Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ: Ακόμα πιο αντιδραστικές οι διατάξεις του από αυτές που είχε παρουσιάσει η κυβέρνησηΜε την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαιώθηκαν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να το κάνει ακόμα πιο αντιδραστικό από αυτό που είχε παρουσιάσει στις 12 Μάη, ειδικά σε ό,τι αφορά την παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Έτσι, στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε, περιλαμβάνεται το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας, απαγορεύοντας «επαναπροκήρυξη απεργίας που έχει κριθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη, από τη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση». Δηλαδή, απαγορεύεται στη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια οργάνωση να καλύπτει απεργιακά ένα σωματείο που του απαγορεύθηκε να πραγματοποιήσει απεργία.

Επίσης, θεσπίζεται «αστική ευθύνη για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών», σε μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης και οικονομικού στραγγαλισμού των συνδικάτων, με διατάξεις – λάστιχο που θα ενεργοποιούνται σύμφωνα με τα «θέλω» της εργοδοσίας για να χτυπηθεί το απεργιακό δικαίωμα.

Προκλητικά ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε πως το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα -ανάμεσα τους το οκτάωρο που κατακτήθηκε με το αίμα της εργατικής τάξης- «είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά», κομπάζοντας ότι «η Ελλάδα ακολουθεί τις πολιτικές των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών».

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Ιούνη.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 767377Συνολικές αναγνώσεις:
  • 132Αναγνώσεις σήμερα:
  • 353492Συνολικοί επισκέπτες:
  • 83Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ