Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΘ

Δυναμική συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ. (ΦΩΤΟ)IMG_20170909_194845

Δυναμική ήταν η συμμετοχή Της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ.
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». Το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ, συμμετήχαν  και οι ταξικές δυνάμεις στην  ΟΣΜΕ μαζί με άλλους εργαζόμενους,νέους και συνταξιούχους   στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το βράδυ. Διαβάστε το άρθρο »

Σύσκεψη σήμερα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΑΣΘΣύσκεψη διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με αντικείμενο την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ. Διαβάστε το άρθρο »

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕΘεσσαλονίκη 1-9-2017

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Κάλεσμα για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ

Συνάδελφοι-σσες,
Εν όψη της ΔΕΘ τα κυβερνητικά κλιμάκια με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα επιδοθούν σε ένα ακόμα show απάτης και αποπροσανατολισμού και ένας από τους βασικούς πυλώνες αναφοράς θα είναι ο Οργανισμός στον οποίο εργαζόμαστε. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε την αλήθεια και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από όσα θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός και τα επιτελεία του. Έχοντας στα χέρια μας το τελικό σχέδιο της πρότασης που βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και του προεδρείου του Συνδικάτου έχουμε να σας πούμε τα εξής: Διαβάστε το άρθρο »

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Τα σχέδια για τον ΟΑΣΘ: δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων«Τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ δεν έχουν τίποτα κοινό με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν δίνει καμία λύση στο πρόβλημα των συγκοινωνιών, αλλά αντίθετα αποτελεί νόμο-λαιμητόμο για τα δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και του λαού της πόλης για φθηνές, ασφαλείς και ποιοτικές συγκοινωνίες. Διαβάστε το άρθρο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ-ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

   Συνάδελφοι-σσες, το τελευταίο διάστημα απευθύνθηκαν προς τη ΔΑΣ αρκετοί συνάδελφοι εκφράζοντας την δίκαιη οργή και αγανάκτηση τους σχετικά με τη μη ενημέρωση τους (από Συνδικάτο και ΟΑΣΘ) για το δικαίωμα τους στη χρήση της άδειας φροντίδας παιδιών.

 

Ένας νόμος που ισχύει από το 2003 (αρθ.7 ν. 3144 ΦΕΚ1118 Μαΐου 2003) και επικαιροποιήθηκε το Νοέμβρη του 2015 και που δίνει τη δυνατότητα να το λαμβάνει και ο πατέρας ακόμα και αν η μητέρα δεν εργάζεται καθώς και άλλες περιπτώσεις. (βλ. αρθ.38 του νόμου 4342/2015 ΦΕΚ 143 Α 9/2015)

 Εσχάτως μετά από 1,5 χρόνο για να αποφύγει το τσουνάμι των διαμαρτυριών και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα η Γ. Διεύθυνση έβγαλε εγκύκλιο προς όλους τους Οδηγούς.

Γιατί όμως μόνο προς τους Οδηγούς και όχι προς όλους τους εργαζόμενους;;

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι το  έπαιρναν;; Και αν ναι ποιοι, και γιατί δεν ενημερώνονταν οι υπόλοιποι από την υπηρεσία και το Συνδικάτο;; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Φυσικά η πλειοψηφία του Συνδικάτου δεν έχει βγάλει άχνα και παρακολουθεί ατάραχη.

Ωστόσο «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια»…….

Πριν από 10 περίπου χρόνια και μετά από διαμαρτυρία συναδέλφου που ο ΟΑΣΘ δεν του χορηγούσε την άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης παιδιού (4 μέρες το χρόνο – άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984)η ΔΑΣ έθεσε τότε το θέμα προς το προεδρείο του Συνδικάτου για να λάβει την εξής απάντηση:  «εγώ 4 μέρες επιπλέον ρεπό το χρόνο δεν δίνω»!

Παράλληλα η ΔΑΣ έθεσε -μαζί και με άλλα θέματα των εργαζομένων- το συγκεκριμένο στον τότε Γ. Διευθυντή στην πρώτη και….τελευταία συνάντηση που δέχθηκε την παράταξη μας! Στο ερώτημα ποιος θα χάσει και ποιος θα κερδίσει οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές δεν έχουν κανένα ενδοιασμό: θα χάσουν οι εργαζόμενοι και θα κερδίσει η επιχείρηση !!!

Από όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν το συμπέρασμα ότι αυτοί που δήθεν τους εκπροσωπούν στην πραγματικότητα τους υπονομεύουν και τους πολεμούν και θα πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη οριστικά, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να τους ανατρέψουν για να κερδίσουν όσα δικαιούνται.

Το επόμενο διάστημα η μη ενημέρωση για το δικαίωμα της άδειας φροντίδας παιδιών θα φαντάζει «παιδική χαρά» μπροστά στα τέρατα που θα γίνουν εις βάρος των εργαζομένων με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ από την πλειοψηφία.

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας ισοπεδώσουν!!!!

Προετοιμάζετε εβδομαδιαία εξαήμερη εργασίαενώ οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μειώσεις 3000,4000,5000, ακόμα και πλέον των 6.000 ευρώ το χρόνο στο ετήσιο μεικτό εισόδημα τους. (Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση)

Και όλα αυτά με την πλήρη στήριξη από την πλειοψηφία του Συνδικάτου προς τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας η κατάσταση στον Οργανισμό θα είναι η ίδια και χειρότερη και αποδεικνύετε με την συνεχιζόμενη απληρωσιά και τα όσα συμβαίνουν στην κίνηση και στη συντήρηση με την διάλυση του στόλου των λεωφορείων.

Η καραμέλα με τους «κακούς» μετόχους και την «καλή» κυβέρνηση που θέλει το καλό των εργαζομένων τελείωσε. Να σταματήσει το συνεχιζόμενο αίσχος και να ομαλοποιηθεί τώρα και οριστικά η μισθοδοσία των εργαζομένων!! (και όχι μόνο εν όψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην πόλη)

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ και τα παραμύθια περί «αποιδιωτικοποίηση» του Οργανισμού και να παλέψουν για ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών με κοινωνικό έλεγχο, εργασιακά δικαιώματα, χωρίς μειώσεις μισθών, φθηνό εισιτήριο, τακτική και ασφαλή συγκοινωνία  στην υπηρεσία του λαού.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

«Κατεπείγουσα Σφαγή των Εργαζομένων» Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΑΣΘΔΑΣ ΟΑΣΘ LogoΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    18-7-2017 

Κατεπείγουσα Σφαγή των Εργαζομένων

Συνάδελφοι-σσες, κατατέθηκε και ψηφίζετε μέσα  στην εβδομάδα με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» (για εργαζόμενους και επιβάτες) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Η πλειοψηφία του Συνδικάτου αντί να καλέσει - όπως είχε δεσμευτεί με ανακοίνωση της στις 19-6-2017 – έκτακτη Γ. Συνέλευση για τη λαίλαπα που έρχεται, αντί να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους απέναντι από τη κυβερνητική μεθόδευση, κάλεσε «έκτακτο» Δ.Σ. την Δεύτερα 17-7 για να πάρει την τυπική έγκριση -κατά πλειοψηφία- από το συμβούλιο και με αυτή να «εκπροσωπήσει» (άραγε ποιους);; στην επιτροπή της Βουλής. Διαβάστε το άρθρο »

ΟΧΙ στο ΣΦΑΓΕΙΟ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    5-7-2017

ΟΧΙ στο ΣΦΑΓΕΙΟ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Συνάδελφοι-σσες, ιμάντας μεταφοράς της πολιτικής  του Υπουργείου Μεταφορών κατάντησε η πλειοψηφία του Συνδικάτου που συμφώνησε στην ένταξη του ΟΑΣΘ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ενώ μέχρι χτες από κοινού με τη διοίκηση του Οργανισμού την πολεμούσε προσφεύγοντας από κοινού ακόμα και στο ΣτΕ.

Έγινε το πρώτο βήμα για την ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο. Διαβάστε το άρθρο »

Ιδρύεται νέα ΑΕ αντί του ΟΑΣΘΣε εκκαθάριση εν λειτουργία τίθεται ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ενώ ιδρύονται δύο νέοι οργανισμοί, ο ΟΕΣΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης) που θα αναλάβει την εποπτεία όλου του συγκοινωνιακού έργου της πόλης και η ΑΣΥΘ (Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης) που θα εκτελεί το συγκοινωνιακό έργο, όπως ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.

Στην ΑΣΥΘ, που θα λειτουργεί υπό καθεστώς ΑΕ, το κράτος θα ελέγχει το 51% και το υπόλοιπο 49% θα μπορεί να μεταβιβαστεί στην Τοπική Διοίκηση, ενώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου η περιουσία του ΟΑΣΘ περνάει στον έλεγχο του Δημοσίου. Ωστόσο, προσωρινά θα παραμείνει στην κατοχή του ΟΑΣΘ, για ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι τέλους του 2019, για να μη «διαταραχθεί» το συγκοινωνιακό έργο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης ΣυνδικάτωνΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής Δράσης Συνδικάτων

Συνάδελφοι-σσες, η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αλλά και η παγκόσμια οικονομική κρίση που σοβεί  έχουν τις ρίζες τους  βαθιά μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.   Ιστορικά έχει αποδειχθεί -με βάση και τους δύο παγκόσμιους πολέμους που στο παρελθόν στοίχισαν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους- ότι όταν δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η   οικονομική κρίση, τα εκάστοτε οικονομικά κυρίαρχα κράτη λύνουν τις διαφορές τους με τα κανόνια και την πληρώνουν οι λαοί.

Σήμερα από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία και από τα δυτικά Βαλκάνια μέχρι τη Ρουμανία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες πολεμικές δυνάμεις από εποχής Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Αιτία οι οξύτατοι ανταγωνισμοί μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων ενέργειας ΗΠΑ-Ρωσίας και των συμμαχικών τους δυνάμεων για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών μεταφοράς της ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ).

Η Ελλάδα –πέρα από το ότι και η ίδια διαθέτει στο υπεδάφος της κοιτάσματα υδρογονανθράκων-γεωγραφικά βρίσκετε επάνω στο σταυροδρόμι μεταφοράς της ενέργειας.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά και ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου μέσα από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ εμπλέκουν σταθερά το λαό  σε αυτούς τους ανταγωνισμούς με στόχο οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι να αποσπάσουν κομμάτι της πίτας.

Αυτό αποδεικνύει και η πρόσφατη τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου  με θέμα την κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου.

    Στη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας η Ελλάδα συμμετέχει σε 13 (!!!) διαφορετικές ΝΑΤΟικές αποστολές σε όλο τον κόσμο με προσωπικό και μέσα που στοιχίζουν στον Ελληνικό λαό 1 εκ. ευρώ την ημέρα!

Ενώ πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις ωστόσο οι πολιτικές ηγεσίες είναι συνεπέστατες όταν πρόκειται για την κάλυψη των «συμμαχικών υποχρεώσεων» και ξοδεύουν σταθερά κάθε χρόνο το 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ) για ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων –και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ- η χώρα αποτελεί ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Λιμάνια-αεροδρόμια-στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις δίνονται απλόχερα για να υπηρετηθούν οι πολεμικοί σκοποί του ΝΑΤΟ.

Στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια το Γ’ Σώμα στρατού έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο και έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

‘Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ:

  •  Σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή  
  •  Δημιουργεί εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και ψάχνουν διέξοδο σε άλλες χώρες.
  •  Καλλιεργεί εθνικιστικές και  θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς
  •  Δεν αναγνωρίζει σύνορα αυξάνοντας την επιθετικότητα μεταξύ των κρατών (βλ. Τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο)
  •  Δημιουργεί τετελεσμένα (Τούρκικη κατοχή στην Κύπρο, κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ κλπ)

Συνάδελφοι-σσες, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών. Αντίθετα μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για ζωή χωρίς εκμετάλλευση-πολέμους-προσφυγιά.

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και την επιστροφή των Ελληνικών μονάδων από το εξωτερικό.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του Π.Α.ΜΕ το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 1μ.μ. στην πλ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Σύσκεψη-ενημέρωση για το ενιαίο μισθολόγιο και το προσχέδιο Σπίρτζη για ΟΑΣΘ                                                   Θεσσαλονίκη  15-6-2017

 Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

 

Σύσκεψη-ενημέρωση για το ενιαίο μισθολόγιο και το προσχέδιο Σπίρτζη για ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι-σσες, διανύουμε την περίοδο της ηρεμίας πριν την καταιγίδα.
Το πρόβλημα της απληρωσιάς ΔΕΝ λύθηκε με το σταμάτημα των κινητοποιήσεων ενώ όλες οι  πλευρές (Υπουργείο-ΟΑΣΘ-πλειοψηφία Συνδικάτου) ετοιμάζονται για την τελική επίθεση στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 264889Συνολικές αναγνώσεις:
  • 41Αναγνώσεις σήμερα:
  • 114243Συνολικοί επισκέπτες:
  • 37Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ