Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αναφέρει τα εξής:
«Άλλο ένα «συνέδριο» ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα με τον γνωστό πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσιώνη και δεξί χέρι του προέδρου της ΓΣΕΕ.
Να θυμίσουμε εδώ το ρόλο του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που επιχειρήθηκε να γίνει στην Καλαμάτα και τις αντιδραστικές συκοφαντικές δηλώσεις του απέναντι στο ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμπορεύονται μαζί του.
Να, ποια είναι η στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΛΑΕ) απέναντι στα γενικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης, αλλά και των εργαζομένων της Καλαμάτας:
Πουθενά στην περιοχή δεν παρεμβαίνει για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στις απολύσεις, στα ζητήματα της Υγείας και σε πολλά άλλα. Ούτε μια ανακοίνωση καταγγελίας.
Του δίνουμε συγχαρητήρια για τη δήλωσή του στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου ότι συμφωνεί με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό.
Είναι υπέρμαχος στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και πρωτοστατεί στη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ
Δηλώνει επίσης υπέρμαχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της βαρβαρότητας δηλαδή των απολύσεων, των άθλιων μισθών, των περικοπών στις παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια.
Μετά από όλα αυτά να γιατί στηρίζει την εργοδοσία με όλους τους τρόπους. Εκτός από αυτά:
Επιχειρεί να κάνει συνέδριο του Εργατικού Κέντρου χωρίς καμία συζήτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων. Χωρίς να ακουστούν γνώμες και προτάσεις των αντιπροσώπων των σωματείων.
Χωρίς καμία συζήτηση για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.
Χωρίς κανέναν απολογισμό του ΔΣ, ούτε και οικονομικό. Τέτοια συνέδρια θέλουν να κάνουν.
Συνέδριο απλώς για να ξαναζεστάνουν τις καρέκλες της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και να κάνουν τη βρωμοδουλειά στήριξης των εργοδοτικών συμφερόντων και καταδίκης των εργαζομένων.
Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να ανοίξουν συζήτηση για το τι συνέδριο θα γίνει και κυρίως τι σωματεία θέλουμε. Τους αντιπροσώπους των συνδικάτων στο συνέδριο να απαιτήσουν να γίνει συζήτηση και να στρέψουν την πλάτη τους στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να έρθουν σε επαφή και συζήτηση με τους αντιπροσώπους των σωματείων που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Να συζητήσουν με το ταξικό κίνημα και στην Καλαμάτα».