Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ

ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»: Να μην επαναληφθεί η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης πίσω από κλειστές πόρτεςΤο γεγονός ότι το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου «Σκλαβενίτης» καλούσε σε συγκέντρωση αντιπροσώπων του και μάλιστα, μέσω εσωτερικού σημειώματος (e-mail) την Πέμπτη 16 Μάη, χωρίς να γνωστοποιείται το θέμα της συνάντησης και ενώ παρέμενε αναπάντητο το επίσημο αίτημα της ΔΑΣ για σύγκλιση ΓΣ του σωματείου με θέμα: «Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης», στηλιτεύει η ΔΑΣ Εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη». Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ (ΗΛΠΑΠ) : ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠΠρος το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Λ.Π.Α.Π

Κοινοποίηση: στα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Λ.Π.Α.Π

                                                                                                                                                                                  15/5/2019

Η χρόνια απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, με ευθύνη των δυνάμεων της υποταγής και του συμβιβασμού (ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) έβαλαν στο γύψο μια σειρά σωματείων. Όλη αυτή η προσπάθεια είναι εντάσσεται στη συνολική δραστηριότητα του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, κι έχει ως στόχο να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης τών εργαζομένων.
Διαβάστε το άρθρο »

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΟΛΛΕΫ. Η 1 Μάη ήταν και είναι …μια θαυμάσια μέρα…29/4/2019

1Μαη, 1886, Σικάγο. Το Σικάγο αποτελούσε το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο. Οι εργάτες της χώρας, βρίσκονταν στα όρια της εξαθλίωσης, εργάζονταν ήλιο με ήλιο και οι αμοιβές τους έφταναν ίσα για να επιβιώσουν… Είναι η εποχή που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση κεφαλαίων σε όλο και λιγότερα χέρια. Βασικό αίτημα των εργατών , οκτώ ώρες εργασία, οκτώ ανάπαυση, μόρφωση, οκτώ ύπνο.
Διαβάστε το άρθρο »

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑΤους εκατοντάδες εργαζόμενους που στήριξαν και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ΟΤΑ στις εκλογές που έγιναν στις 17 Απρίλη για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων και αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας χαιρετίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ-ΟΑΣΘ: ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

Συνάδελφοι-σσες, η περίοδος που διανύουμε είναι πυκνή σε εξελίξεις που θα καθορίσουν -τόσο οι γενικότερες όσο και οι ειδικότερες- το εργασιακό μας –και όχι μόνο- μέλλον.

Διαβάστε το άρθρο »

Αποκαλυπτικό: Κείμενο που διακινούσε η ηγετική ομάδα Παναγόπουλος, Βασιλόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕΠοιοι συνδικαλιστές σωματείων της ΟΣΥ στηρίζουν τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και υπογράφουν για αποκλεισμό και ποινικές διώξεις στη ΔΑΣ.

Στο φάκελο της δικογραφίας που κατέθεσε η ΓΣΕΕ πρόσφατα, βρέθηκε και το παρακάτω έγγραφο που ήρθε επισήμως στα χέρια μας

Δείτε τους συνδικαλιστές που με την υπογραφή τους ζητούν οι ταξικές δυνάμεις που εκπροσωπούν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και χιλιάδες εργαζόμενους να μην είναι στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ, αλλά και να διωχθούν ποινικά με μηνύσεις, ονομάζοντάς μας τραμπούκους κλπ. Διαβάστε το άρθρο »

Νάτος ο πραματευτής. 

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Πατούλης.

Ήρθε να δει την πραμάτεια που έχει να ξεπουλήσει στην περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της περιφέρειας Αττικής από την κυρία Δούρου. Διαβάστε το άρθρο »

Απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να αποκλείσει τη ΔΑΣΣε δελτίο Τύπου της ΔΑΣ, αναφέρεται:

«Απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αποκλεισμού της ΔΑΣ -της δεύτερης σε εκλογική δύναμη συνδικαλιστικής παράταξης- από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ήδη με τον αποκλεισμό μας από Επιτροπές, όπως του άρθρου 15, τη διοίκηση ΟΑΕΔ κ.λπ. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ10-4-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

    Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Καταγγέλουμε τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), όπου μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια για συνέδριο-παρωδία στη ΓΣΕΕ στα 5αστερα ξενοδοχεία στη Καλαμάτα και την Ρόδο, επιδιώκουν τώρα με εκφυλιστικές – νόθες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, να προδιαγράψουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ- ΕΝΙΑΙΟ, ΔΕΤΟ, ΑΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) στα ψηφοδέλτια που κατέθεσαν για τις αρχαιρεσίες του σωματείου που θα γίνουν στις 18 Απριλίου, περιλαμβάνουν ίδιους υποψηφίους!

Δηλαδή, βρέθηκαν υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας Τεχνικών ΟΣΥ “ΔΕΤΌ” και ταυτόχρονα οι ίδιοι στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ καθώς και υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΤΟ ταυτόχρονα στο ψηφοδέλτιο της «αριστερής ενότητας και συνεργασίας τεχνικών» ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και διευθυντικό στέλεχος της ΟΣΥ.

Επίσης στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΤΟ υπήρχαν υποψήφιοι που δεν είναι μέλη του σωματείου, όπως προκύπτει από το μητρώο μελών.

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός προωθεί τη στρατηγική του κεφαλαίου με τη κάλυψη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας άθλιες μεθοδεύσεις και εκβιασμούς για να δεσμεύσουν την ψήφο των εργαζομένων και να διαμορφώσουν πριν την κάλπη τους συσχετισμούς. Έτσι ώστε τα τσιράκια της εργοδοσίας να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για το χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα του κλάδου και ταυτόχρονα την παραχώρηση των αστικών συγκοινωνιών σους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να κάνει υπόθεση δική του την ισχυροποίηση του σωματείου, να καταδικάσει με την ψήφο του την μεθόδευση της συνδικαλιστικής μαφίας ρίχνοντας στην κάλπη το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου&14ου ΜΙΣΘΟΥ

7ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ-35ΩΡΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ 50%

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ – ΟΣΥ: Στις 18 Απρίλη ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στην κάλπη 

«Στις 18 Απρίλη ημέρα των εκλογών του Σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στην κάλπη, βάζουμε εμπόδια σε όλες τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του ενιαίου ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ, των νεοεργοδοτικών και των ακροδεξιών αβανταδόρων της διοίκησης της εταιρίας», τονίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, καταγγέλλοντας παράλληλα την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ για τον εκφυλισμό στις συλλογικές διαδικασίες της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ δίνοντας ακόμα μία φορά ρεσιτάλ υποκρισίας και «αγωνιστικότητας» των υπουργικών διαδρομών κατάφερε, όπως κάνει πάντα, να εκφυλίσει τις συλλογικές διαδικασίες της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 438632Συνολικές αναγνώσεις:
  • 54Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234415Συνολικοί επισκέπτες:
  • 46Επισκέπτες σήμερα:
  • 3Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ