Άρθρα στην κατηγορία Μεταφορές

Άμεσα λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα επιβατών κι εργαζομένων στα ΚΤΕΛ που εκτελούν δρομολόγια του ΟΑΣΑ απαίτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑΑντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Α. κ. Σπηλιόπουλο.

Στη συνάντηση, τονίζει το ΠΑΜΕ, «αναδείξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ που εκτελούν δρομολόγια στις συγκοινωνιακές γραμμές του Ο.Α.Σ.Α. αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται με τις συγκεκριμένες γραμμές. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2024ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Φεβρουάριος  2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ ΤΟΥ 2024

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στον καπιταλισμό όπως όλα τα πράγματα έτσι και η εργασία είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Πωλητές είναι οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αγοραστές οι εργοδότες που πληρώνουν τόσο ώστε να μπορούν από τη δουλειά του εργαζόμενου να αποκομίζουν το μέγιστο κέρδος.
Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είτε οι κλαδικές, είτε οι επιχειρησιακές (όπως αυτή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ) είναι στην ουσία οι «συλλογικοί» όροι πώλησης αυτής της (εργατικής) δύναμης για αυτό και υπογράφονται από τα συλλογικά τους όργανα (Πρωτοβάθμια Συνδικάτα-Ομοσπονδίες-ΓΣΕΕ). Διαβάστε το άρθρο »

…Για την “κοπή” και το “μοίρασμα” της πίτας…ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

…Για την “κοπή” και το “μοίρασμα” της πίτας…

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ, έχει θολώσει από τις προαγωγές – βολεματα της διοίκησης και βλέπει όνειρα κι οχήματα καινούργια με κεραίες (τρόλεϊ). Διαβάστε το άρθρο »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΛΛΕΥ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ5 Φλεβάρη 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΛΛΕΥ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Προς Διεύθυνση Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων
Διευθυντή κ Στύλο Χρήστο
Υποδιευθυντή κ. Κίνα Δημήτρη

Στο σταθμό Μετρό Χαλανδρίου δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την στάση, να σταθμεύσουμε, να επιβιβάσουμε. Μερικές φορές, δεν μπορούμε να μπούμε ούτε καν στον παράδρομο που είναι το τέρμα της Γραμμής 19, με συνέπεια να μην μπορούμε να συνεχίσουμε το δρομολόγιο.
Διαβάστε το άρθρο »

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε το συνάδελφο και φίλο Κώστα ΜπουρμπούλαΜε βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε το συνάδελφο και φίλο Κώστα Μπουρμπούλα οδηγό στο αμαξοστάσιο του βοτανικού.
Διαβάστε το άρθρο »

Η διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της28-1-2024

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Η διοίκηση στο Α/Σ της Ανθούσας προσπαθεί να μεταφέρει στους εργαζόμενους δικές της αρμοδιότητες και ευθύνες που απορρέουν από την νομοθεσία (Κ.Ο.Κ) και έχουν να κάνουν με σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας.
Διαβάστε το άρθρο »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπροσωπώντας την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ-ΟΑΣΘ) που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ και αποτελεί τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, σας καλωσορίζουμε στο χώρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ομαλή προσαρμογή σας και την διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σας με την μονιμοποίηση σας με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Διαβάστε το άρθρο »

ΚΑΡΕΚΛΕΣ- ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ 24 Γενάρη 2024

ΚΑΡΕΚΛΕΣ- ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ 

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα που ζει κάθε ένας από εμάς, και ενώ δεν ιδρώνει το αυτί της διοίκησης της ΟΣΥ για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ που διοικεί το σωματείο μας, διεκδίκησε και πέτυχε για τα δικά της παιδιά ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της μεσούλας τους. Γιατί μπορεί προεκλογικά να έκλινε σε όλους τους τόνους, ότι ο οδηγός είναι πρώτα απ’ όλους, αλλά απ’ ότι φαίνεται οι ΔΑΚΙΤΕΣ είναι ακόμα πιο πρώτοι. Διαβάστε το άρθρο »

Για την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στον ΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    15-1-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στον ΟΑΣΘ

Μετά από 4 ½ χρόνια διακυβέρνησης σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από τον Υπουργό Μεταφορών ότι η ΝΔ «κατόρθωσε» να ενισχύσει τον ΟΑΣΘ με 80 περίπου επιπλέον λεωφορεία και να φτάσει στα 300 κυκλοφορούντα από τα 220 που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019.
Δεν θα αναφερθούμε στην «ποιότητα» των μεταχειρισμένων –γιατί το έχουμε αναλύσει πολλές φορές- και στο υπέρογκο κόστος για την ενοικίαση τους που με αυτά τα χρήματα οι Θεσσαλονικείς θα είχαν καινούργια λεωφορεία σήμερα. Διαβάστε το άρθρο »

Τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες4-1-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν την έξαρση ιογενών λοιμώξεων σε όλη την χώρα και ειδικά στην Αττική που ζει και εργάζεται η πλειοψηφία του λαού.

Τη στιγμή λοιπόν που κορονοϊός και γρίπη βρίσκονται σε έξαρση, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την “καραμέλα” της ατομικής ευθύνης.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός