Άρθρα στην κατηγορία ΣΤΑ.ΣΥ.

ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 4 / 12 / 2023

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε, για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις των Οδηγών Συρμών για να μας επιτραπεί η είσοδος ζητείται covid test από το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο με το οποίο έχει σύμβαση η ΣΤΑΣΥ. Μέχρι χθες αναγκαζόμαστε να το πληρώνουμε από την τσέπη μας. Διαβάστε το άρθρο »

Ραντεβού στο Σύνταγμα. Ραντεβού με τους λαούς που αγωνίζονται.4-11-2023

Συνάδελφοι όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο δύσπιστος συνάδελφος συγκεκριμένα μέλη του προεδρείου του σωματείου μας προεξάρχοντος του προέδρου Σπύρου Ρεβύθη έχουν βαλθεί να στηρίξουν, να ξελασπώσουν την κυβέρνηση από έναν ακόμα σκόπελο. Να ξεπεραστεί δηλαδή η αδυναμία πειθούς του ελληνικού λαού ότι είναι σωστή η θέση της, να βάφει με αίμα τα χέρια της ματώνοντας τον παλαιστινιακό λαό με την στήριξη της στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.
Δεν πείθουν κανένα διότι ο λαός μας στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι με το δικαίωμα του κάθε λαού να παλέψει με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να ζήσει ελεύθερος στην δική του πατρίδα.
Η πρεμούρα τους να μην τσαλακωθεί ακόμα περισσότερο η κυβέρνησή τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αρνούνται με το έτσι θέλω να εφαρμόσουν την αρχή της πλειοψηφίας. Ενώ λοιπόν έξι (6) από τα έντεκα (11) μέλη του Δ.Σ. συμφωνήσαμε και συνυπογράψαμε την πρόταση, που είχε κατατεθεί προς ψήφιση, σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της εμπλοκής της Ελλάδας στο μακελειό, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Δ.Σ. αρνούνται να το υπογράψουν.
Το συλλαλητήριο την Κυριακή διοργανώνεται από δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και όχι κάποιο κόμμα. Αλλά αυτές τις ζωντανές και δημοκρατικές διαδικασίες των συνδικάτων που να τις ξέρουν ο πρόεδρος και η γραμματέας του ΣΕΛΜΑ που έχουν μάθει να διοικούν το σωματείο λες και είναι τσιφλίκι τους.

Ουσιαστική απάντηση και εναντίωση των εργαζομένων στην κυβερνητική θέση θα είναι η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο. Ραντεβού στο Σύνταγμα στις 11:00, ραντεβού με τους λαούς που αγωνίζονται.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11, 11:00 πμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΤα τελευταία γεγονότα στην Παλαιστίνη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Για δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού -με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους- τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη. Διαβάστε το άρθρο »

Για τα ΒΑΕ που δικαιούνται συνάδελφοι και δεν έχουν υπαχθεί.24-10-2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το τελευταίο διάστημα πλέκεται ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αδικία απέναντι στους Οδηγούς Συρμών και Εργατοτεχνίτες σε ό,τι αφορά τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Υπάρχουν συνάδελφοι στους οποίους δεν αναγνωρίζεται το διάστημα έως το 2012, ενώ άλλοι δεν έχουν ενταχθεί μέχρι και σήμερα.
Διαβάστε το άρθρο »

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ17/10/2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Η Παλαιστίνη φλέγεται. Η Παλαιστίνη αντιστέκεται. Η Παλαιστίνη θα νικήσει.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον πολύμορφο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Διαβάστε το άρθρο »

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ19-9-2023

Αποτελεί χρέος των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. των σωματείων να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι ώστε να καταδικαστεί στην πράξη και να αποκρουστεί η πρόταση νόμου της κυβέρνησης που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, που εισάγει τις συμβάσεις μηδενικών ωρών θέλοντας να δημιουργήσει ακόμα πιο ευέλικτους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζόμενους, έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και την περιφρούρηση της απεργίας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.25-7-2023

Συναδελφισσες, συνάδελφοι
Μεσούντος του καλοκαιριού με τον καύσωνα να μας ταλαιπωρεί, τον μισθό να μην φτάνει και με αρκετούς εργαζόμενους να κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας κάτι που για ορισμένες ειδικότητες είναι άλυτος γρίφος, η διοίκηση αποφάσισε να εφαρμόσει τον κοινωνικό εταιρισμό. Εξέδωσε στις 19/07 ένα Υ/Σ με θέμα τη “σύσταση Ομάδας Συνεργασίας” για την καταγραφή προτάσεων για τη “βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας και της εργασιακής καθημερινότητας των εργαζομένων”, καλώντας τους εργαζόμενους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την ομάδα.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.21-7-2023

Την Πέμπτη 20/07 κλιμάκιο της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ έκανε περιοδεία σε χώρους εργασίας. Στο αμαξοστάσιο Ελαιώνα Και Σεπολίων, σε εκδοτήρια και σταθμαρχεία για vα συζητήσουμε με τους εργαζόμενους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τον μισθό, την ακρίβεια και την έλλειψη προσωπικού μέχρι τον καύσωνα, την απουσία μέσων προστασίας, την ελλιπή ενημέρωση και την προστασία της υγείας και της ζωής μας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!21-7-2023

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος μακροχρόνιας ανεργίας της ΔΥΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανασφάλεια που δημιουργεί η σύμβαση ορισμένου χρόνου και η ανάγκη να συμπληρώσουν τα ένσημα που απομένουν για τη σύνταξή τους. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ20-7-2023

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝ

Την Πέμπτη 19/07 εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τη Δ.Α.Σ. – ΣΤΑ.ΣΥ. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. προκειμένου να καταδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιβάτες. Προβλήματα διαχρονικά που όμως κάθε καλοκαίρι οξύνονται λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός