Κινητοποίηση ενάντια στις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις της «H&M»



  Από τη χτεσινή παρέμβαση στην Ερμού«Οχι στις συμβάσεις υποταγής και εξαθλίωσης της «H&M»» είπαν με την κινητοποίηση που έκαναν χτες, στο κατάστημα της πολυεθνικής στην Ερμού, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

 Οι εργαζόμενοι άνοιξαν το πανό τους έξω από το κατάστημα, ενημερώνοντας με τις ανακοινώσεις τους για τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η εργοδοσία και τους απαράδεκτους όρους τους όσον αφορά τους μισθούς και τα δικαιώματά τους. Κάλεσαν τους συναδέλφους τους και στο συγκεκριμένο κατάστημα να μην υπογράψουν τις συμβάσεις της «σύγχρονης σκλαβιάς», να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να τις επιστρέψουν στην εργοδοσία και να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν στους διευθυντές των καταστημάτων πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να παρθούν οι συμβάσεις αυτές πίσω για όλους τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια, με πορεία στην Ερμού έφτασαν έξω από το δεύτερο κατάστημα που διατηρεί η επιχείρηση στον πεζόδρομο. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν συνδικαλιστές και συνάδελφοί τους από μια σειρά χώρους δουλειάς.

«Μας ζητούν με την υπογραφή μας να βάλουμε ταφόπλακα στα δικαιώματά μας», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Με τις ατομικές συμβάσεις εντατικοποιείται περαιτέρω η εργασία μέσω πολυ-ειδικότητας, ενώ οι εργαζόμενοι γίνονται «μπαλάκι» από κατάστημα σε κατάστημα, ακόμα και σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. Ο μισθός, πέρα από τα ψίχουλα της ΕΓΣΣΕ, βαφτίζεται «οικειοθελής παροχή», επομένως μπορεί να κοπεί ανά πάσα στιγμή εφόσον το αποφασίσει η εργοδοσία. Ενισχύεται η τρομοκρατία μέσω του «εσωτερικού κανονισμού», η τήρηση του οποίου διασφαλίζεται πλέον και με κυρώσεις.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός