Μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση να μην τολμήσουν να απλώσουν τα ξερά τους στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και πως η κυβερνητική ρύθμιση ενάντια στην απεργία δεν θα περάσει στην πράξη, έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες με το μαζικό και δυναμικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία» και «Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα» έστειλαν έξω από τη Βουλή μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης, που με τη στήριξη της ΝΔ, χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ενισχύει τη φοροληστεία.
«Περνάμε στην αντεπίθεση. Κάτω τα χέρια από την απεργία. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ. 751 κατώτερος μισθός. Κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις. Απαγόρευση πλειστηριασμών», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας, στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, ενώ πραγματοποιήθηκε και μουσικό πρόγραμμα το οποίο είχε παρουσιαστεί και στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίαςτην Πέμπτη 11 Γενάρη.
Οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα ότι την απεργία δεν θα την καταργήσουν ό,τι νόμο κι αν ψηφίσουν και τονίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω, αλλά θα κλιμακώσουν τον αγώνα. Έδωσαν απάντηση στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Ομοσπονδίες που με την άθλια στάση τους διευκόλυναν την κλιμάκωση της επίθεσης και έβαλαν πλάτη για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, όπως απαιτεί η εργοδοσία.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα, της συλλογικής πάλης, να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η λειτουργία των Συνδικάτων, για να αλλάξουν αποφασιστικά οι συσχετισμοί δύναμης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να μπει τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, στη Θεσσαλονίκη και πόλεις της βόρειας Ελλάδας καθώς και σε πόλεις της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.