Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Εργατική Τάξη

Κάλεσμα συμμετοχής στη νέα απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα «Jumbo» την Κυριακή 26 ΓενάρηΑπό την προηγούμενη κινητοποίηση

Από την προηγούμενη κινητοποίηση


Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα «Jumbo», την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 10.30, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας. Διαβάστε το άρθρο »

Αγωνιστικό, ταξικό μήνυμα αλληλεγγύης και πάλης των λαών απέναντι στις κυβερνήσεις των καπιταλιστών από το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν, (UD CGT Val de Marne) Γαλλίας    Φωτό αρχείου από απεργιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία

Μήνυμα Από το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν, (UD CGT Val de Marne) Γαλλίας

 ΠΡΟΣ

την Εκτελεστική Γραμματεία και όλους τους Αγωνιστές του ΠΑΜΕ

Αγαπητά μας Αδέλφια

Αγαπητοί σύντροφοι του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ: Ανατροπή – φρένο στον εκφυλισμό, στη μοιρολατρία, λογική του κοινωνικού εταιρισμού. 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣΔιαβάστε το άρθρο »

Αν όχι εμείς ποιοι; Το τραγούδι για το συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα στις 25 Γενάρη 2020ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και αρνούνται ψήφισμα ενάντια στην συμφωνία για τις βάσειςΜήνυση εναντίον δύο μελών της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και εκλεγμένους στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) κατέθεσαν μέλη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΗ για χαρακτηρισμούς που ποτέ δεν έχουν ειπωθεί.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι ζητούν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στέλνουν στα δικαστήρια συνδικαλιστές και καταγγέλλει, επίσης, την άρνηση των παραπάνω να βγει ψήφισμα στη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε τη Δευτέρα εναντία στην κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Η ΔΑΣ αναφέρει συγκεκριμένα: Διαβάστε το άρθρο »

Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Εργασίας και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για τα προβλήματα στον κλάδο (VIDEO – ΦΩΤΟ)Από την σημερινή κινητοποίηση του ΣΕΤΤΑ

Από την σημερινή κινητοποίηση του ΣΕΤΤΑ


Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ είχε σήμερα το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) μετά από την πρωινή κινητοποίηση του Συνδικάτου με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ. Διαβάστε το άρθρο »

ΕΣΚ – ΟΤΕ: Οι εργαζόμενοι βάζουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις (VIDEO)Να αποσύρει το απαράδεκτο κείμενο που έφερε για να γίνει ΣΣΕ, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, υποχρέωσαν την πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ η αποφασιστική στάση των εργαζομένων, οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των Τοπικών Διοικουσών Επιτροπών των σωματείων σε όλη τη χώρα. Διαβάστε το άρθρο »

Εκδήλωση για την κοπή πίτας από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. ΑττικήςΤην πίτα για το 2020 θα κόψει σε εκδήλωση που διοργανώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με μουσική, φαγητό και κρασί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενιαία, συντονισμένη πάλη για να δοθεί μαχητική απάντηση στο αίσχος των δουλεμπορικώνΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Κάλεσμα «σε όλους τους τους μονίμους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ μαζί με τους ενοικιαζόμενους υπάλληλους να δώσουν μαχητική απάντηση σε αυτό το αίσχος των δουλεμπορικών με ενιαία και συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά», απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και αρκετά χρόνια οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι έχουν κατακλύσει τον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών. Συγκεκριμένα στον όμιλο ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER ο αριθμός του ενοικιαζόμενου προσωπικού αυξάνεται διαρκώς και όλο αυτό βέβαια εξυπηρετεί στο να τσακίζονται εργατικά δικαιώματα όπως αυτό της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, για να μπορούν να περνάνε οι ελαστικές μορφές εργασίας και να μπορούν να βρίσκουν φθηνά εργατικά χέρια. Είτε εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος, είτε εργοδότης είναι ο ιδιώτης.

Όλες οι κυβερνήσεις παλιότερες και νεότερες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τη συγκατάθεση και διάφορων άλλων αστικών κομμάτων σήμερα και τα προηγούμενα χρόνια (ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ικανοποίησαν τον πόθο του μεγάλου κεφαλαίου με κατευθύνσεις από την ΕΕ, έχουν ψηφίσει νόμους, πολύ πρόσφατα ψήφισαν νέο και ετοιμάζονται να ψηφίσουν και άλλους για να προωθούν ακριβώς αυτόν το σκοπό, την ευέλικτη μορφή εργασίας χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι έχουν πάνω από το κεφάλι τους ταυτόχρονα 2 μεγαλοεργοδότες:

Το δουλεμπορικό με το οποίο υπογράφουν σύμβαση, αλλά και την εργοδοσία της εταιρείας που τους καλούν κάθε φορά να δουλέψουν, με πλήρη ευελιξία.

Οι ενοικιαζόμενοι βρίσκονται μόνιμα σε ομηρία δουλεύοντας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, ο τρόμος είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

Είναι τέτοια η ασυδοσία της εργοδοσίας που ακόμη και όταν διεκδικούν νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η αναγνώριση των τριετιών τους, η απάντησή τους είναι ότι δεν θα τους ανανεώσουν τη σύμβαση. Όλα αυτά υπό την ανοχή της εκάστοτε διοίκησης των ΕΛΤΑ, δηλαδή του κράτους.

Αυτό για τους εργαζομένους αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο στον κλάδο με κύριο και βασικό παράγοντα την εξάπλωση αυτής της άθλιας εργασιακής σχέσης. Με εργαλείο τους το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί, οι εργοδότες συμπιέζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους προς τα κάτω. Οι μισθοί τους κινούνται στο ύψος του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ, γεγονός το οποίο αντικειμενικά χτυπά τις ΣΣΕ, τα όποια δικαιώματα προκύπτουν από τις συμβάσεις αυτές, σε όποιες επιχειρήσεις υπάρχουν, ενώ εντείνεται με αυτό τον τρόπο ο διαχωρισμός που οι εργοδότες επιβάλλουν μέσα στους χώρους δουλειάς, σε παλιούς και νέους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους.

Καλούμε όλους τους μόνιμους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ μαζί με τους ενοικιαζόμενους υπάλληλους να δώσουν μαχητική απάντηση σε αυτό το αίσχος των δουλεμπορικών με ενιαία και συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά».

«Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας, αφορά τη ζωή μας» (ΦΩΤΟ)Μια σειρά από αφίσες με κύριο σύνθημα «το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας, αφορά τη ζωή μας» κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της γενικότερης καμπάνιας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής απάντησης στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει και επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 582306Συνολικές αναγνώσεις:
  • 189Αναγνώσεις σήμερα:
  • 277807Συνολικοί επισκέπτες:
  • 127Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ