ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Απαιτεί μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς



Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής καλεί την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των εταιρειών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν την επικίνδυνη πολιτική τους απέναντι σε εργαζόμενους και επιβάτες και ζητά μέτρα για τα δρομολόγια των πάσης φύσεως λεωφορείων. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η Ανατολική Αττική, με βάση τα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη, είναι σε δυσάρεστη δεύτερη θέση πανελλαδικά στον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοΪού, άρα το ζήτημα του συγχρωτισμού των επιβατών στα οχήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι πάρα πολύ σοβαρό και παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία χιλιάδων εργαζομένων αφού αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια της διασποράς του ιού όπως επιβεβαιώθηκε και στην Ιταλία. Ειδικότερα τα δρομολόγια των λεωφορείων 330, 308, 319, 314 που αφορούν κατά μεγάλο μέρος τη μεταφορά των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους, έχουν αραιώσει με αποτέλεσμα να συνωστίζονται οι εργαζόμενοι σε αυτά. Ταυτόχρονα αραίωση έως και κατάργηση δρομολογίων έχει γίνει και στον προαστιακό.

Απαιτούμε τώρα:

1) Πύκνωση δρομολογίων κατά τις ώρες αιχμής σε όλες τις γραμμές που είναι απαραίτητο( 330, 308, 319, 314 και προαστιακό).

2) Απομόνωση του χώρου του οδηγού με ειδικό υλικό.

3) Μείωση ωραρίου, περισσότερα διαλείμματα στη βάρδια.

4) Περιορισμός των μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, ώστε να τηρούνται οι υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο έλεγχος του αριθμού των επιβατών μπορεί να γίνεται από αρμόδιους υπαλλήλους των εταιρειών Ο.Α.Σ.Α, ΟΣ.Υ, ΣΤΑ.ΣΥ.

Υπάρχει αντίστοιχη πείρα από την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004 και την σύσταση ομάδων για την διαχείριση πλήθους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Καμιά αστυνόμευση σε οχήματα και στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η αστυνομία να πάει στα εργοστάσια, στους χώρους γκέτο, που στοιβάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την εργοδοσία και όχι στα νοσοκομεία και στις αστικές συγκοινωνίες», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός