Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Μεταφορές

Ήρθε η <<κανονικότητα>>24-9-2018

Ερώτηση προς Υπουργείο Μεταφορών ΟΑΣΑ και ΟΣΥ. 

Τι ακριβώς είναι το σώμα ελεγκτών του υπουργείου μεταφορών;
Ποιες αρμοδιότητες έχει επί των οχημάτων λεωφορείων και τρόλεϊ;
Ποιους ελέγχους διενεργεί;
Έλεγχος εγγράφων οχήματος, εγγράφων οδηγών, συμπεριφοράς οδηγών, επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών;
Ποιος κρίνει τη συμπεριφορά των εργαζομένων και ποιος έδωσε την εντολή να κριθούν με αυτόν τον τρόπο.

Παλιές πρακτικές σκοτεινών χρόνων της χώρας επανέρχονται από αδίστακτους κυβερνώντες στο όνομα της δικής τους αριστεράς.
Είναι η ντροπή της σύγχρονης διοίκησης της αστικής συγκοινωνίας.

Αυτές τις μεθόδους δοκίμασαν πριν μερικά χρόνια να τις εφαρμόσουν αλυσίδες γρήγορου φαγητού σε διάφορες πόλεις της χώρας αξιολογώντας το προσωπικό και έφαγαν τα μούτρα τους.

Σταματήστε τώρα αυτά που κάνετε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας για άλλη μία φορά το άσπρο μαύρο, ψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου τροπολογία για τον κατώτατο μισθό ενεργοποιώντας μνημονιακό νόμο της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ του 2013. Διαβάστε το άρθρο »

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ σχετικά με τις συγχωνεύσεις ειδικοτήτων-υπηρεσιακά δρομολόγια-τοποθετήσεις ημετέρωνΣυγχώνευση ειδικοτήτων-Υπηρεσιακά δρομολόγια-Τοποθετήσεις ημετέρων

Συνάδελφοι-σσες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των στόχων που έθεσε ο νόμος 4482/17 (περικοπή των δαπανών και εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την «απελευθέρωση» των Μεταφορών) και αντίστοιχα εμείς οι εργαζόμενοι υποχωρούμε -επίσης με σταθερό βηματισμό- με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης αλλά και όσων τη στηρίζουν.

Διαβάστε το άρθρο »

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Πάει παραπέρα την «απελευθέρωση» των αστικών συγκοινωνιών και την παράδοσή τους σε ιδιώτες 

Τη σταδιακή εφαρμογή του κανονισμού 1370/2007 για την «απελευθέρωση» των οδικών επιβατικών αστικών συγκοινωνιών βάζει «μπροστά» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή την Τετάρτη 5/9, επανακαθορίζει το θεσμικό πλαίσιο των «δημόσιων αστικών οδικών μεταφορών επιβατών στο πλαίσιο εφαρμογής ενωσιακής νομοθεσίας» και – με πρόσχημα τη «διασφάλιση της συνεχούς παροχής αστικών μεταφορών επιβατών» – προβλέπει ότι ο αρμόδιος υπουργός έχει τη δυνατότητα να προβεί σε προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιας αστικής οδικής μεταφοράς επιβατών!
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και έχει τίτλο «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις». Διαβάστε το άρθρο »

ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Να συνεχιστεί ο αγώνας για ικανοποιητικές αυξήσεις στις ΣΣΕΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την άμεση αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών αποφάσισε ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στην ΠΝΟ, την ώρα που οι ναυτεργάτες έδιναν με αποφασιστικότητα και καθολικά την απεργιακή μάχη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις. Διαβάστε το άρθρο »

Με μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατώνΜε μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με επίκεντρο την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις. Διαβάστε το άρθρο »

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κινητοποιήσεις για αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκεςΠηγή: Motionteam


Σε κινητοποιήσεις για το οξυμένο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών προχωρούν η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κ. Μακεδονίας και Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης μπροστά και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα τα Σωματεία της Θεσσαλονίκης σήμερα, Τρίτη 4 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, στις 3 μ.μ., θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον τερματικό σταθμό στο ΙΚΕΑ.

Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., θα προχωρήσουν σε πικετοφορία στην πλατεία Γαλοπούλου στην Ξηροκρίνη.

Σε ανακοίνωσή τους (διαβάστε την εδώ) σημειώνουν:

«Αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες!

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη διαφημιζόμενη, ως «ιστορική μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης. Η σημερινή πραγματικότητα διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο τα περί «σημαντικής βελτίωσης» της μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη που θα έφερνε η «αποϊδιωτικοποίηση» του ΟΑΣΘ.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα ΟΣΕΘ και ΟΑΣΘ σχεδιάζουν σαρωτικές αλλαγές, σχεδόν σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με στόχο να εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο με λιγότερα λεωφορεία και εργαζόμενους.

Και το χρεοκοπημένο μοντέλο του κρατικοδίαιτου – ιδιωτικού ΟΑΣΘ και το δήθεν «κρατικοποιημένο», που εξακολουθεί να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια βάζουν σε δεύτερη θέση το δικαίωμα του λαού για σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές αστικές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις πραγματικές του ανάγκες.

Κόντρα σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να παλέψουμε ενωμένα και συντονισμένα για σύγχρονες φτηνές συγκοινωνίες.

Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει τσουχτερή. Μάλιστα όπως επισημαίνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, για πολλούς εργαζόμενους με σχέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης και αμοιβή 300€, το κόστος μετακίνησης μπορεί να φτάνει στο 10% του μισθού τους. Οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ διαπιστώνουν σημαντικές καθυστερήσεις, τόσο στις πρωινές ώρες όσο ακόμα περισσότερο στην επιστροφή από τη δουλειά τους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:

– Της γραμμής 5 (Νέα Κρήνη) που τα λεωφορεία έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να στοιβάζονται, ακόμα και να αργούν στο χώρο εργασίας τους.

– Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στον κόσμο που θέλει να κάνει μετεπιβίβαση σε κοντινά χωριά εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος π.χ. για Τρίλοφο, Καρδία, που έχουν ως και μία ώρα αναμονή με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που σχολούν απόγευμα από τη δουλειά τους να φτάνουν σπίτι τους το βράδυ!

– Η απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) να προχωρήσει σε τροποποίηση των λεωφορειακών γραμμών 23 και 22 του ΟΑΣΘ, οδηγεί σε υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου στη Δυτική Άνω Πόλη και σε ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

– Τον Ιούνη ενημερώθηκε το διαμερισματικό Συμβούλιο του 4ου διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, για την περικοπή λεωφορείων της γραμμής 12 της Κάτω Τούμπας που ήδη εφαρμόζεται και οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις διέλευσης των λεωφορείων.

– Στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, ανακοινώθηκε η συγχώνευση των γραμμών 25 (Νεάπολη) και 57 (Χορτιάτη), με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτο ένα μεγάλο κομμάτι της Νεάπολης.

Το μόνο που ενδιαφέρει τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η εξοικονόμηση 5 λεωφορείων και του ανάλογου προσωπικού.

Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ και το υπουργείο γνωρίζοντας το οξυμένο πρόβλημα καταφεύγουν ακόμα και σε διάφορα φτηνά κόλπα -όπως την παραμονή λεωφορείων στο τέρμα γραμμών, για να φαίνεται ότι είναι στο δρόμο. Προσπαθεί έτσι να αποφύγει την οργή των επιβατών που αναγκάζονται να περιμένουν ώρα στη στάση.

Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν είναι λιγότερα από τα αναγκαία γιατί λείπουν τα κονδύλια για ανταλλακτικά και πρόσληψη τεχνικών, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του στόλου να παραμένει ακινητοποιημένο (λειτουργεί το 50 – 60 ή 70% του στόλου). Η αιτία για όλα αυτά είναι ότι ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να λειτουργεί με τη λογική κόστους – οφέλους που διέπει τη λεγόμενη αποϊδιωτικοποίηση της κυβέρνησης. Μια λογική που θα οδηγήσει και στην επανιδιωτικοποίηση των όποιων κερδοφόρων γραμμών στο μέλλον, με τσουχτερό εισιτήριο και την κουτσά – στραβά διατήρηση των υπολοίπων με προπομπό αυτό που βλέπουμε σήμερα. Όπως αποδεικνύεται δηλαδή, καθόλου δεν μπορεί η συνεπής εφαρμογή τέτοιων αρχών να πηγαίνει μαζί με την ικανοποίηση των αναγκών για ασφαλή, σύγχρονη μετακίνηση με ΜΜΜ στην πόλη. Είναι ακόμα μια πλευρά που δείχνει τι σόι νέα εποχή έρχεται με την επιστροφή στην ανάπτυξη και την «έξοδο από την εποχή των μνημονίων».

Ενόψει και της μεγάλης διαδήλωσης στα εγκαίνια της ΔΕΘ όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μια νέα παράσταση εξαπάτησης, χρειάζεται οργάνωση του αγώνα και διεκδίκηση. Το σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», κάτι που δένει πλήρως και με το ζήτημα της μετακίνησης στην πόλη μας!

Διεκδικούμε:

Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό, κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.
Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία.
Συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό.
Προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα.
Αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων.
Συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες.
Κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

ΔΑΣ-ΟΑΣΘ: Με βάση την καθημερινή εμπειρία οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδίαΜε βάση την καθημερινή εμπειρία οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία

 

     Συνάδελφοι-σσες, η κυβέρνηση συνεχίζει –όπως και το προηγούμενο διάστημα- να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό αυτή τη φορά με την δήθεν «έξοδο» από τα μνημόνια!!

Τι σόι έξοδος είναι αυτή με επιτήρηση και ορίζοντα το…κοντινό 2060;;

Σε αυτό τον αστερισμό κινείται και ο ΟΑΣΘ με εξαγγελίες και δημοσιεύματα για νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικό εισιτήριο, νέα λεωφορεία κλπ. ενώ η καθημερινότητα για το λαό της πόλης και τους εργαζόμενους είναι όλο και χειρότερη.

Tο διάστημα που πέρασε είχαμε:

  • Tραμπούκικη επίθεση από οπαδούς ομάδας σε συνάδελφο οδηγό της γραμμής 2 Α.Σ. ΙΚΕΑ-ΝΣΣ

Καταρχήν πρόκειται για εργατικό ατύχημα από αυτά που επαναλαμβάνονται κατά καιρούς  και μετά τα ξεχνάμε μέχρι να συμβεί το επόμενο (όπως με τις φωτιές, τις πλημμύρες κλπ)

Συνάδελφοι! Είναι απίστευτο να ξεκινάει ο εργαζόμενος από το σπίτι του για να βγάλει το μεροκάματο και να γυρνάει αιμόφυρτος επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του!

Δεν μπορεί κάποιοι hooligan να σταματάνε δημόσιο μέσο μεταφοράς όπου γουστάρουν, να εισέρχονται σε αυτό, να χτυπάνε, να βρίζουν όποιον τους αρέσει, και μετά να φεύγουν ανενόχλητοι και χωρίς καμιά συνέπεια!!

 Στην πρόταση της ΔΑΣ ότι θα έπρεπε να αντιδράσουμε ως Συνδικάτο το προεδρείο απάντησε ότι στο παρελθόν όταν «κλείναμε» τα λεωφορεία σε γήπεδα όπου γίνονταν αντίστοιχα επεισόδια οι οπαδοί των ομάδων «έσπαγαν» λεωφορεία άλλων γραμμών και τελικά κατέληξε σε πρόταση για συνάντηση με εκπροσώπους των ΠΑΕ της πόλης… (Βγάλτε συμπεράσματα από τη στάση της πλειοψηφίας)

Η κάλυψη των εξόδων για την αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου από τον ΟΑΣΘ είναι στάχτη στα μάτια και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μας εφησυχάζει.

Οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές-Δικαστικές) πρέπει άμεσα να βρουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους υπαίτιους. Φτάνει πια με την ανοχή και την προστασία τέτοιων ατόμων που αποτελούν τον ιδιωτικό «στρατό» του κάθε προέδρου ΠΑΕ ή ΚΑΕ!!

 

  • Ομαδικό Συμβόλαιο

Έχουμε επανατοποθετηθεί σε σειρά παλαιότερων Δ.Σ. ως εξής:

Οι εταιρίες –και στην περίπτωση μας οι ασφαλιστικές- δεν έχουν καμιά δουλειά μέσα στα συνδικάτα των εργαζομένων και τέτοιες συζητήσεις δεν αφορούν το Δ.Σ. του Συνδικάτου!!

Οι εταιρίες βγάζουν πολλά λεφτά από τέτοια συμβόλαια και οι πλειοψηφίες -αλλά και όσοι αντιπολιτευόμενοι δεν διαφωνούν- κάνουν πλάτες στις εταιρίες να κονομάνε ενώ οι «παροχές» βαίνουν μειούμενες και τα ασφάλιστρα συνεχώς αυξανόμενα.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων πρέπει να παλεύουν για δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας που να καλύπτει  όλες τις σύγχρονες ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.

 

  • Μετάβαση από ΟΑΣΘ σε ΑΣΥΘ

Πολύ κουβέντα γίνετε για την «επόμενη μέρα» της ΑΣΥΘ Α.Ε. και υπάρχει προβληματισμός και συζήτηση ανάμεσα στους εργαζόμενους ενώ κυκλοφορεί –όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- και το «ράδιο αρβύλα». 

Ο νόμος 4482/2017 που αφορά τον ΟΑΣΘ προβλέπει στο αρθ. 34 ότι:

«…όλο το προσωπικό του ΟΑΣΘ μεταφέρετε στην ΑΣΥΘ. Α.Ε σε θέση αντίστοιχη με το χρόνο υπηρεσίας του και σύμφωνα με τα τυπικά προσόντα και τον κλάδο ειδικότητας του»

 

  • Ασθένειες.

Έκανε ατόπημα η διοίκηση του ΟΑΣΘ που κάλεσε ορισμένους συναδέλφους που είχαν πάρει ασθένεια το προηγούμενο διάστημα για «συστάσεις» στα γραφεία του Συνδικάτου.

Δεν είναι στη δικαιοδοσία του εργοδότη να κρίνει το πως και το γιατί ο εργαζόμενος έχει ασθένεια.

Αυτά δεν γινόταν ούτε με την διοίκηση των μετόχων, και το γράφουμε αυτό γιατί πριν από ένα χρόνο με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ έκανε δηλώσεις περί νέου ήθους κλπ.

Πράγματι, νέο ήθος στην τρομοκρατία και τις απειλές. («με το γάντι» και με το «μαλακό»)

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου έχει και αυτή ευθύνη γιατί η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Συνδικάτου. Τα γραφεία του Συνδικάτου δεν είναι γραφεία του ΟΑΣΘ!!!

 

  • Μεροκάματα οδηγών από Αμαξοστάσιο Σταυρούπολης σε γραμμές του Αμαξοστασίου Φοίνικα.

 Μέχρι τώρα το πρόβλημα το Αμαξοστάσιο Φοίνικα λόγω του μικρού αριθμού των γραμμών.

Τώρα το πρόβλημα αντιστράφηκε.

Από τη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. προέκυψε ότι οι επιπλέον καλοκαιρινές άδειες που δίνονται λόγω των καλοκαιρινών ωραρίων δημιουργούν  κενά και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι οδηγοί μένουν από το κέντρο της πόλης και προς δυτικά και άρα κάποιοι πρέπει να μετακινηθούν ανατολικά για να τα καλύψουν.

Ως ΔΑΣ δεν έχουμε στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε μια τέτοια άποψη, θα θέσουμε όμως ορισμένα ερωτήματα:

-Πώς δίνονται οι επιπλέον άδειες κάθε χρόνο και ειδικά την περίοδο 1-15 και 16-31 Αυγούστου;;;

-Δίνονται αναλογικά με τη δύναμη κάθε Αμαξοστασίου ή με «άλλα» κριτήρια;;

-Δίνονται κάθε χρόνο σε άλλους ή κάθε χρόνο οι ίδιοι κάνουν αιτήσεις γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν την άδεια το συγκεκριμένο διάστημα με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να  «τρέχουν» ανατολικά ή δυτικά για να καλύψουν τα «κενά»;;

-Αφού έχει διαπιστωθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα έπρεπε να γίνετε διαφορετικός προγραμματισμός αδειών ή αυτό δεν συμφέρει κάποιους;;

Συνάδελφοι-σσες, σε όλα τα παραπάνω αλλά και στην κυβερνητική προπαγάνδα πρέπει να δοθεί απάντηση από τους εργαζόμενους.

Δεν είμαστε «λωτοφάγοι» για να πιστέψουμε στις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια. Οι εκατοντάδες και πλέον μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ!

Το ζήτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε ή αν θα παλέψουμε για να τους ανατρέψουμε!!

Στην συνεχιζόμενη απαξίωση της ζωής μας και στην υποβάθμιση της εργασιακής μας καθημερινότητας που βιώνουμε, διαδηλώνουμε με συσπείρωση και μαζική συμμετοχή για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ το
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 18:00 Μ.Μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

ΡΟΔΟΣ: Συνεχίζεται η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείωνΑπό την κινητοποίηση των απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων έξω από τα δικαστήρια του νησιού την Τρίτη 21 Αυγούστου δίνοντας απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε ενάντια στον αγώνα τους μεγάλη εργολαβική εταιρεία.


Συνεχίστηκαν χτες, για τέταρτη μέρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από το Σάββατο σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ παλεύουν επίσης για να μπει τέρμα στα ατελείωτα ωράρια με τα οποία αναγκάζονται να δουλεύουν. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ – ΝΑΤ: Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 3 ΣεπτέμβρηΚάλεσμα στους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη από τις 06.00 απευθύνουν οι ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ – ΝΑΤ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 05.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 384634Συνολικές αναγνώσεις:
  • 154Αναγνώσεις σήμερα:
  • 198292Συνολικοί επισκέπτες:
  • 137Επισκέπτες σήμερα:
  • 6Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ