Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Κωδικοποίηση της πρότασης της ΔΑΣ ΟΑΣΘ για τη ΣΣΕ του 2024ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

1. Η ΣΣΕ ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και είναι μονοετής.
2. Αύξηση +10% στο Μεικτό Κλιμάκιο (Βασικός Μισθός) με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα έτη 2022-2023 και της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
3. Μη αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικού τομέα από τον ΟΑΣΘ.
Οικονομικό βοήθημα 400 ευρώ θα λαμβάνουν κάθε 3 μήνες σε όσους ο ΟΑΣΘ δεν τους αναγνώρισε την προϋπηρεσία και αυτοί είναι όσοι μετατάχθηκαν ή προσελήφθησαν μετά το 2019 (Μεταταγμένοι από ΕΛΒΟ – ΟΣΥ και οι 150 νεοπροσλαμβανόμενοι)

Διαβάστε το άρθρο »

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη και Στάση Εργασίας τις προηγούμενες μέρεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8-4-2024

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συναγερμό τόσο για το θέμα της δημιουργίας του νέου φορέα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όσο και για το θέμα της νέας ΣΣΕ.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για τον «Νέο ΟΑΣΘ» σημαίνουν παραπέρα συρρίκνωση του ΟΑΣΘ με εκχώρηση νέου «πακέτου» λεωφορειακών γραμμών στους ιδιώτες.
Ο κάθε νέος νόμος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί υπηρετεί τις πολιτικές της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Θυμηθείτε τους νόμους που πέρασαν για τον ΟΑΣΘ εδώ και 25 χρόνια και τα τραγικά αποτελέσματα που επέφεραν στις μισθολογικές και εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
Διαβάστε το άρθρο »

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    29-3-2024

Συνάδελφοι όπως όλοι γνωρίζετε με την εκπνοή του μηνός Μαρτίου τις επόμενες μέρες φτάνουμε στο τέλος της «μετενέργειας» της Συλλογικής Σύμβασης 2022-2023.
Ενώ οι «διαβουλεύσεις» (για τις οποίες δεν γνωρίζουμε και πολλά) για τη νέα ΣΣΕ του 2024 συνεχίζονται, ο χρόνος κυλάει προφανώς εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ της κυβέρνησης.
Διαβάστε το άρθρο »

Νίκη των Εργαζομένων της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.ΦΕΒΑΡΗΣ 2024

Νίκη των Εργαζομένων της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης χαιρετίζουμε την πρόσφατη θετική εξέλιξη της αύξησης των αποδοχών σας και της υποχώρησης της εργοδοσίας σε ορισμένους από τους απαράδεκτους όρους της ατομικής σύμβασης που σας υποχρέωσε εκβιαστικά να υπογράψετε με το πιστόλι στον κρόταφο στο τέλος του 2023.
Διαβάστε το άρθρο »

Πρόταση προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.ΕΟΑΣΘ για την απεργία στις 28 ΦλεβάρηΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23-2-2024

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.ΕΟΑΣΘ

Συνάδελφοι, στα πλαίσια των αποφάσεων δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα η Ομοσπονδία μας (ΟΣΜΕ) πήρε απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη.

Πιστεύουμε ότι κατανοείτε ότι πέρα από τα γενικά αιτήματα των εργαζομένων όλης της χώρας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, για μέτρα κατά της ακρίβειας, για φθηνό ρεύμα, για φθηνά καύσιμα, για μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κλπ. η συγκεκριμένη ημερομηνία φέρει το ιδιαίτερο βάρος ενός κρατικού εγκλήματος που η Ελληνική κοινωνία δεν θα ξεχάσει ποτέ !
Διαβάστε το άρθρο »

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στην πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» που θωρακίζει τα συμφέροντα των λίγων.24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στην πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» που θωρακίζει τα συμφέροντα των λίγων.

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε.
Η απεργία που αποφάσισαν συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, είναι ο δρόμος για να υπερασπιστούμε τη δική μας ζωή, τα δικαιώματά μας, το μέλλον των οικογενειών μας. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2024ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Φεβρουάριος  2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2024

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στον καπιταλισμό όπως όλα τα πράγματα έτσι και η εργασία είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Πωλητές είναι οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αγοραστές οι εργοδότες που πληρώνουν τόσο ώστε να μπορούν από τη δουλειά του εργαζόμενου να αποκομίζουν το μέγιστο κέρδος.
Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είτε οι κλαδικές, είτε οι επιχειρησιακές (όπως αυτή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ) είναι στην ουσία οι «συλλογικοί» όροι πώλησης αυτής της (εργατικής) δύναμης για αυτό και υπογράφονται από τα συλλογικά τους όργανα (Πρωτοβάθμια Συνδικάτα-Ομοσπονδίες-ΓΣΕΕ). Διαβάστε το άρθρο »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπροσωπώντας την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ-ΟΑΣΘ) που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ και αποτελεί τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, σας καλωσορίζουμε στο χώρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ομαλή προσαρμογή σας και την διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σας με την μονιμοποίηση σας με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Διαβάστε το άρθρο »

Για την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στον ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    15-1-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στον ΟΑΣΘ

Μετά από 4 ½ χρόνια διακυβέρνησης σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Μεταφορών ότι η ΝΔ «κατόρθωσε» να ενισχύσει τον ΟΑΣΘ με 80 περίπου επιπλέον λεωφορεία και να φτάσει στα 300 κυκλοφορούντα από τα 220 που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019.
Δεν θα αναφερθούμε στην «ποιότητα» των μεταχειρισμένων –γιατί το έχουμε αναλύσει πολλές φορές- και στο υπέρογκο κόστος για την ενοικίαση τους που με αυτά τα χρήματα οι Θεσσαλονικείς θα είχαν καινούργια λεωφορεία σήμερα. Διαβάστε το άρθρο »

Για το αποτέλεσμα της Γ. Συνέλευσης στις 14-12-2023ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22-12-2023

Για το αποτέλεσμα της Γ. Συνέλευσης στις 14-12-2023

Συνάδελφοι-σσες ! Το αποτέλεσμα στις Γ. Συνέλευσης της 14-12-2023 ήταν σοκαριστικό τόσο για την εργοδοσία και την κυβέρνηση, όσο και για τις παρατάξεις του Δ.Σ. που ψήφισαν για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι τα ρεπό και τις κανονικές τους άδειες.

Τα 260 «ΟΧΙ» στο εξαήμερο σε σχέση με τα 19 «ΝΑΙ» αντανακλούν ποια είναι η πραγματικότητα όταν η ψηφοφορία είναι πραγματικά μυστική, με φάκελο και χωρίς «καλποφύλακες» πάνω από το κεφάλι των συναδέλφων.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός