Μήνυμα ότι δεν κάνουν πίσω έστειλαν οι εκπρόσωποι των επιχειρησιακών σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των άλλων συνδικάτων του κλάδου, που μίλησαν στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Υπογράμμισαν ότι το σημερινό συλλαλητήριο είναι η αρχή, ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ θα κλιμακωθεί.
Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Ανδρέας Κορέντζελος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ο Άγγελος Φώντας εκ μέρους του σωματείου της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, ο Δημήτρης Καραγιάννης από το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος, ο Δημήτρης Τσόκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ο Μάρκος Κοντιζάς, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας και όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία) απεύθυνε «θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό» σε όλους τους συγκεντρωμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Σήμερα, εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα, σηκώνουν το ανάστημά τους, κοιτάζουν κατάματα την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υποστηρίζει και με μία φωνή απαιτούμε:
Να πάρουν τα χέρια τους από τη ΛΑΡΚΟ. Ο Ορυκτός Πλούτος είναι περιουσία του λαού μας.
Εδώ και τώρα να δώσουν, όπως στις τράπεζες, σε εφοπλιστές και μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους, κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η μέχρι σήμερα καθετοποιημένη επεξεργασία των νικελιούχων μεταλλευμάτων. Να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία μεταλλείων, εργοστασίου και ο παραγωγικός χαρακτήρας της ΛΑΡΚΟ.
Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση και με ευθύνη και έλεγχο από το κράτος τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την παραπέρα ανάπτυξη της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Κατασκευή μονάδας παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα όπου θα αναπτυχτούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας γύρω του και παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της βιομηχανίας της χώρας μας και των εργαζομένων της.
Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας, ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στην εργασία και υγιεινής, για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, για την διασφάλιση των κεκτημένων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η ΛΑΡΚΟ εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο που ανήκει στο λαό μας».