Με την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού Ν. Ντάφου, οδηγού του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα, τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά ξεκίνησε τελικά την Παρασκευή, μετά από σχεδόν πέντε μήνες, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.
Με παρουσία μόνο δύο από τους 68 κατηγορούμενους και με προβλήματα στα μικρόφωνα που αναδεικνύουν για πολλοστή φορά την ακαταλληλότητα της αίθουσας, ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε τα όσα είδε όταν έφτασε στον τόπο της δολοφονίας, μετά το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνήγοροι και δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν ακούγονταν οι ερωτήσεις της έδρας και οι απαντήσεις του μάρτυρα…
Ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι είδε οκτώ αστυνομικούς (δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ.) στο σημείο, ενώ χαρακτήρισε τον χρυσαυγίτη δολοφόνο «συνεργάσιμο» που ενημέρωνε την αστυνομία κατά τη σύλληψή του ότι είναι «δικός τους», «είναι της Χρυσής Αυγής».
Ειδικότερα, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Μας ζήτησαν ενίσχυση, ως εκ τούτου συμπεράναμε ότι το επεισόδιο ήταν σοβαρό. Στο σήμα που λάβαμε, 12 παρά, δεν υπήρχε διευκρίνιση ούτε για τον ακριβή αριθμό των εμπλεκομένων, ούτε για το τι ακριβώς συνέβαινε». Ο ίδιος είπε ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα παραδέχθηκε την πράξη του, αφού του εξήγησαν ότι είναι προτιμότερο να ομολογήσει μιας και τα αποτυπώματά του θα βρεθούν στο μαχαίρι. «Την έπεσαν σε κάποιο δικό μας (…) είμαι της Χρυσής Αυγής. Είμαστε δικοί σας, αλλά μην το πείτε πουθενά», ανέφερε ο μάρτυρας για τα λεγόμενα του Γ. Ρουπακιά, προσθέτοντας επίσης, ότι ήταν «ήρεμος και κάπνιζε».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου περί της εγκληματικής οργάνωσης και ειδικά για τα τάγματα εφόδου, ο μάρτυρας αστυνομικός εισέφερε στο δικαστήριο, από την εμπειρία του όπως είπε, ένα επιπλέον στοιχείο. Αναφέρθηκε σε επίθεση της Χρυσής Αυγής σε τζαμί το 2012 στον Πειραιά που ήξερε υπηρεσιακά, όπου 15 – 20 άτομα μπήκαν στο τζαμί, φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με μαρτυρίες, κρατούσαν καπνογόνα, λοστούς, επιτέθηκαν σε κάποιους και εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά…
Μάλιστα όταν ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Σ. Κωσταρέλος θέλησε να εξετάσει τον μάρτυρα για το εν λόγω, η αντίδραση των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών ήταν επεισοδιακή με αβάσιμη επιχειρηματολογία τύπου «δεν αναφέρονται αυτά στο κατηγορητήριο», ή «το γνωστό» ότι αμφισβητούν τα τάγματα εφόδου… Βέβαια η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη τους απάντησε μεταξύ άλλων ότι στο κατηγορητήριο αναφέρονται ενδεικτικές περιπτώσεις.