Άρθρα στην κατηγορία Γραμματεία

Άμεσα λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα επιβατών κι εργαζομένων στα ΚΤΕΛ που εκτελούν δρομολόγια του ΟΑΣΑ απαίτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑΑντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Α. κ. Σπηλιόπουλο.

Στη συνάντηση, τονίζει το ΠΑΜΕ, «αναδείξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ που εκτελούν δρομολόγια στις συγκοινωνιακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Α. αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται με τις συγκεκριμένες γραμμές. Διαβάστε το άρθρο »

Να δυναμώσει ο αγώνας και η αντεπίθεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού! (VIDEO – ΦΩΤΟ)Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ είναι ένα μεγάλο γεγονός για την εργατική τάξη της χώρας μας που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος τονίστηκε από τον Γιώργο Πέρρο στην εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε εδώ όλη την εισήγηση)

Στη σύσκεψη συμμετέχουν 2 χιλιάδες συνδικαλιστές που από κάθε γωνιά της χώρας. Συνδικαλιστές που εκπροσωπούν πάνω από 500 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς. Ακόμη συμμετέχουν αντιπροσωπείες από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και από τα σωματεία που εκπροσωπούν χώρες της Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και όχι μόνο. Διαβάστε το άρθρο »

Διαθέσιμη η πρωτομαγιάτικη ηλεκτρονική έκδοση της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ»Το ΠΑΜΕ δημοσιεύει την Πρωτομαγιάτικη έκδοση της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ». Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι διαθέσιμη εδώ. Διαβάστε το άρθρο »

Όλοι την Κυριακή 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 1η Μάη στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή του για την Εργατική Πρωτομαγιά 2022 τονίζει: Διαβάστε το άρθρο »

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά – Άμεση κλιμάκωση των αγώνων την Κυριακή της ΠρωτομαγιάςΤους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις χαιρετίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί από αύριο κιόλας τα ΔΣ των συνδικάτων, να συνεδριάσουν και να οργανώσουν το επόμενο βήμα, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων, την Πρωτομαγιά. Διαβάστε το άρθρο »

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ενάντια στην επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματά τουςΤην αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ που δέχονται κατά μέτωπο επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ στους μισθούς και τα δικαιώματά τους εκφράζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: Διαβάστε το άρθρο »

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ»Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ» με θέματα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη. Διαβάστε το άρθρο »

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 ΑπρίληΜε αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης, ενισχύεται η προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη και των συλλαλητηρίων που οργανώνονται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Διαβάστε το άρθρο »

Η λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων αυξάνεται όσο αυξάνονται τα κέρδηΑπό το χώρο του εργοστασίου της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά όπου σημειώθηκε η έκρηξη

«Η λίστα των εργοδοτικών θανατηφόρων εγκλημάτων αυξάνεται όσο μεγαλώνει η εκμετάλλευση και αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει το ΠΑΜΕ για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Τεχνολογίας Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) στα Γρεβενά, επισημαίνοντας ότι «είναι ο φόρος αίματος που πληρώνει διαχρονικά η εργατική τάξη, όσο θα μπαίνει σε πρώτη μοίρα ο πλουτισμός των εργοδοτών σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των εργατών».

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής: Διαβάστε το άρθρο »

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στους ξεριζωμένους από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας βρίσκει τους λαούς της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου εν μέσω ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε για τα συμφέροντα των ρωσικών και των ουκρανικών, των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, για τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και των συμμαχιών τους» σημειώνει το ΠΑΜΕ. Διαβάστε το άρθρο »

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός