Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Εργατική Τάξη

Συζήτηση με τον Δημ. Αλεξόπουλο πρόεδρο του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική ΥγείαΣυζήτηση με τον Αλ. Περράκη πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής(AUDIO)Συζήτηση με τον Ηλία Σιώρα, της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός (AUDIO)Αγωνιστές – παιδαγωγοί κάτω από όλες τις συνθήκεςΤου Ανδρέα Καργόπουλου*

Παρ’ όλες τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, από την πρώτη στιγμή μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων μπήκε στη μάχη, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας. Το μυαλό μας βρίσκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας, συνολικά η λαϊκή οικογένεια. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στους μαθητές μας της Γ΄ Λυκείου που με τις παλινωδίες της κυβέρνησης και τις αντικρουόμενες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχουν φτάσει στην τραγική κατάσταση να μην ξέρουν ούτε πότε θα δώσουν πανελλαδικές, ούτε με τι όρους, ούτε σε ποια ύλη για κάθε μάθημα. Διαβάστε το άρθρο »

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: Καταγγέλει την επιχείρηση «PREVEZA BASE» για 2 απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα τον κορωνοϊόΝα ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων.Κανένας μόνος του απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και την ασυδοσία της εργοδοσίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καταγγέλει την επιχείρηση «PREVEZA BASE», η οποία σχετίζεται με τον Τουρισμό και τις υπηρεσίες στα ιστιοπλοϊκά σκάφη,για την απόλυση 2 εργαζομένων στις 18-03-2020 με πρόσχημα τον κορωνοϊό,χρησιμοποιώντας συκοφαντίες και ψευδείς κατηγορίες για να δικαιολογήσει την απόφασή της. Διαβάστε το άρθρο »

Συμβολική κινητοποίηση στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥΣυμβολική κινητοποίηση στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 27 Μάρτη και ώρα 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στην εξωτερική πύλη του νοσοκομείου Αγρινίου από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, για την προβολή των αιτημάτων στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν: Ο σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Aιτωλ/νίας και ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Διαβάστε το άρθρο »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ 27/3 για τα κυβερνητικά μέτρα εν μέσω πανδημίας(VIDEO)Οι νέες συνθήκες επιβάλουν να ακολουθούμε κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας που αναφέρουν οι επιστήμονες, όχι όμως να μείνουμε άφωνοι και να μας στερήσει η μάσκα τη φωνή της διεκδίκησης και κυρίως αυτές τις μέρες τη φωνή της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων απέναντι σε κυβερνητικά μέτρα που φουντώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία εν μέσω πανδημίας. Διαβάστε το άρθρο »

ΣΕΤΗΠ: Κάμερες για να παρακολουθεί όσους δουλεύουν από το σπίτι τους θέλει να βάλει η «Teleperformance»!Όσοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν από το σπίτι, θα παρακολουθούνται μέσω κάμερας ανακοίνωσε η εργοδοσία της «Teleperformance» στους εργαζομένους της! Πρόσχημα η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της εταιρείας, καθώς ακόμα και στο χώρο εργασίας απαγορεύονται τα προσωπικά αντικείμενα π.χ. κινητά, η γραφική ύλη κ.λπ.

Το γεγονός καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, σημειώνοντας: Διαβάστε το άρθρο »

Με πιο δυνατή φωνή διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και του λαού 

Στην υλοποίηση των αιτημάτων για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αφορμή τον κορονοϊό στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα η εργοδοσία, κάτω από την πίεση του Συνδικάτου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας.

«Ο αναγκαίος κατ’ οίκον περιορισμός δεν μπορεί να μας βάλει απέναντι στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, στην αλληλεγγύη. Ίσα-ίσα, χωρίς δισταγμό πρέπει να μπούμε πιο μαχητικά η κάθε μία σε αυτόν τον δρόμο. Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που ζούμε, αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζουν!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης. Διαβάστε το άρθρο »

Παρέμβαση για να μην γίνουν οι εκατοντάδες απολύσεις που προχωρά η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Swissport» στο «Ελ. Βενιζέλος» (VIDEO)Παρέμβαση για να μην προχωρήσει η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Swissport» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, μέσω sms, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, του Σωματείου Εργαζομένων στην «Swissport» και εργαζόμενοι της εταιρείας, καθώς και η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 614400Συνολικές αναγνώσεις:
  • 70Αναγνώσεις σήμερα:
  • 288345Συνολικοί επισκέπτες:
  • 56Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ