Αρ. πρωτ. 985)- να δηλώσουμε τη στήριξη του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 30 Σεπτέμβρη και τη συμμέτοχη του Συνδικάτου μας σε αυτό.

Τώρα ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας !!

ΔΑΣ ΟΑΣΘ Για την πρόταση της Συλλογικής Σύμβασης ΕργασίαςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    6-9-2021

Για την πρόταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι-σσες, από την προηγούμενη ΣΣΕ του 2017 και μέχρι την μετάβαση στο νέο μετά-ΟΑΣΘ συγκοινωνιακό φορέα εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου όλες οι κυβερνήσεις και με τις επιταγές της Ε.Ε. (Κανονισμός 1370) εφαρμόζουν «πρόγραμμα» κατάργησης των δικαιωμάτων μας.
Αρχικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά η ΝΔ.
Διαβάστε το άρθρο »

Κατάργηση της ελάχιστης προστασίας του οδηγού με άνοιγμα της πρώτης πόρτας των λεωφορείωνΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18-8-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Κατάργηση της ελάχιστης προστασίας του οδηγού με άνοιγμα της πρώτης πόρτας των λεωφορείων

Εδώ και λίγο διάστημα με εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΘ έχουν τοποθετηθεί μεγάλα κομμάτια νάιλον στις πόρτες της καμπίνας των οδηγών.
Η παρέμβαση αυτή έγινε υποτίθεται για την προστασία των εργαζόμενων οδηγών από τον SARSCov-2 γιατί το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα της πρώτης πόρτας των λεωφορείων για την επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών.
Διαβάστε το άρθρο »

Μέτρα προστασίας από τον ΚαύσωναΠρος Πρόεδρο και Δ.Σ. του Σ.Ε.ΟΑΣΘ

Θέμα : Μέτρα προστασίας από τον Καύσωνα

Συνάδελφοι, ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, γνωρίζουμε τη χρόνια διαδικασία της απαξίωσης των υπηρεσιών του Οργανισμού και τα ελλιπή μέτρα προστασίας που έχουν κοστίσει σε εργατικά ατυχήματα.
Διαβάστε το άρθρο »

ΜΕ «χάντρες και καθρεφτάκια» κοροϊδεύουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης διοίκηση ΟΑΣΘ και κυβέρνηση29-7-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ «χάντρες και καθρεφτάκια» κοροϊδεύουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης διοίκηση ΟΑΣΘ και κυβέρνηση

Αυτές τις μέρες εν όψη καύσωνα διαβάσαμε δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού ότι ελπίζει να αντέξουν τα μηχανήματα στις ακραίες θερμοκρασίες.
Μάλιστα η διοίκηση διένειμε με υπηρεσιακά «DATSUN» στα σταθμαρχεία του ΟΑΣΘ 6.000 μπουκαλάκια νερό για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες. Σκέτη κοροϊδία ! Διαβάστε το άρθρο »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Μείωση του συγκοινωνιακού έργου που εκτελεί ο ΟΑΣΘ κατά 40%ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μείωση του συγκοινωνιακού έργου που εκτελεί ο ΟΑΣΘ κατά 40%

Όσο βαθαίνει η ιδιωτικοποίηση του συγκοινωνιακού έργου τόσο θα βαθαίνουν και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί στη ζωή και την καθημερινότητα τόσο του επιβατικού κοινού όσο και των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ!

Τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εκτελούν μόνο το 40% του έργου ενώ οι αναμονές στις στάσεις έχουν εκτοξευτεί στα 30 και πλέον λεπτά, δημιουργώντας δίκαιη αγανάκτησή στο επιβατικό κοινό.
Η αιτία ; Οι πάρα πολλές βλάβες στα κλιματιστικά μηχανήματα των λεωφορείων αλλά και η ανυπαρξία κλιματιστικών σε πολλά από αυτά.
Τα ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων μας βομβαρδίζουν καθημερινά, βάζοντας στο στόχαστρο οποίον εργαζόμενο διεκδικεί δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για το πόσο ταλαιπωρείται ο λαός από τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες. Για την ταλαιπωρία του λαού της πόλης από την πολιτική γραμμή και τις αποφάσεις κυβέρνησης και διοίκησης του ΟΑΣΘ θα βρουν να πουν τίποτα ;; Ρητορικά το ερώτημα !
Διαβάστε το άρθρο »

ΑΠΕΡΓΙΑ16 ΙΟΥΝΗ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ !!14-6-2021

ΑΠΕΡΓΙΑ16 ΙΟΥΝΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 8ΩΡΟ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ !!

Αυτή η μυριόστομη απαίτηση ακούστηκε από χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση για να ελιχθεί απέναντι στο μεγάλο κύμα αντίδρασης προσπαθεί με δηλώσεις και εμφανίσεις στελεχών της στα ΜΜΕ να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Τα επιχειρήματα της για εργαζόμενους που θα έχουν το χρόνο να μαζεύουν ελιές, ή για μητέρες που θα βλέπουν τα παιδιά τους τις Παρασκευές είναι γελοία και δεν πείθουν κανέναν.
Η κυβέρνηση μετά το απεργιακό κύμα ισχυρίζεται τώρα ότι θα βελτιώσει κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου. Από κοντά και η απαξιωμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχει καταθέσει «προτάσεις»……. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798167Συνολικές αναγνώσεις:
  • 40Αναγνώσεις σήμερα:
  • 368790Συνολικοί επισκέπτες:
  • 32Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ