Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Πρώτης σελίδας

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ: Νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Τετάρτη, μέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου«Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά! Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!», αναφέρουν Συνδικάτα της Αττικής, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 28 Ιούλη, στο Σύνταγμα. Διαβάστε το άρθρο »

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης και όχι μέσο απειλών«Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης κι όχι μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων», τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με την τροπολογία και τη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών προσπαθεί να κρύψει την απαράδεκτη κατάσταση του επικίνδυνα υποστελεχωμένου δημόσιου τομέα της Υγείας και της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, τις αντιφατικές τοποθετήσεις και την προκλητική έλλειψη μέτρων για τη μείωση του συγχρωτισμού σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς». Διαβάστε το άρθρο »

Μην τολμήσουν να εφαρμόσουν την τροπολογία των υποχρεωτικών εμβολιασμών για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματαΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Μην τολμήσουν να εφαρμόσουν αυτή την αισχρή τροπολογία για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σχετικά με την τροπολογία υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση, αναφέρει το Συνδικάτο, «με την στήριξη και ψήφο του ΚΙΝΑΛ ψήφισε στη βουλή, τροπολογία σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο σε όλους τους εργοδότες να βάζουν σε αναστολή, να απολύουν και γενικώς να εκβιάζουν τους εργαζόμενους όχι για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Μας κουνάνε το δάχτυλο, σημειώνει, «και μας φορτώνουν «ατομική ευθύνη» αυτοί που για δεύτερη χρονιά άνοιξαν τον Τουρισμό με πρωτόκολλα λάστιχο στα μέτρα της κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου και την ίδια στιγμή η μεγαλοεργοδοσία σε τουρισμό και μεταφορές αλωνίζει ασύδοτα, τα μέτρα προστασίας της υγείας είναι ανύπαρκτα σε ξενοδοχεία και μέσα μεταφοράς».

Δεν φτάνει, επισημαίνει, «που η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είμαστε επί της ουσίας άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο, δεν φτάνει που οι εμβολιασμοί καθυστερούν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, δεν φτάνει που όσοι από εμάς δουλεύουμε «τζογάρουμε» την υγεία και την ασφάλεια μας κάθε μέρα τώρα μας απειλούν κι από πάνω».

Μην τολμήσουν, υπογραμμίζει, «να εφαρμόσουν αυτή την αισχρή τροπολογία για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματα. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας». Να παλέψουμε με τα σωματεία μας, καταλήγει το Συνδικάτο, «για:

Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Να είναι άκυρες οι απολύσεις που γίνονται με πρόσχημα το μη εμβολιασμό την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και εργοδοσία δεν ενημερώνουν ουσιαστικά τους εργαζομένους, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Πρόγραμμα γενικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό δωρεάν έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια με ευθύνη των γιατρών εργασίας και με συνεχή διαγνωστικά τεστ που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και την εργοδοσία».

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος ανοίγει ακόμη πιο δυναμικά το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΑσφάλισηςΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Σε σχόλιό του το ΠΑΜΕ, για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση εν μέσω καλοκαιριού «σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα» φέρνει στις επιτροπές της Βουλής το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση.

Με διαδικασίες στα «βουβά» ποντάρει ότι θα καταφέρει να περάσει «χωρίς να βραχεί» τις νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι τις συνέπειες που θα φορτωθούν στις πλάτες τους, για να χρηματοδοτηθούν τα διάφορα αρπακτικά που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο ρίχνονται οι εισφορές της Επικουρικής ασφάλισης στον τζόγο και στο ρίσκο των επενδυτικών πακέτων. Οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά δεν θα ξέρουν αν θα πάρουν ποτέ επικουρική σύνταξη και ποιο θα είναι το ύψος της. Όλα θα εξαρτώνται από την πορεία της επένδυσης, τους κινδύνους της χρηματαγοράς και τα κέφια των επιχειρηματιών που θα έχουν βάλει στο «χέρι» τους κόπους μιας ζωής των εργαζομένων.

Το μόνο σίγουρο στην όλη υπόθεση, είναι ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα τζογάρουν και θα προωθούν τα επιχειρηματικά τους πλάνα με χρήματα των εργαζομένων και το μικρότερο ρίσκο για τους ίδιους.

Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος εδραιώνει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις και ανοίγει ακόμη πιο δυναμικά το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο όσους ασφαλιστούν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2022.

Αφορά και όσους ήδη είναι συνταξιούχοι και όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια.

Το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί από το υπάρχον στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα καλεστούν να το πληρώσουν όλοι οι ασφαλισμένοι με νέες περικοπές στην επικουρική σύνταξη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το προσπαθεί η κυβέρνηση.

Γνωρίζουν καλά ότι το ίδιο έργο έχει παιχτεί πολλές φορές με τις κυβερνήσεις συνεχώς να «σώζουν» το ασφαλιστικό και τις συντάξεις και οι εργαζόμενοι μόνιμα να μετράνε απώλειες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων.

Η πρόσφατη πείρα των αγώνων ενάντια στο νόμο – έκτρωμα για τα εργασιακά και οι δυνατότητες που αναδείχτηκαν θα αξιοποιηθούν και θα τροφοδοτήσουν την κλιμάκωση των αγώνων στο επόμενο διάστημα τόσο ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο για την επικουρική ασφάλιση όσο και στην πάλη να ακυρωθεί ο νόμος για τα εργασιακά στην πράξη, μέσα στους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό κίνημα, τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, έχουμε και την πείρα και τη δύναμη να απαντήσουμε στην επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των δυνάμεων που το στηρίζουν. Ο αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε».

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισηςΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Στη Βουλή κατατέθηκε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και την παράδοσή τους στα κοράκια του τζόγου. Όπως σε όλα τα προηγούμενα νομοθετικά εκτρώματα, με έναν παραπλανητικό τίτλο, στην προκειμένη περίπτωση «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τον εξόφθαλμα αντιλαϊκό του χαρακτήρα. Διαβάστε το άρθρο »

Μονόδρομος η πάλη απέναντι και σε αυτή τη λαίλαπα που θέλει την Ασφάλιση «αναπτυξιακό εργαλείο»Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Είναι μονόδρομος η πάλη όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων απέναντι και σε αυτή τη λαίλαπα που θέλει την Ασφάλιση «αναπτυξιακό εργαλείο», ένα ακόμα μέσο συγκέντρωσης πακτωλών κλεμμένης υπεραξίας από τους εργαζόμενους», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής, σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Διαβάστε το άρθρο »

Αγωνιστικά απαντούν στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ»Από παλαιότερη κινητοποίηση

Από παλαιότερη κινητοποίηση


Αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για συγχώνευση νοσοκομείων αποφάσισαν να δώσουν σωματεία και φορείς της Θήβας και της γύρω περιοχής, απαιτώντας ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας. Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο Μοσχοποδίου ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας για την Υγεία.

Ως πρώτη κίνηση εναντίωσης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και συνέχισης της διεκδίκησης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Θήβας και των ΚΥ της περιοχής αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συγκέντρωση – συναυλία διαμαρτυρίας στη Θήβα στις 30 Ιούλη, ο προγραμματισμός δράσεων για την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση του κόσμου και η πραγματοποίηση περιοδειών και συσκέψεων σε χωριά και χώρους εργασίας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την αναδιάρθρωση και τη συγχώνευση νοσοκομείων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και τον λαό της Βοιωτίας.

Εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, συμμετέχοντας στη σύσκεψη, αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου για την ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας της περιοχής και παράλληλα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εξέλιξη υποβάθμισης ή κλεισίματος του νοσοκομείου. Χαρακτήρισαν μάλιστα επικίνδυνες για τον λαό της περιοχής τις εξελίξεις που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τόσο οι ιδιαιτερότητες της περιοχής όσο και τα συμπεράσματα της πανδημίας αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας και όχι την περαιτέρω υποβάθμιση ή κατάργησή τους.

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 20 Ιούλη για μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημίαΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων διεκδικούν Σωματεία και Συνδικάτα, οργανώνοντας κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σωματεία της Αττικής καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 20 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο επίσης την Τρίτη 20 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Διαβάστε το άρθρο »

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δείτε όλη τη σύσκεψη Σωματείων εργαζομένων για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο (VIDEO)Δείτε σε βίντεο τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη από εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της οποία βρέθηκε η προετοιμασία της εργατικής τάξης να αντιδράσει άμεσα, καθολικά και ενιαία, όποτε κι αν η κυβέρνηση επιχειρήσει το χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης αλλά και για να εμποδίσει στην πράξη την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου που ψηφίστηκε.

Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για αρχαιρεσίες – Ο νόμος να μείνει στα χαρτιά«Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία – Να μείνει ο νόμος στα χαρτιά», τονίζουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote» – «E Value» Ν. Αττικής με αφορμή τη διεξαγωγή εκλογών με αποκλειστική ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Σωματείο ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ .

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει: Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 779151Συνολικές αναγνώσεις:
  • 41Αναγνώσεις σήμερα:
  • 357649Συνολικοί επισκέπτες:
  • 38Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ