Άρθρα στην κατηγορία Πρώτης σελίδας

Εξώδικο μελών του προεδρείου και του ΔΡΟΜΕΑΣ κατά της ΔΑΣ ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6-6-2023

Συνάδελφοι-σσες, εξώδικο έστειλαν μέλη του προεδρείου και της παράταξης του ΔΡΟΜΕΑΣ κατά των εκλεγμένων στο Δ.Σ. συμβούλων της ΔΑΣ Τσαρίδη Νικήτα, Κώστα Ηλιού και Τσαμπάζη Στέλιου. Δεν είναι τυχαίο που στοχοποιούν τους συγκεκριμένους συναδέλφους. Συνήθως τέτοιες ενέργειες έχουν πολλαπλές στοχεύσεις ! Οι εργοδοτικές παρατάξεις, όσο και τα κόμματα εξουσίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι αγωνίζονται για τους εργαζόμενους.
Διαβάστε το άρθρο »

Θέμα ασφάλειας στα λεωφορεία leasing30/5/2023

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την πανδημία, βάθυνε την ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα συλλογικά τους όργανα ανέδειξαν την ακαταλληλότητα (στην πλειοψηφία) των οχημάτων των ΚΤΕΛ αλλά και των ενοικιαζόμενων (leasing).
Διαβάστε το άρθρο »

Για το ζήτημα των χρωστούμενων αδειών που δεν δόθηκαν με ευθύνη της εταιρίας24-5-2023

Συνάδελφοι, -ισσες, ύστερα από παρέμβαση της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α., στο αρμόδιο τμήμα της μισθοδοσίας, ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση της Ο.ΣΥ έχει δώσει εντολή για την αποζημίωση των χρωστούμενων ημερών αδείας των εργαζομένων από προηγούμενα χρόνια. Η αποζημίωση ισούται με ένα μεροκάματο για κάθε μέρα άδειας. Όπως μας πληροφόρησαν, για να αποζημιωθεί στο διπλάσιο πρέπει ο εργαζόμενος να αποδείξει ότι ζητούσε τις μέρες αδείας αλλά η εργοδοσία είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημά του. Θα πρέπει, ακόμα, να γνωρίζετε ότι για κάθε μέρα χρωστούμενης άδειας που αποζημιώνεται, το ένσημο χάνεται.
Διαβάστε το άρθρο »

Για τις εκλογές του Εκπροσώπου ΕργαζομένωνΕξοικονόμηση χώρων και πόρων στις πλάτες εργαζομένων και επιβατών.15-5-2023

Συνάδελφοι-σσες .
Η διοίκηση έδωσε εντολή και βγήκαν τα προστατευτικά νάιλον από τα leasing λεωφορεία του αεροδρομίου στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη. Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί είναι ότι τώρα που δεν είναι σε ισχύ τα μέτρα κατά του covid, αφαιρεί το νάιλον για να αυξήσει τη χωρητικότητα και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πολλά leasing οχήματα δεν έχουν μπάρα που οριοθετεί την απόσταση ασφάλειας από το παρ μπριζ, και υπάρχει κίνδυνος οι επιβάτες να χτυπήσουν το κεφάλι τους. Ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει πρόβλημα στην ορατότητα του οδηγού στη δεξιά πλευρά και στο καθρέπτη.
Διαβάστε το άρθρο »

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας8-5-2023

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα. Σταθερά το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται κάτω από αντίξοες συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά, τρένα. Είναι η φύση της δουλειάς τέτοια όπου εάν οι τεχνίτες δεν επιδιορθώσουν τις βλάβες, εάν οι ηλεκτροδηγοί δεν είναι στη θέση τους, οι σταθμάρχες και οι εκδότες εισιτηρίων στους σταθμούς κ.ο.κ. πολύ απλά δεν θα υπήρχε συγκοινωνία.
Διαβάστε το άρθρο »

Καμία ανοχή στη λάσπη και τη συκοφαντία!Η προσπάθεια συκοφάντησης, που έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα, της ΔΑΣ και των εκλεγμένων μελών της με ψευδείς και χυδαίους ισχυρισμούς έπεσε για άλλη μία φορά στο κενό. Η εφεύρεση ενός μυθεύματος περί ευνοϊκής μεταχείρισης ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή της ΔΑΣ δεν αποτελεί τίποτε άλλο από στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Διαβάστε το άρθρο »

Για την χυδαία, αήθη και συκοφαντική επίθεση στην ΔΑΣΧρειάζεται περίσσιο θράσος από τον Σπύρο Ρεβύθη να πιάνει στο στόμα του άξιους, άμεμπτους, αγωνιστές της ΔΑΣ, που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων για την πρωτοπορία τους στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του κλάδου μας, για την τιμιότητά τους και την αγωνιστικότητά τους. Ο Σπύρος Ρεβύθης έκανε το λάθος να προχωρήσει σε μια χυδαία, αήθη και συκοφαντική επίθεση στη Δ.Α.Σ. και τον εκλεγμένο με την παράταξή μας το Βασίλη Λαγωνίκα που όπως όλοι γνωρίζουν αποτελεί παράδειγμα συναδέλφου και συνδικαλιστή, μπροστάρη σε όλους τους αγώνες του κλάδου.

Διαβάστε το άρθρο »

Εκλογές Εκπροσώπου Εργαζομένων ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-4-2023

Συνάδελφε-σσα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μπορεί να είναι ένας από τα 9 μέλη στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «γλάστρα».
Βέβαια μπορεί να τα λέει σωστά και να καταθέτει προτάσεις υπέρ των εργαζομένων αλλά με τους συσχετισμούς που υπάρχουν προφανώς δεν θα αλλάξει κάτι εκεί μέσα μόνος του.
Μπορεί όμως να προσφέρει ουσιαστικό έργο με το να μαθαίνει και να αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της διοίκησης σε βάρος των εργαζομένων για να μπορούν έγκαιρα να οργανώνονται και να παλεύουν. Δυστυχώς ο πρώην εκπρόσωπος από την παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ επέλεξε άλλο δρόμο και έφυγε με μετάταξη !!
Εμείς ως ΔΑΣ με τις προτάσεις και τις δράσεις μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και να οργανώσουμε τον αγώνα τους.
Ορισμένες από αυτές είναι : Διαβάστε το άρθρο »

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.4-4-2023 

Γενικές συνελεύσεις για ενημέρωση και αποφάσεις.

Συνάδελφοι -σσες,
βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, ελάχιστες ημέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής και λίγες ημέρες μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη.

Με βάση την απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, το χρέος μας απέναντι στις εκατοντάδες νεκρούς των διάφορων «Τεμπών» οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για ασφαλή, συχνή, φθηνή συγκοινωνία για το λαό, για εμάς τους εργαζόμενους.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός