Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Μεταφορές

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ORIGINAL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ,ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ»

Η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η υλοποίηση μνημονιακών νόμων που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα, βρίσκει τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες αποκομμένους απο τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κλάδο των μεταφορών.

Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΜΕ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και στον απεργιακό τους αγώναLogo PAME2Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο αλλά και όλο το λαό σε έναν αγώνα για Σιδηρόδρομο λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων, απευθύνει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο και στον απεργιακό τους αγώνα. Διαβάστε το άρθρο »

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών για την απεργία της 14ης Σεπτέμβρη 2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 11/9/2017
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 14-15 Σεπτέμβρη 2017, ολοκληρώνει και τυπικά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ακολουθούν η ΕΕΣΣΤΥ, ο ΟΣΕ, το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Προχωράει η συγκρότηση της Rail Gargo Logistic Goldair και της PEARL, που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας την πολιτική της απελευθέρωσης. Με αφορμή τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας κατ’ απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο των μεταφορών, συνεχίζει το πλασάρισμα του γνωστού παραμυθιού της ανάπτυξης που δήθεν μπορεί να ωφελήσει και τα μονοπώλια και το λαό. Με το «αφήγημα» της «δίκαιης ανάπτυξης» (λες και μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη στον καπιταλισμό) προσπαθεί να βάλει το λαό και τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων που κυριαρχούν στον κλάδο, ενώ είναι γνωστό ότι όχι μόνο δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτε από αυτή, αλλά και η όποια ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια όλων των δικαιωμάτων τους. Διαβάστε το άρθρο »

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Αθήνα, 12.09.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την απελευθέρωση των μεταφορών και σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες.
Η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των εταιρειών ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ, δηλαδή η λειτουργία βάση της σχέσης κόστους – κέρδους, συρρικνώνει το συγκοινωνιακό έργο μέσω της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης των λειτουργικών αναγκών.
Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα των αστικών συγκοινωνών αφορούν εξίσου τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και τα εκατομμύρια των ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα που τα χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

Συνέπειες δραματικά χειροπιαστές: Διαβάστε το άρθρο »

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και ΗλεκτρικόΣτάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν οι οδηγοί στα αστικά λεωφορεία για την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη.

Την ίδια μέρα, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και οι τεχνικοί ΟΑΣΑ – ΟΣΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, στάση εργασίας έχει στον Ηλεκτρικό από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. 

Επίσης, την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στον Προαστιακό με τα δρομολόγια του Μετρό στη γραμμή Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο να μην εκτελούνται.

Τέλος, την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, θα γίνει στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό από τις 12.00 έως τις 15.00.

 

Δυναμική συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ. (ΦΩΤΟ)IMG_20170909_194845

Δυναμική ήταν η συμμετοχή Της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ.
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». Το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ, συμμετήχαν  και οι ταξικές δυνάμεις στην  ΟΣΜΕ μαζί με άλλους εργαζόμενους,νέους και συνταξιούχους   στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το βράδυ. Διαβάστε το άρθρο »

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕΘεσσαλονίκη 1-9-2017

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Κάλεσμα για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ

Συνάδελφοι-σσες,
Εν όψη της ΔΕΘ τα κυβερνητικά κλιμάκια με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα επιδοθούν σε ένα ακόμα show απάτης και αποπροσανατολισμού και ένας από τους βασικούς πυλώνες αναφοράς θα είναι ο Οργανισμός στον οποίο εργαζόμαστε. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε την αλήθεια και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από όσα θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός και τα επιτελεία του. Έχοντας στα χέρια μας το τελικό σχέδιο της πρότασης που βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και του προεδρείου του Συνδικάτου έχουμε να σας πούμε τα εξής: Διαβάστε το άρθρο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

   Συνάδελφοι-σσες, το τελευταίο διάστημα απευθύνθηκαν προς τη ΔΑΣ αρκετοί συνάδελφοι εκφράζοντας την δίκαιη οργή και αγανάκτηση τους σχετικά με τη μη ενημέρωση τους (από Συνδικάτο και ΟΑΣΘ) για το δικαίωμα τους στη χρήση της άδειας φροντίδας παιδιών.

 

Ένας νόμος που ισχύει από το 2003 (αρθ.7 ν. 3144 ΦΕΚ1118 Μαΐου 2003) και επικαιροποιήθηκε το Νοέμβρη του 2015 και που δίνει τη δυνατότητα να το λαμβάνει και ο πατέρας ακόμα και αν η μητέρα δεν εργάζεται καθώς και άλλες περιπτώσεις. (βλ. αρθ.38 του νόμου 4342/2015 ΦΕΚ 143 Α 9/2015)

 Εσχάτως μετά από 1,5 χρόνο για να αποφύγει το τσουνάμι των διαμαρτυριών και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα η Γ. Διεύθυνση έβγαλε εγκύκλιο προς όλους τους Οδηγούς.

Γιατί όμως μόνο προς τους Οδηγούς και όχι προς όλους τους εργαζόμενους;;

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι το  έπαιρναν;; Και αν ναι ποιοι, και γιατί δεν ενημερώνονταν οι υπόλοιποι από την υπηρεσία και το Συνδικάτο;; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Φυσικά η πλειοψηφία του Συνδικάτου δεν έχει βγάλει άχνα και παρακολουθεί ατάραχη.

Ωστόσο «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια»…….

Πριν από 10 περίπου χρόνια και μετά από διαμαρτυρία συναδέλφου που ο ΟΑΣΘ δεν του χορηγούσε την άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης παιδιού (4 μέρες το χρόνο – άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984)η ΔΑΣ έθεσε τότε το θέμα προς το προεδρείο του Συνδικάτου για να λάβει την εξής απάντηση:  «εγώ 4 μέρες επιπλέον ρεπό το χρόνο δεν δίνω»!

Παράλληλα η ΔΑΣ έθεσε -μαζί και με άλλα θέματα των εργαζομένων- το συγκεκριμένο στον τότε Γ. Διευθυντή στην πρώτη και….τελευταία συνάντηση που δέχθηκε την παράταξη μας! Στο ερώτημα ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές δεν έχουν κανένα ενδοιασμό: θα χάσουν οι εργαζόμενοι και θα κερδίσει η επιχείρηση !!!

Από όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν το συμπέρασμα ότι αυτοί που δήθεν τους εκπροσωπούν στην πραγματικότητα τους υπονομεύουν και τους πολεμούν και θα πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη οριστικά, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να τους ανατρέψουν για να κερδίσουν όσα δικαιούνται.

Το επόμενο διάστημα η μη ενημέρωση για το δικαίωμα της άδειας φροντίδας παιδιών θα φαντάζει «παιδική χαρά» μπροστά στα τέρατα που θα γίνουν εις βάρος των εργαζομένων με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ από την πλειοψηφία.

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας ισοπεδώσουν!!!!

Προετοιμάζετε εβδομαδιαία εξαήμερη εργασίαενώ οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μειώσεις 3000,4000,5000, ακόμα και πλέον των 6.000 ευρώ το χρόνο στο ετήσιο μεικτό εισόδημα τους. (Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση)

Και όλα αυτά με την πλήρη στήριξη από την πλειοψηφία του Συνδικάτου προς τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας η κατάσταση στον Οργανισμό θα είναι η ίδια και χειρότερη και αποδεικνύετε με την συνεχιζόμενη απληρωσιά και τα όσα συμβαίνουν στην κίνηση και στη συντήρηση με την διάλυση του στόλου των λεωφορείων.

Η καραμέλα με τους «κακούς» μετόχους και την «καλή» κυβέρνηση που θέλει το καλό των εργαζομένων τελείωσε. Να σταματήσει το συνεχιζόμενο αίσχος και να ομαλοποιηθεί τώρα και οριστικά η μισθοδοσία των εργαζομένων!! (και όχι μόνο εν όψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην πόλη)

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ και τα παραμύθια περί «αποιδιωτικοποίηση» του Οργανισμού και να παλέψουν για ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών με κοινωνικό έλεγχο, εργασιακά δικαιώματα, χωρίς μειώσεις μισθών, φθηνό εισιτήριο, τακτική και ασφαλή συγκοινωνία  στην υπηρεσία του λαού.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. (Για τις κατασκηνώσεις)ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

 

20-7-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.

Συνάδελφοι – σσες,

Από τη μια η διοίκηση, με εντολή της κυβέρνησης προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα καταργώντας θεσμικά- και όχι μόνο- κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων (να ένας ακόμα τρόπος για να βγουν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα) και από την άλλη η πλειοψηφία του Συνδικάτου μας και του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, που την υπογραφή τους φέρει η Σ.Σ.Ε, κινούνται στη γνωστή σε όλους πια κατεύθυνση του καλού και υπάκουου παιδιού, άφησαν να φτάσει η κατάσταση κυριολεκτικά στο παρά πέντε όσον αφορά και το ζήτημα με τις κατασκηνώσεις. Διαβάστε το άρθρο »

«Κατεπείγουσα Σφαγή των Εργαζομένων» Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΑΣΘΔΑΣ ΟΑΣΘ LogoΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    18-7-2017 

Κατεπείγουσα Σφαγή των Εργαζομένων

Συνάδελφοι-σσες, κατατέθηκε και ψηφίζετε μέσα  στην εβδομάδα με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» (για εργαζόμενους και επιβάτες) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου αντί να καλέσει - όπως είχε δεσμευτεί με ανακοίνωση της στις 19-6-2017 – έκτακτη Γ. Συνέλευση για τη λαίλαπα που έρχεται, αντί να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους απέναντι από τη κυβερνητική μεθόδευση, κάλεσε «έκτακτο» Δ.Σ. την Δεύτερα 17-7 για να πάρει την τυπική έγκριση -κατά πλειοψηφία- από το συμβούλιο και με αυτή να «εκπροσωπήσει» (άραγε ποιους);; στην επιτροπή της Βουλής. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 264889Συνολικές αναγνώσεις:
  • 41Αναγνώσεις σήμερα:
  • 114243Συνολικοί επισκέπτες:
  • 37Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ