Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Λέμε ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις και παλεύουμε για ΣΣΕ με αυξήσεις !!ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    26-5-2022

Πλαίσιο πάλης :

. Όχι στην εφαρμογή του απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και Στάσεις Εργασίας να γίνονται χωρίς το προσωπικό ασφαλείας-ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας που ορίζει ο νόμος Χατζηδάκη (δηλ. να κυκλοφορούν 138 λεωφορεία)
Εμείς ως συνδικάτο μπορούμε να ορίσουμε λεωφορεία που να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες του λαού όπως είναι τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνιακοί κόμβοι π.χ. Αεροδρόμιο-ΝΣΣ, ΚΤΕΛ Μακεδονίας / Χαλκιδικής, φοιτητικές σχολές εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, ΑΜΕΑ κλπ.
Διαβάστε το άρθρο »

Για τη Γ. Συνέλευση στις 19-5-2022ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    17-5-2022

Συνάδελφοι-σσες, η πετυχήμενη απεργία στις 12-5 κόντρα και στην απόφαση του δικαστηρίου απέδειξε ότι όσα πρότεινε η ΔΑΣ όλο το προηγούμενο διάστημα μπορούν με τη δυναμική των εργαζομένων να γίνουν πράξη. Εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ σταθήκαμε απέναντι από την κυβέρνηση και τη διοίκηση και τους αναγκάσαμε «να τα μαζέψουν» και να οπισθοχωρήσουν.
Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες δεδομένου ότι η συμμετοχή στην απεργία μπορεί να είχε παλμό και ζωντάνια αλλά προφανώς και ήταν μικρότερη από τις πραγματικές μας δυνατότητες.
ΤΩΡΑ είναι επιτακτικό να αυξήσουμε την πίεση μας προς διοίκηση ΟΑΣΘ και κυβέρνηση και αυτό μπορεί να γίνει με το να μαζικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις μας ως συνδικάτο που σημαίνει ότι στη Γ. Συνέλευση της Πέμπτης 19-5-2022 η αίθουσα του ΕΚΘ και το πρωί, και το απόγευμα, πρέπει να «βουλιάξει» από κόσμο !
Διαβάστε το άρθρο »

Η τρομοκρατία δεν θα περάσειΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    12-5-2022

Στην προσπάθεια της να σπάσει τη σημερινή απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ η διοίκηση του Οργανισμού βρήκε πρόθυμους συνοδοιπόρους την παράταξη της ΔΑΚΕ που με μια κατάπτυστη «ανακοίνωση» κάλεσε από την προηγούμενη μέρα τους συναδέλφους να μην απεργήσουν.
Στη σημερινή απεργία η οργανωμένη απεργοσπασία που επιχειρήθηκε έσπασε τα μούτρα της!
Διαβάστε το άρθρο »

Ανοιχτό κάλεσμα διεκδίκησης σύγχρονων και φθηνών αστικών συγκοινωνιών (VIDEO)Η ανάγκη κοινής δράσης σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση σύγχρονων, ασφαλών, επαρκών και ποιοτικών υπηρεσιών μεταφορών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ μαζί με εργατικά σωματεία και Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης. Διαβάστε το άρθρο »

Νεκροθάφτες των κινητοποιήσεωνΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    26-4-2022

«Υποσχέσεις», «Δεσμεύσεις», Αναμονή και Υπομονή και ένα μήνα «τράτο» ζήτησε η πλειοψηφία του Συνδικάτου για να λυθούν ΟΛΑ τα προβλήματα των εργαζομένων.
Για την επιστροφή των χρημάτων του Κωδ. 52 και των Δώρων-Επιδομάτων Αδείας από το 2016 που ζητάει πίσω το Υπ. Οικονομικών από τους εργαζόμενους ακούσαμε μόνο «επιθυμίες» ότι δεν θα παρακρατηθούν! Έχουμε ανάλογες εμπειρίες από το παρελθόν και οι εργαζόμενοι έχασαν!
Διαβάστε το άρθρο »

Τι λένε, τι λέμε!Γ. Συνέλευση τη μέρα της 24ωρης ΑπεργίαςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4-4-2022

Η απόφαση των παρατάξεων ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ-ΟΔΕΟ-ΔΑΚΕ για Γ. Συνέλευση την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας (Τετάρτη 6 Απρίλη) είναι «πονηρή» από πολλές απόψεις.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΔΑΣ συμφωνεί με τη διεξαγωγή Γ. Συνέλευσης γιατί ακόμα και αυτή η απόφαση που πάρθηκε έγινε μετά από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών για Γ. Συνέλευση. Είναι προφανές ότι οι 475 υπογραφές συναδέλφων
(και άλλων πολλών που δεν μπόρεσαν) έχει θορυβήσει αρκετά την πλειοψηφία που εδώ και 3 ½ χρόνια έχει καταργήσει τις Γ. Συνελεύσεις !
Το προεδρείο για να ακυρώσει την πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών και με τη βοήθεια των άλλων παρατάξεων όρισε την Γ.Σ. σε ημέρα απεργίας ενώ η ΔΑΣ πρότεινε να πραγματοποιηθεί 5ωρη Στάση Εργασίας χωρίς προσωπικό ασφαλείας τη Δευτέρα 4-4 ώστε να μαζευτούμε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι και να συζητήσουμε τα προβλήματα μας. Διαβάστε το άρθρο »

Προς το Δ.Σ., τους εκπροσώπους των παρατάξεων και προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσεςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-3-2022

Συνάδελφοι, η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την συμπαράσταση της στον Ουκρανικό λαό που είναι το θύμα των ανταγωνισμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των αγορών για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.
Διαβάστε το άρθρο »

Για το Έκτακτο Δ.Σ. στις 15-3Για το Έκτακτο Δ.Σ. στις 15-3

 Συνάδελφοι-σσες, στο έκτακτο Δ.Σ. στις 15-3 η ΔΑΣ τοποθετήθηκε ως εξής :

Η ακύρωση της 24ωρης απεργίας ήταν απαράδεκτη και ήταν λάθος (;;) η διαδικασία που ακολούθησε η ΟΣΜΕ γιατί έδωσε τη δυνατότητα στις διοικήσεις του ΟΑΣΘ και της ΟΣΥ να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Με δεδομένο ότι τα δικαστήρια βγάζουν το 95% των εργατικών απεργιών παράνομες το προεδρείο της ΟΣΜΕ τι νόμιζε ότι θα κέρδιζε ;;   

Μας πούλησαν για ακόμη μια φορά !! Διαβάστε το άρθρο »

Συλλαλητήριο Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Άγαλμα ΒενιζέλουΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    21-2-2022

Συνάδελφοι-σσες, στην πρόσφατη στάση εργασίας στις 18-2 κατέρρευσαν όλα τα αφηγήματα και η τρομοκρατία ότι ως Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαμε να απεργήσουμε γιατί «τα χέρια μας ήταν δεμένα» λόγω της κήρυξης προηγούμενης κινητοποίησης ως «παράνομης και καταχρηστικής» και ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα»!
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός