Η κινητή στρατιωτική χειρουργική μονάδα στο Θριάσιο
Τις κινήσεις εντυπωσιασμού για τη μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε νοσοκομείο μιας νόσου, με την αποστολή της κινητής στρατιωτικής χειρουργικής μονάδας στο νοσοκομείο, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «έκλεισαν έξι χειρουργικές αίθουσες και έντεκα κλινικές του Θριάσιου Νοσοκομείου και τις «αντικαθιστούν» με μία στρατιωτική κινητή χειρουργική μονάδα».
Καλεί όλα τα Σωματεία και μαζικούς φορείς της Δυτικής Αττικής στη συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος, την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. για την επαναλειτουργία του ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ» ως Γενικό Νοσοκομείο.
Στην καταγγελία του σημειώνει:
«Η συνεχιζόμενη μετατροπή του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID στερεί από τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους:
6 χειρουργικές αίθουσες, αν και περισσότεροι από 1.000 ασθενείς είναι σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν.
3 κλινικές του Παθολογικού τομέα (Καρδιολογική, Νευρολογική, Παιδιατρική) και 10 κλινικές και ειδικότητες του Χειρουργικού τομέα (Χειρουργική, Ορθοπεδική, Νευροχειρουργική, Πλ. Χειρουργική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Οφθαλμολογική, Γυναικολογική, Γναθοχειρουργική, Αγγειοχειρουργική) που νοσήλευαν εκατοντάδες ασθενείς.
Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες, Μονάδα Εμφραγμάτων με 10 κλίνες και Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων που επισκέπτονταν χιλιάδες ασθενείς.
Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και διαγνωστικά εργαστήρια που πραγματοποιούσαν χιλιάδες εξετάσεις.
Ιατρείο πόνου όπου έκαναν θεραπείες περισσότεροι από 60 ασθενείς με σοβαρότατες χρόνιες παθήσεις.
Παιδοψυχιατρικό τμήμα που παρακολουθούσε εκατοντάδες παιδιά και εφήβους.
Τμήμα κοινωνικής εργασίας, τμήμα διαιτολόγων, ψυχολόγων, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας που «εξυπηρετούσαν» εκατοντάδες συνανθρώπους μας.
Είχε προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα σε 2 μεγάλα διυλιστήρια και δίπλα σε δεκάδες βιομηχανίες με επικίνδυνες δραστηριότητες, να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία πολυτραυματιών ή εγκαυματιών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ανακοινωθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία ως Γενικό Νοσοκομείο. Γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να επαληθευτεί το σενάριο για παραμονή ως νοσοκομείου μόνο COVID και την καλοκαιρινή περίοδο για την νοσηλεία ασθενών με COVID από τα νησιά του Αιγαίου, όπου η «απελευθέρωση του Τουρισμού» χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπως έγινε πέρυσι, θα οδηγήσει πιθανότητα σε εξάπλωση της επιδημίας.
Είναι προφανές ότι όλα που «στερεί» από τις λαϊκές οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση, δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να «αναπληρωθούν» από την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής κινητής χειρουργικής μονάδας στο προαύλιο του νοσοκομείου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ελευσίνας, χωρίς καν να υπάρχει αντίστοιχο αίτημα της διοίκησης του ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ».
Αντί για κινήσεις εντυπωσιασμού που αποσκοπούν μόνο στo να μετριασθεί η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας, αξιοποιώντας ακόμη και την επιδημία, για να εξασφαλίσει νέα πελατεία και σίγουρα κέρδη στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, μέσω της μετατροπής δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».
Καλούμε όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα με νέα συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος, την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 6.30 μ.μ., για να διεκδικήσουμε:
Άμεση επαναλειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου ως Γενικό Νοσοκομείο.
Επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για την ασφαλή νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών που παραμένουν για μέρες εκτός ΜΕΘ και την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID.
Ενίσχυση ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα.
Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία».