Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Εργατική Τάξη

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019: Διάλυση συντάξεων – κοινωνικών παροχών και φοροληστεία, «λίπασμα» στην ανάκαμψη του κεφαλαίουΗ απογείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η περαιτέρω συμπίεση των κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών της λαϊκής οικογένειας καθώς και η ενίσχυση της φοροληστείας αποτελούν τους άξονες του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 που κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. Την ίδια μέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις εκθέσεις στο πλαίσιο της φετινής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, που καλούνται να εφαρμόσουν τα κράτη – μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, για την οποία ετοιμάζεται και η συνοδευτική έκθεση στο πλαίσιο του μηχανισμού της «ενισχυμένης εποπτείας», με τις ειδικές «δεσμεύσεις» και «υποχρεώσεις» που περιλαμβάνονται σε αυτόν. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: Πλατιά σύσκεψηΤο ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. 

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με τη σταθερή αγωνιστική δράση, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του εργαζόμενου λαού, χαιρετίζει και τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Διαβάστε το άρθρο »

ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να καταδικάσουν την παρουσία ασφαλίτη στις εργασίες του ΕΚΘ 

«Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΕΚΘ δε έχουν βγάλει ακόμα τσιμουδιά για τα συγκεκριμένα γεγονότα, αντίθετα ομολογούν ότι στο ΕΚΘ την Αστυνομία κάλεσε ο πρόεδρος του, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε κοινό σχέδιο επίθεσης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα σε συντονισμό και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων», υπογραμμίζει η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καταγγέλλοντας την άρνηση των ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο ΕΚΑ, να καταδικάσουν την παρουσία ασφαλίτη στις εργασίες του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις στο ΕΚΑ τονίζουν ότι «οι μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, οι δεκάδες γενικές συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσης των εργατικών αγώνων από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού». 

Η ΔΑΣ στο ΕΚΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΣΕΝΤ: Πλήρης εκφυλισμός της Γενικής Συνέλευσης με ευθύνη της πλειοψηφίαςΑπό την παρέμβαση της ΔΑΣ στη Γενική Συνέλευση


Από εκφυλιστικά χαρακτηριστικά σημαδεύτηκε η «εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό(ΠΑΣΕΝΤ) με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας – «Ενιαίος» (ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστικά κόμματα) και η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΛΠ της Cosco. Διαβάστε το άρθρο »

Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πιο συγκριμένα, σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Διαβάστε το άρθρο »

Ναυτεργάτες όλων των κλάδων. Όλοι στη μάχη της πανεργατικής απεργίας στις 28 ΝοέμβρηΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Να πάρουν μέρος μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» καλούν όλους τους ναυτεργάτες τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΜΕ: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 18 ΝοέμβρηΑπό παλαιότερη αιμοδοσία

Από παλαιότερη αιμοδοσία


Εθελοντική αιμοδοσία προγραμματίζει το ΠΑΜΕ, την Κυριακή 18 Νοέμβρη, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στα γραφεία του επί της οδού Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως. Η ανάγκη για συγκέντρωση αίματος είναι μεγάλη, καθώς η ζήτηση πανελλαδικά αυξάνει και είναι πραγματική ανακούφιση για τον πάσχοντα και τους συγγενείς του, όταν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Ο εισαγγελέας και το Πταισματοδικείο ζητούν στοιχεία για το Συνέδριο της ΟμοσπονδίαςΤο έγγραφο του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης

Το έγγραφο του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης

Ένα νέο περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι έχουν μπει σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί με σκοπό να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά την παρουσία του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Διαβάστε το άρθρο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προς το τεχνικό προσωπικό του ΗΛΠΑΠΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς το τεχνικό προσωπικό του ΗΛΠΑΠ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2018

Συνάδελφοι άλλη μία διετία πέρασε και καλούμαστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 397375Συνολικές αναγνώσεις:
  • 18Αναγνώσεις σήμερα:
  • 208020Συνολικοί επισκέπτες:
  • 15Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ