Φωτό αρχείου
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην έκτακτη γενική συνέλευση που διοργανώνει, απευθύνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος για την ΣΣΕ και άλλες διεκδικήσεις. Θα γίνει τη Δευτέρα 1 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου (Σαπφούς 10, Αθήνα).
Ο ΠΜΣ, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:
«Καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας σε ζητήματα καθοριστικά για τη δουλειά μας και τη ζωή μας.
Βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο, η οποία έχει φέρει πολλούς από εμάς σε μια παθητική στάση επιλογής του μικρότερου κακού. Μια στάση που το περισσότερο που μπορεί να μας δώσει είναι η δυνατότητα επιλογής αυτών που θα πάρουν και νέα μέτρα εναντίον μας.
Το σίγουρο είναι ότι, όποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές που ανακοινώθηκαν, θα υλοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να έρθει η λεγόμενη «ανάπτυξη».
Η αναμονή δεν είναι μοναδική λύση για μας.
Μπορούμε να οργανωθούμε γύρω από τα αιτήματα κάλυψης των αναγκών μας. Με τη συλλογική οργάνωσή μας μπορούμε να αποτρέψουμε νέα μέτρα, μπορούμε να καθυστερήσουμε αρνητικές εξελίξεις, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.
Ήδη από την προεκλογική περίοδο, φαίνεται η κοινή πρόθεση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να ξανά ανοίξουν το ζήτημα του ασφαλιστικού. Σε πρόσφατη Ημερίδα για τη διαφήμιση και ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφώνησαν ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ενισχύσει την «ανάπτυξη» και πρέπει να διευρυνθεί. Την ωραία εικόνα ήρθε να χαλάσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο οποίος με αφοπλιστική ειλικρίνεια, απέδωσε τη μη ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας στο «γενναιόδωρο ασφαλιστικό σύστημα», «στις υψηλές συντάξεις και στη δωρεάν υγεία». Σύμφωνα με τα λόγια του, γι’ αυτό «η ιδιωτική ασφάλιση ήταν μακριά από το μυαλό των Ελλήνων».
Με λίγα λόγια, η προσπάθεια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης δεν είχε σαν τελευταία πράξη της το νόμο Κατρούγκαλου.
Οι αγώνες που οργανώσαμε σαν Σωματείο ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο του ασφαλιστικού μας δείχνουν τις δυνατότητες που έχουμε.
Ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα σαν Σωματείο για τις ΣΣΕ σε πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτός πρέπει να συνεχίσει. Μετά τους πολύμηνους αγώνες για ΣΣΕ στο εμπορικό θέατρο μαζί με το Σωματείο των Ηθοποιών, προχωράμε για τη διεκδίκηση ΣΣΕ στα μικρά νυχτερινά μαγαζιά.
Μας κάνει αισιόδοξους η συμμετοχή νέων συναδέλφων στην προσπάθεια αυτή.
Σήμερα, μπορούμε να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε πιο ανοιχτά στη Γ.Σ τα βασικά αιτήματα που παλεύουμε για το συγκεκριμένο χώρο των μικρών νυχτερινών μαγαζιών που απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων.
Στη συγκεκριμένη Γ.Σ , θέλουμε να συζητήσουμε για το «κρατικό πιστοποιητικό μουσικών γνώσεων» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στα μουλωχτά στη Βουλή και υποβαθμίζει και κατηγοριοποιεί ακόμα περισσότερο τις μουσικές σπουδές στη χώρα μας.
Η εξέλιξη αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πολλούς συναδέλφους και να συζητήσουμε τη θέση που έχουμε διαμορφώσει για δημιουργία Δημόσιας και Δωρεάν Μουσικής Εκπαίδευσης.
Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός στο ότι το επίμαχο άρθρο αποσύρθηκε και απ’ ότι φαίνεται δεν προλαβαίνει να έρθει τον Ιούνιο λόγω των εκλογών.
Όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει το ζήτημα του κρατικού πιστοποιητικού γιατί αποτελεί κεντρική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής πολιτικής στην Εκπαίδευση.
Αντίστοιχα, μας απασχόλησε η συντονισμένη σε όλη την Ελλάδα προσπάθεια κατασταλτικών μηχανισμών να απομακρύνουν πλανόδιους μουσικούς από τουριστικές περιοχές.
Τέλος, διαμορφώνουμε τα αιτήματα μας για την επαναλειτουργία της «Καμεράτα» της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» και της «Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής» (ΚΟΕΜ).
Συνάδελφοι, η συμμετοχή όλων μας στη Γ.Σ είναι αναγκαία όσο ποτέ.
Σας καλούμε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Σαπφούς 10) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για :
Αιτήματα της ΣΣΕ στα μικρά νυχτερινά κέντρα.
Το πιστοποιητικό μουσικών γνώσεων.
Αιτήματα που αφορούν τα Δημοτικά Ωδεία.
Επαναλειτουργία της Καμεράτα, ορχήστρας των Χρωμάτων και της ΚΟΕΜ
και άλλα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το εργόσημο που μπήκε στο χώρο μας και την παρενόχληση των πλανόδιων μουσικών σε πολλά τουριστικά μέρη της χώρας από αστυνομία και λιμενικό».