Καθημερινά φτάνουν από εργατικά σωματεία και φορείς που εκπροσωπούν λαϊκά στρώματα νέες καταγγελίες για κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και για μαζικές απολύσεις.
Η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» Ταξί καταγγέλλει ότι «η γνωστή σε όλους μας BEAT (πρώην taxi beat) απέλυσε , εν μέσω της επιδημίας του νέου κορονοιού , και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης , πάνω από 18 εργαζόμενους της, ενώ για τους υπόλοιπους 330 εργαζόμενους προβλέπει μείωση κατά 50% του μισθού τους , και μειώσεις αποδοχών που κυμαίνονται από 10-30%» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Χανίων σημειώνει πως «βιοτεχνίες στον κλάδο μας έχουν αναγκάσει τους συναδέλφους μας να πάρουν με το «έτσι θέλω» αναστολή συμβάσεων και μάλιστα σε αρκετές συνεχίζουν να εργάζονται». Επιπλέον, τονίζει πως «το μεγαλύτερο μέρος των οικοδομών εργάζονται με μεροκάματο στην ιδιωτική οικοδομή χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν διακόψει την εργασία τους να μην καλύπτονται τυπικά από την ΠΝΠ» (διαβάστε περισσότερα εδώ).
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καταγγέλλει ότι η εταιρεία «ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ», όπου ήδη ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του από τον κορονοιό, δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ότι υπάρχουν κρούσματα. Επίσης, «απέκρυψε την πληροφορία και από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με το οποίο συνεργάζεται εδώ και χρόνια», με αποτέλεσμα όσοι εργαζόμενου του μουσείου ήρθαν σε επαφή με το προσωπικό της συγκεκριμένης εταιρείας «να μην προβούν στις ενδεικνυόμενες ενέργειες για τη διαφύλαξη της δικής τους υγείας, των συναδέλφων και των οικείων τους» (διαβάστε εδώ την καταγγελία).
«Κανένας συνάδελφος να μην υποκύψει στην εργοδοτική τρομοκρατία. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να τα καταφέρουμε!» τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Στον Επισιτισμό – Τουρισμό Πρέβεζας και καλεί όλους τους εργαζόμενους του χώρου να στέλνουν τις καταγγελίες, τους προβληματισμούς τους και την καθημερινότητα που βιώνουν στην Επιτροπή Αγώνα για να οργανώσουν συλλογικά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την αλληλεγγύη.
Η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών/στων Δημόσιων σχολείων Αθήνας καταγγέλλει το Δήμο Αλίμου, γιατί σαν «έτοιμος από καιρό», αξιοποιώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και προκειμένου να καλύψει ανάγκες του Δήμου, όπως η έλλειψη προσωπικού, που προϋπήρχαν εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοζαν Κυβέρνηση και Δήμος, χρησιμοποιεί τις σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις έργου, δηλαδή ως εργολάβους του εαυτού τους, που το ωράριό τους καθορίζεται από τον αριθμό των αιθουσών του σχολείου, για να καθαρίζουν εξωτερικούς χώρους (π.χ. πλατείες, παραλίες) οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες που εμφανίστηκαν εν καιρώ πανδημίας.