Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Μεταφορές

ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα : Περίπτωση παραίτησης λόγω μη εμβολιασμού εργαζόμενου οδηγού της ΚΤΕΛ Σερρών21-10-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Περίπτωση παραίτησης λόγω μη εμβολιασμού εργαζόμενου οδηγού της ΚΤΕΛ Σερρών

Πριν από λίγο διάστημα εργαζόμενος οδηγός της ΚΤΕΛ Σερρών που εργάζονταν σε γραμμές του ΟΑΣΘ παραιτήθηκε επειδή η ΚΤΕΛ Σερρών ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται. Διαβάστε το άρθρο »

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19-10-2021

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας για τις τεράστιες ευθύνες του ΟΑΣΘ για όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας του Οργανισμού με τη διάδοση της covid η διοίκηση του μπήκε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης μαζί μας αφού η παράταξη μας σηκώνει το κύριο βάρος της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Μετά και από τις διαψεύσεις των δηλώσεων της περί «ανυπόστατων ισχυρισμών» της παράταξης μας για τη συρροή κρουσμάτων σε τερματικό σταθμό, τώρα η διοίκηση περνά στην επόμενη πίστα αυτή της συκοφάντησης των εργαζομένων με τις πλάτες βέβαια αυτών που την διόρισαν δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.
Κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους επειδή δεν συμμετέχουν στα σεμινάρια που οργάνωσε «περί μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας»!
Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με σεμινάρια αλλά με μέτρα στους χώρους εργασίας τα οποία ούτε πήρε ούτε θα πάρει γιατί τα θεωρεί κόστος.
Ας μας πει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ποιο μέτρο πήρε τον τελευταίο χρόνο για τον περιορισμό της καθημερινής κινητικότητας των οδηγών από γραμμή σε γραμμή που όπως γνωρίζουμε είναι ο βασικότερος παράγοντας διασποράς του ιού;;
Ας μας πει -αφού ισχυρίζεται ότι πήρε μέτρα- γιατί έχει καταγραφεί ως κρούσμα covid σχεδόν το 15% των εργαζομένων ;;
Ας μας πει, γιατί εντός των λεωφορείων τα δοχεία των αντισηπτικών είναι άδεια ;;
Όλα τα παραπάνω θα διορθωθούν με σεμινάρια ;;
Να αφήσει τις κουτοπονηριές της με την –ξαφνική και σε χρόνο DT- διοργάνωση σεμιναρίων μέσω ΛΑΕΚ για να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στους εργαζόμενους που τάχα δεν συμμετέχουν.
Η ανακοίνωση της και τα ονόματα που συμπεριλάμβανε για τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σεμινάρια απευθύνονταν σε συναδέλφους που είχαν ρεπό την ημέρα διεξαγωγής τους ! Τυχαίο ;;
Από που το βρήκε ο ΟΑΣΘ ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι σε ημέρα ανάπαυσης τους να παρακολουθούν σεμινάρια ;;
Προσπαθεί να βγει κι από πάνω ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της ενώ οι ίδιοι όχι !
Αφού κάνει πως ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της να της θυμίσουμε ότι ήταν αυτή που από την αρχή της χρονιάς ΕΚΟΨΕ τις ημέρες ανάπαυσης δίνοντας στους εργαζόμενους μονοήμερα ρεπό καταστρατηγώντας ακόμα και τον Κανονισμό Προσωπικού του οποίου υποτίθεται είναι θεματοφύλακας.
Να της θυμίσουμε επίσης ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Αύγουστο του 2019 έκοψε όλες τις μη μισθολογικές δαπάνες με βάση την ΣΣΕ και επιπλέον έκοψε περαιτέρω τους μισθούς, ακόμα και τη φιάλη γάλακτος που έπαιρναν οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα ΒΑΕ !
Όλα αυτά τα έκανε επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία μας ;;
Και τώρα τι ζητάει από τους εργαζόμενους της, να αφιερώσουν και αυτά τα κουτσουρεμένα ρεπό τους για την παρακολούθηση σεμιναρίων !
Ενημερώνουμε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν εμπιστεύονται ούτε αυτήν, ούτε τις «καλές» της προθέσεις για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών και των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό Μεταφορών η παράταση των ΣΣΕ των φορέων εποπτείας του Υπουργείου (ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ,ΟΣΕ,ΟΑΣΑ) -από την οποία αποκλειστήκαμε ΜΟΝΟ εμείς- να ισχύσει και για τον ΟΑΣΘ με βάση το αρθ.58 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών (Οδηγώντας με ασφάλεια).
Όσο για τα σεμινάρια ούτε ζητάμε, ούτε χρειαζόμαστε καμία επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ.
Ας τα διοργανώσει η διοίκηση σε εργάσιμο χρόνο και θα προσέλθουμε.

Απάντηση στον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    15-10-2021

Δεν πρόλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ να ολοκληρώσει τη δήλωση του για ανυπόστατες φήμες της ΔΑΣ ΟΑΣΘ περί συρροής covid σε σταθμαρχείο και εμφανίστηκε την επομένη και 6ο κρούσμα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο !

( https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/oasth-pente-kroysmata-koronoioy-se-erg/

http://das-oasa.gr/?p=22545)

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα κρούσματα είναι μόνο 5 στους 1800 εργαζόμενους ενώ εμείς γνωρίζουμε με στοιχεία ότι είναι τουλάχιστον 9 ! Διαβάστε το άρθρο »

Διαμαρτυρία στο υπ. Ναυτιλίας για την τροπολογία – «έκτρωμα»Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ναυτιλίας, με αφορμή την τροπολογία «έκτρωμα» που συζητείται σήμερα στη βουλή, πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία σωματείων της ΠΝΟ, με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Διαβάστε το άρθρο »

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ: «Σύγχρονες» υποδομές με πλημμυρισμένα γραφεία και μηχανές… (ΦΩΤΟ)Σε ευθεία αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και την δήθεν ετοιμότητα του κράτους να αντιμετωπίζει προληπτικά καιρικά φαινόμενα, είναι οι σημερινές φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο αμαξοστάσιο των λεωφορείων της εταιρείας «Οδικών Συγκοινωνιών» στην Πέτρου Ράλλη!

Πλημμυρισμένα γραφεία, λάκκοι επισκευής, μηχανές…

Εικόνες που μαρτυρούν απαξιωμένες υποδομές είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας των συγκοινωνιών με κριτήριο τη λογική «κόστους – οφέλους». Διαβάστε το άρθρο »

Τώρα ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας !!ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27-9-2021

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. του ΣΕΟΑΣΘ

Θέμα : Απόλυση προέδρου σωματείου

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε η εταιρία EDILMAC (εργολάβος της «Ελληνικός Χρυσός»)
πριν από λίγες εβδομάδες με αστήρικτες προφάσεις απέλυσε τον Τζανετή Νίκο
πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ).
Είναι η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο –έκτρωμα- Χατζηδάκη ενώ πριν λιγες μέρες η εταιρία Praktiker στη Λάρισα απέλυσε αναίτια τον γραμματέα του εκεί παραρτήματος του σωματείου των εργαζομένων.
Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι από την πλευρά της η εργοδοσία με το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης “χοντραίνει το παιχνίδι”.
Άλλωστε και εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα πεπραγμένα της εδώ διορισμένης από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκησης.

Η απάντηση σύσσωμης της εργατικής τάξης πρέπει να είναι μαζική. Το εργατικό κίνημα είχε δεσμευτεί από τότε που κατατέθηκε ο συγκεκριμένος νόμος (4808) ως νομοσχέδιο ότι αυτός θα μείνει σταχαρτιά.
Η νίκη των εργαζομένων στην e food και γενικότερα στις ταχυμεταφορές δείχνει το δρόμο και μετουσιώνει ως πράξη τη δέσμευση αυτή.
Το άρθρο 69 του νόμου-εκτρώματος δεν πέρασε και η μεγαλοεργοδοσία αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Τώρα πιο αποφασίστηκα να εντείνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση και την διοίκηση της EDILMAC για επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Με πρωτοβουλία των συνδικάτων : Μεταλλείων & Λατομείων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων , Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο με τη συμμετοχή δεκάδων ακόμη σωματείων που έχουν δηλώσει τη στήριξη τους ενώ με ανακοίνωση της (24-9) η διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει την απόλυση του συναδέλφου και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη του.

Με βάση τις πρακτικές και τη συμπεριφορά της EDILMAC η επαναπρόσληψη του συναδέλφου προέδρου του σωματείου μεταλλείων και λατομείων μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή πίεση “από τα κάτω”.
Η δύναμη των εργατών είναι η συσπείρωση τους.
Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες εικόνες των διαδηλώσεων με τα χιλιάδες μηχανάκια στις μεγάλες πόλεις της χώρας και το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης.

Σας καλούμε με ομόφωνη απόφαση ως Συνδικάτο -πέρα από την καταδίκη της απόλυσης του συναδέλφου όπως έγινε με το Δελτίο Τύπου (Αρ. πρωτ. 985)- να δηλώσουμε τη στήριξη του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 30 Σεπτέμβρη και τη συμμέτοχη του Συνδικάτου μας σε αυτό.

Τώρα ως εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας !!

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Τα έξοδα των υποχρεωτικών τεστ να τα αναλάβει ο ΟΑΣΘΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Συνάδελφοι-σσες, σύμφωνα με πρόσφατη ΚΥΑ (ΦΕΚ 4206/12-9-2021) η κυβέρνηση υποχρεώνει όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί σε εβδομαδιαία τεστ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στο λαό.
Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας αυτό έκανε προωθώντας τη λογική της «ατομικής ευθύνης» αφήνοντας παράλληλα την συγκοινωνία με ελάχιστα μέσα και μετατρέποντας τα λεωφορεία σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
Και τώρα όμως αυτό κάνει φορτώνοντας επιπλέον και το κόστος των τεστ στους εργαζόμενους.
Από κοντά βέβαια και η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου που σε άλλες περιπτώσεις -όπως οι θάνατοι από covid των συναδέλφων δεν έβγαζε ούτε ανακοίνωση- τώρα σε χρόνο ρεκόρ βρήκε «προσφορά» από διαγνωστικό κέντρο υπηρετώντας στο μέγιστο την απόφαση της κυβέρνησης και την κερδοφορία των ιδιωτών. Διαβάστε το άρθρο »

Με ευθύνη του κράτους και δωρεάν τα test covid 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες συνάδελφοι,
Ανακοινώθηκε από την εταιρεία η απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των εργαζομένων με δικά τους χρήματα.

Δεν φτάνει που από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία δεν έχουν ληφθεί στο χώρο δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Δεν φτάνει που τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές υγείας είναι χωρίς προσωπικό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πανδημίας. Δεν φτάνει που δεν υπάρχει επιστημονική ενημέρωση και ολοκληρωμένη παρακολούθηση του εμβολιασμού και δημιουργεί αναστολές σε συναδέλφους.

Τώρα συνάδελφοι καλούμαστε να πληρώνουμε 40 ευρώ το μήνα για να κάνουμε μόνοι τους διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid-19.
Την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας την έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ. που τόσο καιρό δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, αντίθετα αξιοποίησε την πανδημία προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.
Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΟΑΣΘ Για την πρόταση της Συλλογικής Σύμβασης ΕργασίαςΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    6-9-2021

Για την πρόταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι-σσες, από την προηγούμενη ΣΣΕ του 2017 και μέχρι την μετάβαση στο νέο μετά-ΟΑΣΘ συγκοινωνιακό φορέα εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου όλες οι κυβερνήσεις και με τις επιταγές της Ε.Ε. (Κανονισμός 1370) εφαρμόζουν «πρόγραμμα» κατάργησης των δικαιωμάτων μας.
Αρχικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά η ΝΔ.
Διαβάστε το άρθρο »

Το ξήλωμα των δικαιωμάτων των ναυτεργατών έχει προκαλέσει τραγικές συνέπειες στις οικογένειές τουςΤα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλούν τους ναυτεργάτες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ στο Σύνταγμα, (προσυγκέντρωση στις 7:30 μ.μ στη πλατεία Κλαυθμώνος), που πραγματοποιούν συνδικάτα ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798280Συνολικές αναγνώσεις:
  • 153Αναγνώσεις σήμερα:
  • 368795Συνολικοί επισκέπτες:
  • 37Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ