Η σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας απέδειξε ότι είναι συμφωνημένο το νέο πακέτο εξαθλίωσης των εργαζομένων, σημειώνει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει ότι περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν καταθέσει και σχέδιο νόμου όπου αποτυπώνονται οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ΕΓΣΣΕ απέδειξε ότι είναι συμφωνημένο το νέο πακέτο εξαθλίωσης των εργαζομένων. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από τα “παζάρια” η εργατική τάξη της χώρας μας. Η όποια «διαπραγμάτευση» γίνεται για να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα. Η συζήτηση που γίνεται για τα επαγγελματικά ταμεία είναι ουσιαστικά για την παράδοση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και την απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.
Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δώσαμε και δίνουμε πολύμορφους αγώνες. Πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουμε καταθέσει και σχέδιο νόμου όπου αποτυπώνονται οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.
Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν. Να μην αποδεχτούμε νέες θυσίες. Οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.
Διεκδικούμε:
- Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα – ξεχασμένα.
- Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο Δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
- Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
- Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
- Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
- Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».