Στις αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ που στήριξε το ΠΑΜΕ κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αυξάνοντας τα ποσοστά του, ενώ έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη θέση στην ψηφοφορία ,για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα, για το ΔΣ του ΕΚΒ ψήφισαν 85 αντιπρόσωποι σωματείων σε σχέση με 103 στο προηγούμενο Συνέδριο (-17%).
Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ πήρε 23 ψήφους και ποσοστό 28% (από 26 και 25%) και κατέλαβε 6 έδρες στο 21μελές ΔΣ.
Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 38 ψήφους και ποσοστό 45% (από 44 και 43%) και πήρε 9 έδρες.
Η ΔΑΚΕ έλαβε 20 ψήφους, ποσοστό 24% (από 28 και 27%) και χάνει μια έδρα παίρνοντας 5.
Η Εργατική Αυτονομία (ΕΕΚ, Ξεκίνημα) που υποψήφιοί της προήλθαν από ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ σε πρωτοβάθμια σωματεία, έλαβε 4 ψήφους από 3 στο προηγούμενο Συνέδριο και πήρε μία έδρα.
Για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ ψήφισαν 44 αντιπρόσωποι από 46 που ψήφισαν στο προηγούμενο Συνέδριο.
Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ έλαβε 19 ψήφους και ποσοστό 43% (από 15 και 32%) και βγάζει έναν αντιπρόσωπο.
Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 23 ψήφους και ποσοστό 52% (από 20 και 43%) και βγάζει δύο αντιπροσώπους.
Η ΔΑΚΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο (είχε 10 ψήφους και έναν αντιπρόσωπο στο προηγούμενο Συνέδριο).
Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα τονίζει: «Η ανάδειξη της ΔΑΣ σε δεύτερη δύναμη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που αναδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι δηλώσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, παραμονές των αρχαιρεσιών, όπως η δήθεν στήριξη από τον έναν αντιπρόσωπο που είχε το ΜΕΤΑ προς τη ΔΑΣ, έγιναν για να θολώσουν τα νερά, για να βάλουν με ύπουλο τρόπο και το ΠΑΜΕ στο κάδρο των δυνάμεων που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Στις αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση του ΕΚΒ, φανερώθηκαν για άλλη μια φορά, οι μετακινήσεις και τα αλισβερίσια ανάμεσα στις δυνάμεις εκείνες που κοινός τους παρονομαστής είναι πως αποδέχονται και στηρίζουν τη στρατηγική των βιομηχάνων και μεγαλοεργοδοτών, είτε ως καραμπινάτοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές είτε ως ρεφορμιστές είτε ως δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ πρώην και νυν. Η εργατική τάξη της περιοχής μας χρειάζεται να ξεμπερδεύει με τις λογικές που πρεσβεύουν οι παραπάνω δυνάμεις. Επίσης, οι συνδικαλιστές που προβληματίζονται, αντιλαμβάνονται το πού έχουν οδηγήσει αυτές οι λογικές αλλά βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα διάφορα γρανάζια και τους μηχανισμούς που έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, χρειάζεται να κάνουν ένα θαρραλέο βήμα και να περάσουν στην άλλη όχθη.
Όπως έχει τονίσει το ΠΑΜΕ, σήμερα φανερώνονται πιο καθαρά, δύο επιλογές. Η πρώτη είναι πολυφορεμένη και με πολλά διαφορετικά κουστούμια που φέρνουν το ίδιο πικρό αποτέλεσμα για τη ζωή μας. Υποσχέσεις για βελτίωση της ζωής μας, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και της δικτατορίας του κεφαλαίου, με βαριές λαϊκές θυσίες που μοναδικό κερδισμένο έχουν μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους που τις καρπώνονται.
Η άλλη επιλογή είναι ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους, για να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Η ίδια η ζωή, η πλούσια πείρα, κυρίως των τελευταίων ετών αποδεικνύει περίτρανα ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο που τον καρπώνονται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.
Στην πάλη για την απόκρουση των μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη συνολική ρήξη με τους δυνάστες της εργατιάς και του λαού, το κεφάλαιο, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή στοχεύοντας στην οργάνωση, την αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.