Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Πρώτης σελίδας

ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα : Περίπτωση παραίτησης λόγω μη εμβολιασμού εργαζόμενου οδηγού της ΚΤΕΛ Σερρών21-10-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Περίπτωση παραίτησης λόγω μη εμβολιασμού εργαζόμενου οδηγού της ΚΤΕΛ Σερρών

Πριν από λίγο διάστημα εργαζόμενος οδηγός της ΚΤΕΛ Σερρών που εργάζονταν σε γραμμές του ΟΑΣΘ παραιτήθηκε επειδή η ΚΤΕΛ Σερρών ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων της προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται. Διαβάστε το άρθρο »

ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας! Κινητοποίηση την Πέμπτη«ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στη φοροληστεία, το «πάγωμα» μισθών και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα, το ρεύμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, λέει το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο και καλεί τους εργαζόμενους την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου σε στάση εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) και συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 π.μ. στην Πλατεία Μαβίλη με πορεία στο Υπουργείο Υγείας (αναχώρηση πούλμαν στις 8 π.μ. από είσοδο του νοσοκομείου). Διαβάστε το άρθρο »

«Οι εργοδότες μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς» – Κινητοποίηση το Σάββατο για τα ατυχήματα των διανομέωνΜέσα σε λίγες μόνο μέρες άλλοι δύο διανομείς βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Στη μακρά λίστα των θυμάτων της εργοδοτικής εκμετάλλευσης και της κυβερνητικής αναλγησίας προστέθηκαν δύο ακόμα άνθρωποι, ο 18χρονος Ανεές Μιρ στην Καλλιθέα και ένας 52χρονος στο Φάληρο, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην άσφαλτο. Διαβάστε το άρθρο »

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19-10-2021

Συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας για τις τεράστιες ευθύνες του ΟΑΣΘ για όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας του Οργανισμού με τη διάδοση της covid η διοίκηση του μπήκε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης μαζί μας αφού η παράταξη μας σηκώνει το κύριο βάρος της εκπροσώπησης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.
Μετά και από τις διαψεύσεις των δηλώσεων της περί «ανυπόστατων ισχυρισμών» της παράταξης μας για τη συρροή κρουσμάτων σε τερματικό σταθμό, τώρα η διοίκηση περνά στην επόμενη πίστα αυτή της συκοφάντησης των εργαζομένων με τις πλάτες βέβαια αυτών που την διόρισαν δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.
Κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους επειδή δεν συμμετέχουν στα σεμινάρια που οργάνωσε «περί μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας»!
Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με σεμινάρια αλλά με μέτρα στους χώρους εργασίας τα οποία ούτε πήρε ούτε θα πάρει γιατί τα θεωρεί κόστος.
Ας μας πει η διοίκηση του ΟΑΣΘ ποιο μέτρο πήρε τον τελευταίο χρόνο για τον περιορισμό της καθημερινής κινητικότητας των οδηγών από γραμμή σε γραμμή που όπως γνωρίζουμε είναι ο βασικότερος παράγοντας διασποράς του ιού;;
Ας μας πει -αφού ισχυρίζεται ότι πήρε μέτρα- γιατί έχει καταγραφεί ως κρούσμα covid σχεδόν το 15% των εργαζομένων ;;
Ας μας πει, γιατί εντός των λεωφορείων τα δοχεία των αντισηπτικών είναι άδεια ;;
Όλα τα παραπάνω θα διορθωθούν με σεμινάρια ;;
Να αφήσει τις κουτοπονηριές της με την –ξαφνική και σε χρόνο DT- διοργάνωση σεμιναρίων μέσω ΛΑΕΚ για να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στους εργαζόμενους που τάχα δεν συμμετέχουν.
Η ανακοίνωση της και τα ονόματα που συμπεριλάμβανε για τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σεμινάρια απευθύνονταν σε συναδέλφους που είχαν ρεπό την ημέρα διεξαγωγής τους ! Τυχαίο ;;
Από που το βρήκε ο ΟΑΣΘ ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι σε ημέρα ανάπαυσης τους να παρακολουθούν σεμινάρια ;;
Προσπαθεί να βγει κι από πάνω ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της ενώ οι ίδιοι όχι !
Αφού κάνει πως ενδιαφέρεται για την υγεία των εργαζομένων της να της θυμίσουμε ότι ήταν αυτή που από την αρχή της χρονιάς ΕΚΟΨΕ τις ημέρες ανάπαυσης δίνοντας στους εργαζόμενους μονοήμερα ρεπό καταστρατηγώντας ακόμα και τον Κανονισμό Προσωπικού του οποίου υποτίθεται είναι θεματοφύλακας.
Να της θυμίσουμε επίσης ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Αύγουστο του 2019 έκοψε όλες τις μη μισθολογικές δαπάνες με βάση την ΣΣΕ και επιπλέον έκοψε περαιτέρω τους μισθούς, ακόμα και τη φιάλη γάλακτος που έπαιρναν οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα ΒΑΕ !
Όλα αυτά τα έκανε επειδή ενδιαφέρεται για την υγεία μας ;;
Και τώρα τι ζητάει από τους εργαζόμενους της, να αφιερώσουν και αυτά τα κουτσουρεμένα ρεπό τους για την παρακολούθηση σεμιναρίων !
Ενημερώνουμε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν εμπιστεύονται ούτε αυτήν, ούτε τις «καλές» της προθέσεις για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της πανδημίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών και των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό Μεταφορών η παράταση των ΣΣΕ των φορέων εποπτείας του Υπουργείου (ΟΣΥ,ΣΤΑΣΥ,ΟΣΕ,ΟΑΣΑ) -από την οποία αποκλειστήκαμε ΜΟΝΟ εμείς- να ισχύσει και για τον ΟΑΣΘ με βάση το αρθ.58 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών (Οδηγώντας με ασφάλεια).
Όσο για τα σεμινάρια ούτε ζητάμε, ούτε χρειαζόμαστε καμία επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ.
Ας τα διοργανώσει η διοίκηση σε εργάσιμο χρόνο και θα προσέλθουμε.

Χωρίς τέλος ο συνωστισμόςΔεν έχουν τέλος οι εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε μια περίοδο που ο παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρούσματων. κορονοϊού.

Το πρωί της Δευτέρας, σε ώρα αιχμής, οι συρμοί του ηλεκτρικού περνούν κάθε δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναγκάζονται να στριμωχτούν σα σαρδέλες για να πάνε στη δουλειά τους. Διαβάστε το άρθρο »

Δελτίο εργατικών ειδήσεων 18 Οκτώβρη 2021Παρακολουθήστε στο κεντρικό video το νέο Δελτίο Εργατικών Ειδήσεων του ΠΑΜΕ:

Κακοκαιρία

Εργατικό δυστύχημα

Συλλαλητήρια 4 Νοεμβρίου

Σύσκεψη πληγέντων

Συλλαλητήριο για ΔΕΗ

Απάντηση στον πρόεδρο και τη διοίκηση του ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    15-10-2021

Δεν πρόλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ να ολοκληρώσει τη δήλωση του για ανυπόστατες φήμες της ΔΑΣ ΟΑΣΘ περί συρροής covid σε σταθμαρχείο και εμφανίστηκε την επομένη και 6ο κρούσμα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο !

( https://www.thestival.gr/eidiseis/koinonia/oasth-pente-kroysmata-koronoioy-se-erg/

http://das-oasa.gr/?p=22545)

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα κρούσματα είναι μόνο 5 στους 1800 εργαζόμενους ενώ εμείς γνωρίζουμε με στοιχεία ότι είναι τουλάχιστον 9 ! Διαβάστε το άρθρο »

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ: «Σύγχρονες» υποδομές με πλημμυρισμένα γραφεία και μηχανές… (ΦΩΤΟ)Σε ευθεία αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και την δήθεν ετοιμότητα του κράτους να αντιμετωπίζει προληπτικά καιρικά φαινόμενα, είναι οι σημερινές φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο αμαξοστάσιο των λεωφορείων της εταιρείας «Οδικών Συγκοινωνιών» στην Πέτρου Ράλλη!

Πλημμυρισμένα γραφεία, λάκκοι επισκευής, μηχανές…

Εικόνες που μαρτυρούν απαξιωμένες υποδομές είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας των συγκοινωνιών με κριτήριο τη λογική «κόστους – οφέλους». Διαβάστε το άρθρο »

Τώρα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού (SPOT)Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού απαιτεί το ΠΑΜΕ με spot του.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Διαβάστε το άρθρο »

Δεν θα σύρουν το εργατικό κίνημα στο βάλτο τους – Η ελπίδα βρίσκεται στα Σωματεία και τους εργαζόμενους που δεν υποτάσσονταιΚαμία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, καμία αναφορά στο νόμο Χατζηδάκη, που πνίγει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και βάζει στο γύψο τα Συνδικάτα, δεν έγινε από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της Συνομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτώβρη. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798280Συνολικές αναγνώσεις:
  • 153Αναγνώσεις σήμερα:
  • 368795Συνολικοί επισκέπτες:
  • 37Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ