Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ Καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό οδηγούΘεσσαλονίκη  20-11-2023

Δελτίο Τύπου

Ξυλοδαρμός Οδηγού του ΟΑΣΘ

Το Σάββατο βράδυ 18-11 λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε κεντρικό σημείο στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας συνάδελφος οδηγός που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 72 ΙΚΕΑ-Ν. Μηχανιώνα γρονθοκοπήθηκε από δυο άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο εκ των οποίων το ενα να φορά κουκούλα και μάσκα.
Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή αφού χρησιμοποιήθηκε και ελαστικό γκλόμπ εναντίον του συναδέλφου. Είχε προηγηθεί παρατήρηση του οδηγού -μετά από διαμαρτυρία επιβατών- προς μια ομάδα 20 νεαρών ατόμων που κάθονταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου και οχλαγωγούσαν.
Να σημειώσουμε ότι τα Σαββατοκύριακα η αναμονή των δρομολογίων είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές φτάνει και ξεπερνάει τα 40’ λεπτά ή ακόμα και τη 1 ώρα ! Διαβάστε το άρθρο »

Για τις άδειες σχολικής παρακολούθησηΘεσσαλονίκη 17-11-2023

Συνάδελφοι είναι γνωστό ότι ο ΟΑΣΘ απορρίπτει αιτήσεις για χορήγηση αδειών σχολικής παρακολούθησης όπως και για άλλες ειδικές άδειες π.χ. αιμοδοσίας κλπ.
Πολλές από αυτές τις ειδικές άδειες χάνονται όταν αλλάξει το ημερολογιακό έτος.
Διαβάστε το άρθρο »

Για το θανατηφόρο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ1-11-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το θανατηφόρο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Ως παράταξη των εργαζομένων ΔΑΣ ΟΑΣΘ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους της θανούσας από τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ του οποίου ο οδηγός έπαθε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έμφραγμα ή εγκεφαλικό εν ώρα εργασίας. Ευχόμαστε επίσης καλή ανάρρωση στους οδηγούς των ΙΧ που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα. Διαβάστε το άρθρο »

ΟΧΙ στο Έγκλημα του σφαγιασμού του λαού της Παλαιστίνης 

ΟΧΙ στο Έγκλημα του σφαγιασμού του λαού της Παλαιστίνης

Συνάδελφοι-σσες, ακόμα ένα πολεμικό μέτωπο -παράλληλα με αυτό της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία- προστέθηκε στον παγκόσμιο χάρτη αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.
Το Ισραήλ χθες διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα με το χθεσινό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στη Γάζα με πάνω από 500 νεκρούς ανάμεσα τους πολλά παιδιά και γυναίκες.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι το αποκορύφωμα ενός διαχρονικού εγκλήματος παράνομης κατοχής από το Ισραήλ εδαφών που θα έπρεπε να αποτελούν με βάση απόφαση του ΟΗΕ το κράτος της Παλαιστίνης. Διαβάστε το άρθρο »

Όχι στο αίσχος της εξαήμερης «εθελοντικής» εβδομάδας εργασίαςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    12-10-2023

Τον Αύγουστο του 2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ υπό τον νέο Υπουργό Μεταφορών Χ. Σταικούρα ώστε να βρεθεί λύση στην άσχημη κατάσταση του βασικού συγκοινωνιακού φορέα της πόλης ενόψει του κυκλοφοριακού χάους που θα δημιουργηθεί με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του fly over.

Το βασικό πρόβλημα εντοπίστηκε στην έλλειψη οδηγών αφού από τους 1.700 οδηγούς που ήταν κάποτε έχουν απομείνει 800 !
(Σήμερα για να κυκλοφορήσουν τα 370 λεωφορεία που υποχρεούται με βάση το νόμο ο ΟΑΣΘ πρέπει να προσληφθούν 400 οδηγοί).
Σε εκείνη τη σύσκεψη για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να εργαστούν οι οδηγοί στα ρεπό τους ενώ για προσλήψεις νέων οδηγών η συζήτηση τότε ήταν για 200. Διαβάστε το άρθρο »

Όλοι και όλες στη μάχη της απεργίαςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    21-9-2023

Προς πρόεδρο και Δ.Σ του Σ.Ε.ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι, ακόμη και η κήρυξη της τρίωρης στάσης εργασίας ενόχλησε τόσο το Υπουργείο Μεταφορών και την κυβέρνηση που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να την αποτρέψουν.
Την ίδια ώρα με τροπολογία που κατατέθηκε η κυβέρνηση ακυρώνει ουσιαστικά την περιλάλητη εξαγγελία της για το «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.
Διαβάστε το άρθρο »

Την Πέμπτη 21-9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ σε 24ωρη βάσηΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    20-9-2023

Την Πέμπτη 21-9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ σε 24ωρη βάση

Για μια ακόμα φορά οι παρατάξεις του προεδρείου ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ μαζί με τη ΔΑΚΕ υπονόμευσαν την απόφαση για 24ωρη απεργία και πήραν μια light απόφαση για Στάση Εργασίας στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας.
Στο άτυπο Δ.Σ. είπαμε ότι η όποια απόφαση έπρεπε να παρθεί από τη Γ. Συνέλευση.
Ακόμα από τον Αύγουστο μέσω δημοσιευμάτων ήταν γνωστό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Διαβάστε το άρθρο »

Παλεύουμε για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών, χωρίς ιδιώτες, που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1-9-2023 

Συνάδελφοι-σσες, το Υπουργείο έχει δώσει εντολή σε εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων (Deloitte) να αξιολογήσει τον ΟΑΣΘ ώστε μέχρι το τέλος του 2023 να παρθεί απόφαση για το μέλλον του. Αν και οι της ΝΔ δηλώνουν τα περί «Δημόσιου Φορέα» με βάση την πολιτική που εφάρμοσαν εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το τι πραγματικά εννοούν. Ήδη το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης πριν καν λειτουργήσει το έχουν δώσει σε κοινοπραξία εταιριών. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΟΑΣΘ: Συμπεράσματα από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στη ΘεσσαλονίκηΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4-8-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη και από τις συσκέψεις με υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες όπου συμμετείχε προκύπτει ότι όχι μόνο δεν θα δοθεί κάποια άμεση λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια το λαό της πόλης αλλά θα συνεχιστεί η λογική του «πάμε κι όπου βγει» τουλάχιστον μέχρι την εκκίνηση του ΜΕΤΡΟ και βλέπουμε… Διαβάστε το άρθρο »

Πάρτε μέτρα για τον καύσωναΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    13-7-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πάρτε μέτρα για τον καύσωνα

 Διανύουμε ακόμα ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στη συγκοινωνία.

Ήταν Ιούλιος του 2019 που «φεύγοντας» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε την πόλη της Θεσσαλονίκης με περίπου 220 λεωφορεία και αναμονές 40’ ή και 60 λεπτά !

Σήμερα 4 χρόνια μετά, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί για τις συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ και παρά τη σχετική μικρή βελτίωση της πυκνότητας των δρομολογίων η κατάσταση στη συγκοινωνία παραμένει απαράδεκτη !  Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός