Άρθρα στην κατηγορία ΣΤΑ.ΣΥ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!5-4-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αποτελεί πάγια θέση της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ ότι είναι αναγκαίο να διεκδικηθεί ουσιαστική αύξηση στο μισθό μας, ασκώντας αγωνιστική πίεση στη διοίκηση με μορφές και τρόπους που θα αποφασιστούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από Γενική Συνέλευση. Ούτε με κουπόνια, ούτε με υπερωρίες και δεδουλευμένα μπορούμε να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.
Για αυτό το λόγο στο Δ.Σ. του ΣΕΤ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου κάναμε σαφές προς την παράταξη της ΔΑΚΕ που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. ότι απορρίπτουμε την πρόταση της διοίκησης. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια πρόταση – κοροϊδία. Μια πρόταση που δεν έχει επί της ουσίας αυξήσεις στο μισθό παρά μόνο κουπόνια, επιδόματα και πριμ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δεν είμαστε συνεργάτες με τη διοίκηση, δεν θα επιτρέψουμε να εξαρτάται ο μισθός μας από τους στόχους της εταιρείας. Αναμένουμε το προεδρείο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μη φέρει προς ψήφιση μια πρόταση που θα εμπεριέχει άρθρο που θα προβλέπει πριμ παραγωγικότητας.

Γνωρίζουμε πως να κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για τις οποίες είναι υπεύθυνη η εταιρεία.

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και αγωνίζεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, όπως και τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων. Γιατί μόνο εκεί οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφραστούν και με την ψήφο τους να δεσμεύσουν τις διοικήσεις των σωματείων για την υλοποίηση των αποφάσεων της.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τα τοπικά μαζέματα των εργαζομένων είναι στάχτη στα μάτια και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα αφού δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Άλλωστε και αυτά προήλθαν από την πίεση που άσκησε η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ με τη συλλογή υπογραφή για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Συνάδελφοι, επειδή λάβαμε γνώση, μετά από καταγγελίες εργαζομένων, για προσπάθεια εκφοβισμού τους επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να ζητήσουν Γενική Συνέλευση όπως είχαν δικαίωμα, απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση : Oι εργαζόμενοι ούτε εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται . Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε εκδικητικές μεθοδεύσεις

Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις στο μισθό. Όλοι μαζί, μέσα από συλλογικές, μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουμε και διεκδικούμε.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.30-3-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Παρασκευή 29 Μάρτη 2024, δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην κοροϊδία της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της διοίκησης καταστήσαμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στη νέα ΣΣΕ που είναι προς διαπραγμάτευση είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό μας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ 67 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δεν πάει άλλο!!! Απέναντι στην κοροϊδία περί αυξήσεων της διοίκησης η μόνη απάντηση είναι : ΩΣ ΕΔΩ!
Εδώ και τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας. Δεν θα αρρωστήσουμε επειδή θα κυνηγάμε συνέχεια να πιάσουμε τους στόχους της εταιρείας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.14-3-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ προχωράει και τα προεδρεία των σωματείων εξακολουθούν να αφήνουν τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Αρνούνται να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ενημέρωσης και διαμόρφωσης του διεκδικητικού πλαισίου. Αυτή ακριβώς η στάση των προεδρείων είναι που δίνει αέρα στους σχεδιασμούς της διοίκησης για μια Συλλογική Σύμβαση χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, μία ΣΣΕ που όχι μόνο δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες μας αλλά δεν ανακουφίζει ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν επωμιστεί από την έκρηξη της ακρίβειας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΘΕΙ!24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Στις 28 Φλεβάρη 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Στις 28 Φλεβάρη 2024, εμείς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα παντού:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Στις 28 Φλεβάρη 2024 δίνουμε βροντερή, απεργιακή, απάντηση απέναντι στις διαχρονικές αιτίες οι οποίες είναι υπεύθυνες γι αυτό το έγκλημα και αποτελούν πλευρές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που γιγαντώνει την ακρίβεια, συνθλίβει τους καθηλωμένους μισθούς μας και βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.
Διαβάστε το άρθρο »

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ !13-12-2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, για μια ακόμα φορά, έσυρε στα δικαστήρια τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους , ώστε να βγει παράνομη η στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί για τις 12/12/2023 από τις 22:00 ως λήξη . Διαβάστε το άρθρο »

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ9-12-2023

Συναδελφισσες, συνάδελφοι , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. διογκώνονται καθημερινά. Μισθοί που εξαφανίζονται από την ακρίβεια, τις πρώτες μέρες μετά την πληρωμή, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που ένα τμήμα τους καλύπτεται από εργαζόμενους με ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας όπως συμβασιούχοι ΔΥΠΑ, εργολαβικοί και με μπλοκάκι, όροι της υφιστάμενης ΣΣΕ, που μάλιστα λήγει στο τέλος του χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα και καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΣΣΕ, που για μας πρέπει να περιέχει ουσιαστικές γενναίες αυξήσεις μισθών και διευρυμένα δικαιώματα, είναι σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 4 / 12 / 2023

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε, για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις των Οδηγών Συρμών για να μας επιτραπεί η είσοδος ζητείται covid test από το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο με το οποίο έχει σύμβαση η ΣΤΑΣΥ. Μέχρι χθες αναγκαζόμαστε να το πληρώνουμε από την τσέπη μας. Διαβάστε το άρθρο »

Ραντεβού στο Σύνταγμα. Ραντεβού με τους λαούς που αγωνίζονται.4-11-2023

Συνάδελφοι όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο δύσπιστος συνάδελφος συγκεκριμένα μέλη του προεδρείου του σωματείου μας προεξάρχοντος του προέδρου Σπύρου Ρεβύθη έχουν βαλθεί να στηρίξουν, να ξελασπώσουν την κυβέρνηση από έναν ακόμα σκόπελο. Να ξεπεραστεί δηλαδή η αδυναμία πειθούς του ελληνικού λαού ότι είναι σωστή η θέση της, να βάφει με αίμα τα χέρια της ματώνοντας τον παλαιστινιακό λαό με την στήριξη της στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.
Δεν πείθουν κανένα διότι ο λαός μας στην συντριπτική πλειοψηφία του είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας, είναι με το δικαίωμα του κάθε λαού να παλέψει με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να ζήσει ελεύθερος στην δική του πατρίδα.
Η πρεμούρα τους να μην τσαλακωθεί ακόμα περισσότερο η κυβέρνησή τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αρνούνται με το έτσι θέλω να εφαρμόσουν την αρχή της πλειοψηφίας. Ενώ λοιπόν έξι (6) από τα έντεκα (11) μέλη του Δ.Σ. συμφωνήσαμε και συνυπογράψαμε την πρόταση, που είχε κατατεθεί προς ψήφιση, σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της εμπλοκής της Ελλάδας στο μακελειό, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Δ.Σ. αρνούνται να το υπογράψουν.
Το συλλαλητήριο την Κυριακή διοργανώνεται από δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και όχι κάποιο κόμμα. Αλλά αυτές τις ζωντανές και δημοκρατικές διαδικασίες των συνδικάτων που να τις ξέρουν ο πρόεδρος και η γραμματέας του ΣΕΛΜΑ που έχουν μάθει να διοικούν το σωματείο λες και είναι τσιφλίκι τους.

Ουσιαστική απάντηση και εναντίωση των εργαζομένων στην κυβερνητική θέση θα είναι η μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο. Ραντεβού στο Σύνταγμα στις 11:00, ραντεβού με τους λαούς που αγωνίζονται.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11, 11:00 πμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΤα τελευταία γεγονότα στην Παλαιστίνη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Για δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού -με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους- τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός