Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Εργατική Τάξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εκλεγμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στη Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. πραγματοποίησαν παρέμβαση στον εκτελόντα χρέη υποδιευθυντή κίνησης στο αμαξοστάσιο Πειραιά για φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που παρατηρούνται απέναντι στους νεοπροσληφθέντες κυρίως συναδέλφους μας. Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΛΕΣΜΑΚΑΛΕΣΜΑ

Τρίτη 20 Απρίλη ώρα 10:00
Σύσκεψη στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη

Συνεχίζουμε την συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις σε όλα τα εργασιακά ζητήματα μπροστά στην εργατική πρωτομαγιά.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας αρνούμαστε να παίζει η κυβέρνηση και η διοίκηση τη ζωή μας στα ζάρια.12-4-2021

Εμείς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας αρνούμαστε να παίζει η κυβέρνηση και η διοίκηση τη ζωή μας στα ζάρια.

Ένα χρόνο τώρα ζούμε με τον κίνδυνο να κολλήσουμε κορονοϊό, βλέπουμε συναδέλφους να νοσούν, να μπαίνουν στις Μ.Ε.Θ και δυστυχώς έχουμε και νεκρό αφού η εταιρεία με τις οδηγίες της κυβέρνησης δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις μας.

Αντίθετα προσπαθούν να κρύβουν τα κρούσματα και να προβάλλουν στον κόσμο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι μπορεί να μετακινείται με ασφάλεια.

Κυβέρνηση και διοίκηση θεωρούν κόστος τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας όπως η τοποθέτηση καμπίνας οδηγού και έχουν «καθαρίσει» με ένα σελοφάν.
Διαβάστε το άρθρο »

ΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ12-4-2021

Προς τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρικ και φιέστες προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό.

Παρουσιάζει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών ως λύση απέναντι στον επικίνδυνο συγχρωτισμό που υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παίζοντας το σωστό του ρόλο βάζει στο παιχνίδι της κερδοφορίας μέσω της ιδιωτικοποίησης κι’ άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΚΤΕΛ, ΟΣ.Υ, εισαγωγείς μεταχειρισμένων οχημάτων, τράπεζες).
Διαβάστε το άρθρο »

«Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη»«Η Ιατρική δεν είναι κυβερνητική επιστήμη», τονίζει η ΔΗΠΑΚ Γιατρών σε δελτίο τύπου σχετικά με την Επιτροπή Ειδικών για την πανδημία.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει, «η κυβέρνηση επιδιώκει να απεμπολήσει τις ευθύνες της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, φορτώνοντας τα στην Επιτροπή Ειδικών. Πόσες φορές δεν ακούσαμε το περιβόητο «Οι ειδικοί εισηγούνται, εμείς υλοποιούμε»;». Διαβάστε το άρθρο »

Οι εργαζόμενοι κάνουν τη Δυτική Αττική από «πίσω αυλή» πρωταγωνιστή! – Συγκέντρωση αύριο στις 6 μ.μ., στην ΕλευσίναΣε πανεργατική απεργία στο Θριάσιο Πεδίο, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα (πλατεία Ηρώων), προχωρούν τη Δευτέρα 12 Απρίλη σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Πάρτε πίσω την απαράδεκτη απόφαση για μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε νοσοκομείο μίας νόσου. Επιτάξτε τώρα τις υποδομές του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς καμία αποζημίωση», είναι η απαίτηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Θριάσιου), του Σωματείου Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Διαβάστε το άρθρο »

Ασφυκτική η πίεση τις τελευταίες ημέρες στο Ιπποκράτειο – Στα όριά τους οι εργαζόμενοιΣτην ασφυκτική πίεση σε κλινικές και ΜΕΘ που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Ιπποκράτειο, όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων με κορονοϊό, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι στους εργαζόμενους είναι έκδηλη η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και αν θα ζήσουν και πάλι τις εφιαλτικές καταστάσεις της προηγούμενης επιδημικής έξαρσης στην πόλη. Διαβάστε το άρθρο »

Ξεσηκωμός για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην ΠρωτομαγιάΑπό τη σύσκεψη σωματείων που έγινε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας

Από τη σύσκεψη σωματείων που έγινε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας


Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μπροστά στην Πρωτομαγιά, πραγματοποίησαν σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πειραιά, στο Αμφιθέατρο των Λιπασμάτων στον Όρμο Σφαγείων στο Κερατσίνι. Εισηγητικά μίλησε ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.  Διαβάστε το άρθρο »

Αλ. Περράκης: Να μην τολμήσουν να φέρουν το αντεργατικό νομοσχέδιο, είναι αιτία πολέμου για κάθε εργαζόμενο (VIDEO)«Να μην τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά που για κάθε εργαζόμενο είναι αιτία πολέμου απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία», τόνισε ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), στην ομιλία του στη σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών της Αθήνας στην πλατεία Μητροπόλεως.

Αναλυτικά η ομιλία του έχει ως εξής: Διαβάστε το άρθρο »

Ν. Μαυρόκεφαλος: Κάλεσμα ξεσηκωμού στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους μπροστά στην ΠρωτομαγιάΚάλεσμα ξεσηκωμού στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους μπροστά στην Πρωτομαγιά, απηύθυνε μιλώντας εισηγητικά στη σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ολόκληρη η εισηγητική ομιλία του Ν. Μαυροκέφαλου έχει ως εξής: Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 743444Συνολικές αναγνώσεις:
  • 218Αναγνώσεις σήμερα:
  • 344478Συνολικοί επισκέπτες:
  • 165Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ