Άρθρα στην κατηγορία ΣΤΑ.ΣΥ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ19-9-2023

Αποτελεί χρέος των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. των σωματείων να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι ώστε να καταδικαστεί στην πράξη και να αποκρουστεί η πρόταση νόμου της κυβέρνησης που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, που εισάγει τις συμβάσεις μηδενικών ωρών θέλοντας να δημιουργήσει ακόμα πιο ευέλικτους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζόμενους, έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και την περιφρούρηση της απεργίας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.25-7-2023

Συναδελφισσες, συνάδελφοι
Μεσούντος του καλοκαιριού με τον καύσωνα να μας ταλαιπωρεί, τον μισθό να μην φτάνει και με αρκετούς εργαζόμενους να κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας κάτι που για ορισμένες ειδικότητες είναι άλυτος γρίφος, η διοίκηση αποφάσισε να εφαρμόσει τον κοινωνικό εταιρισμό. Εξέδωσε στις 19/07 ένα Υ/Σ με θέμα τη “σύσταση Ομάδας Συνεργασίας” για την καταγραφή προτάσεων για τη “βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας και της εργασιακής καθημερινότητας των εργαζομένων”, καλώντας τους εργαζόμενους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την ομάδα.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.21-7-2023

Την Πέμπτη 20/07 κλιμάκιο της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ έκανε περιοδεία σε χώρους εργασίας. Στο αμαξοστάσιο Ελαιώνα Και Σεπολίων, σε εκδοτήρια και σταθμαρχεία για vα συζητήσουμε με τους εργαζόμενους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τον μισθό, την ακρίβεια και την έλλειψη προσωπικού μέχρι τον καύσωνα, την απουσία μέσων προστασίας, την ελλιπή ενημέρωση και την προστασία της υγείας και της ζωής μας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!21-7-2023

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος μακροχρόνιας ανεργίας της ΔΥΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια που δημιουργεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου και η ανάγκη να συμπληρώσουν τα ένσημα που απομένουν για τη σύνταξή τους. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ20-7-2023

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝ

Την Πέμπτη 19/07 εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τη Δ.Α.Σ. – ΣΤΑ.ΣΥ. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. προκειμένου να καταδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιβάτες. Προβλήματα διαχρονικά που όμως κάθε καλοκαίρι οξύνονται λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.
Διαβάστε το άρθρο »

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ.
Στα μέσα Ιουλίου και με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να προειδοποιούν εδώ και μέρες για το επερχόμενο κύμα καύσωνα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής μας. Διαβάστε το άρθρο »

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας8-5-2023

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα. Σταθερά το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται κάτω από αντίξοες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά, τρένα. Είναι η φύση της δουλειάς τέτοια όπου εάν οι τεχνίτες δεν επιδιορθώσουν τις βλάβες, εάν οι ηλεκτροδηγοί δεν είναι στη θέση τους, οι σταθμάρχες και οι εκδότες εισιτηρίων στους σταθμούς κ.ο.κ. πολύ απλά δεν θα υπήρχε συγκοινωνία.
Διαβάστε το άρθρο »

Καμία ανοχή στη λάσπη και τη συκοφαντία!Η προσπάθεια συκοφάντησης, που έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, της ΔΑΣ και των εκλεγμένων μελών της με ψευδείς και χυδαίους ισχυρισμούς έπεσε για άλλη μία φορά στο κενό. Η εφεύρεση ενός μυθεύματος περί ευνοϊκής μεταχείρισης ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή της ΔΑΣ δεν αποτελεί τίποτε άλλο από στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Διαβάστε το άρθρο »

Για την χυδαία, αήθη και συκοφαντική επίθεση στην ΔΑΣΧρειάζεται περίσσιο θράσος από τον Σπύρο Ρεβύθη να πιάνει στο στόμα του άξιους, άμεμπτους, αγωνιστές της ΔΑΣ, που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων για την πρωτοπορία τους στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του κλάδου μας, για την τιμιότητά τους και την αγωνιστικότητά τους. Ο Σπύρος Ρεβύθης έκανε το λάθος να προχωρήσει σε μια χυδαία, αήθη και συκοφαντική επίθεση στη Δ.Α.Σ. και τον εκλεγμένο με την παράταξή μας το Βασίλη Λαγωνίκα που όπως όλοι γνωρίζουν αποτελεί παράδειγμα συναδέλφου και συνδικαλιστή, μπροστάρη σε όλους τους αγώνες του κλάδου.

Διαβάστε το άρθρο »

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εδώ και 2 βδομάδες κάθε πόλη της χώρας σείεται από το βουερό, ασταμάτητο ποτάμι οργής και αγανάκτησης που πλημμυρίζει τους δρόμους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, με τη μαζική και οργανωμένη παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, έχουν θέσει στο επίκεντρο το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Ότι ο πραγματικός ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Διαβάστε το άρθρο »

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός