ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: Τεράστιες οι ελλείψεις στην Υγεία



Τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Κω καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου. «Το νοσοκομείο μας με προσωπικό που είναι 120 άτομα, μόλις τα μισά είναι νοσηλευτικό προσωπικό για 32 χιλιάδες κατοίκους! Με κενά στο τεχνικό προσωπικό που δυσχεραίνει τη λειτουργία του. Το Νοσοκομείο της Κω που εξυπηρετεί και μικρότερα νησιά δεν έχει, επιγραμματικά αναφέρουμε, μόνιμο πνευμονολόγο, λειτουργεί με μόλις ένα παιδίατρο, δεν έχει ογκολόγο, δεν επαρκούν οι τραυματιοφορείς!». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

«Να ενισχυθεί το Νοσοκομείου Χίου με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό», ζητά το Σωματείο Εργαζόμενων «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Μεγάλες και οι ελλείψεις στους χώρους υγείας στη Ρόδο. Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων νότιας Ρόδου σημειώνει: «Στα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, ειδικά στα χωριά του νησιού μας, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι ακόμα μεγαλύτερες. Στην περιοχή μας τη νότια Ρόδο, όλο το βάρος πέφτει αυτή τη στιγμή σε δύο μόνο αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι εξαντλούνται και βρίσκονται στα όριά τους. Η λύση κοροϊδίας της εφημερίας σε ετοιμότητα, δεν εφαρμόζεται στην πράξη, διότι, όπως είχαμε επισημάνει εξαρχής, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Να εργάζονται δηλαδή οι γιατροί πάνω από 36 συνεχόμενες ώρες! Ακόμα και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ αρκετές ημέρες δεν εφημερεύει!». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

«Να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορέσει με ασφαλείς συνθήκες, να αντιμετωπίσει περιστατικά με κορονοϊό στο Τμήμα Διαλογής», ζητά η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του νοσοκομείου, που για το σκοπό αυτό έκανε παρέμβαση την Παρασκευή στη διοίκηση του νοσοκομείου. Η Επιτροπή καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε ατομικά μέσα προστασίας -οι μάσκες, τα γάντια δίνονται «με το σταγονόμετρο»- που αντιμετωπίζει το Τμήμα Διαλογής του Νοσοκομείου Τρικάλων που έχει επιλεγεί για την αντιμετώπιση περιστατικών με κορονοϊό, καθώς και τμήματα που είναι στην πρώτη γραμμή όπως Ακτινολογικό, ΤΕΠ, Μικροβιολογικό, καθώς και σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου. Οι «ειδικές στολές» επιλέγονται ακόμα και σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή στο Τμήμα Διαλογής -γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενοι του ακτινολογικού τμήματος, καθαρίστριες- που καλούνται να περιθάλψουν πιθανά κρούσματα κορονοϊού, με αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών του νοσοκομείου». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

«Δώστε μας τα όπλα να πολεμήσουμε», ζητάει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, που ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να διασφαλίσει τους όρους για «να διεξαχθεί από την πλευρά των υγειονομικών αυτή η δύσκολη μάχη, προσπαθώντας να ενισχύσει τη δομή του νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό, εξοπλισμό-φάρμακα κ.τ.λ., χρησιμοποιώντας ακόμα και το μέτρο της επίταξης αυτοαπασχολούμενων γιατρών-νοσηλευτών, όταν αυτό απαιτηθεί». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός