«Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Τα ΑμεΑ δεν θα πάνε στον Καιάδα»



Από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

Από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά και «στη βροχή απολύσεων γονιών και ΑμεΑ». Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Μισθωτών – Τεχνικών (ΣΜΤ) και του Σωματείου Εργαζομένων στη «First Data».

Με συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για το αντεργατικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, αλλά και για τις απολύσεις γονιών και ΑμεΑ, αυτή την περίοδο, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγραψαν στα ρολά της εισόδου του υπουργείου, το σύνθημα: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Τα ΑμεΑ δεν θα πάνε στον Καιάδα». (δείτε εδώ video).

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του ΣΜΤ συναντήθηκε με τον Γιώργο Σταμάτη, Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας. Κάτω από την πίεση της αντιπροσωπείας ο εκπρόσωπος του υπ. Εργασίας είπε ότι θα παρέμβει προκειμένου με πρωτοβουλία του υπουργείου να οριστεί τριμερής συνάντηση για το θέμα των απολύσεων γονιών και ΑμεΑ του τελευταίου διαστήματος, ωστόσο, αρνήθηκε να δεσμευτεί στο αίτημα για απαγόρευση των απολύσεων γονιών και ΑμεΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε έπειτα από έκτακτη κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου και της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, «για να παρθεί πίσω η απόλυση του προέδρου του Ενιαίου και των άλλων αναπήρων και χρονίως πασχόντων αλλά και γονέων ΑμεΑ που απολύθηκαν αυτό το διάστημα».

Όπως κατήγγειλαν: «Βροχή απολύσεων γονιών και ΑμεΑ. Είναι προκλητικό, είναι απαράδεκτο! Απολύουν εργαζόμενο-συνδικαλιστή του γονεϊκού κινήματος και μέλος του Σωματείου Μισθωτών – Τεχνικών, πατέρα ανάπηρου παιδιού μετά από 12 χρόνια συνεχούς εργασίας». Ο εργαζόμενος, επισημαίνουν, «το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε αναστολή (από τις 19 Δεκέμβρη), ενώ η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά. Λίγες μέρες μετά τη λήξη της αναστολής, η εκπρόσωπος της εταιρείας κάλεσε και ενημέρωσε τον εργαζόμενο για την απόλυσή του».

«Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτή την κατάσταση», διαμηνύουν.

Παράλληλα καταδίκασαν το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 10 Ιούνη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στα Προπύλαια, με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός