Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1                                                                                                                          21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Οι δήθεν ανεξάρτητοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την δουλειά της διοίκησης και της κυβέρνησης, να στηρίξουν την νέα αντεργατική επίθεση και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Αναβάθμισαν το ρόλο του λαγού και βάζουν εμπόδια στο συλλογικό όργανο των εργαζομένων. Αφαιρουν το δικαίωμα του Δ.Σ να λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Στην Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ η Πρωτοβουλία Οδηγών Πορεία Νίκης ύστερα απο μια σειρά αντιδραστικών θέσεων , οπου περιέχει απο απεργοσπασία εως και θέσεις για αποχαρακτηρισμό βαρέων κι ανθυγιεινών, έφτασαν στο σημείο να κυρήξουν την κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών, παράνομη και καταχρηστική, ούτε η διοίκηση και το Υπουργείο τέτοια αντανακλαστικά. Διαβάστε το άρθρο »

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Αθήνα, 12.09.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την απελευθέρωση των μεταφορών και σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες.
Η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των εταιρειών ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ, δηλαδή η λειτουργία βάση της σχέσης κόστους – κέρδους, συρρικνώνει το συγκοινωνιακό έργο μέσω της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης των λειτουργικών αναγκών.
Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα των αστικών συγκοινωνών αφορούν εξίσου τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και τα εκατομμύρια των ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα που τα χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

Συνέπειες δραματικά χειροπιαστές: Διαβάστε το άρθρο »

Δυναμική συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ. (ΦΩΤΟ)IMG_20170909_194845

Δυναμική ήταν η συμμετοχή Της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ.
«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». Το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ, συμμετήχαν  και οι ταξικές δυνάμεις στην  ΟΣΜΕ μαζί με άλλους εργαζόμενους,νέους και συνταξιούχους   στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το βράδυ. Διαβάστε το άρθρο »

Σύσκεψη σήμερα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΑΣΘΣύσκεψη διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ με αντικείμενο την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ. Διαβάστε το άρθρο »

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕΘεσσαλονίκη 1-9-2017

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ

Κάλεσμα για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση για τη νέα ΣΣΕ

Συνάδελφοι-σσες,
Εν όψη της ΔΕΘ τα κυβερνητικά κλιμάκια με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα επιδοθούν σε ένα ακόμα show απάτης και αποπροσανατολισμού και ένας από τους βασικούς πυλώνες αναφοράς θα είναι ο Οργανισμός στον οποίο εργαζόμαστε. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γνωρίζουμε την αλήθεια και αυτή είναι εντελώς διαφορετική από όσα θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός και τα επιτελεία του. Έχοντας στα χέρια μας το τελικό σχέδιο της πρότασης που βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και του προεδρείου του Συνδικάτου έχουμε να σας πούμε τα εξής: Διαβάστε το άρθρο »

ΓΣ ΑΔΕΔΥ Ψήφισμα καταδίκης της αντικομμουνιστικής υστερίας της ΕΕ μετά από πρόταση της ΔΑΣΑπό το αντικομμουνιστικό Συνέδριο στην ΕσθονίαΚείμενο καταδίκης της αντικομμουνιστικής υστερίας της ΕΕ ψηφίστηκε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ της Τετάρτης 30 Αυγούστου, μετά από πρόταση της ΔΑΣ. Διαβάστε το άρθρο »

Εργασιακός μεσαίωνας Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣΠροχτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο υποτίθεται ότι βάζει φραγμό στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά των εργοδοτών και ότι, με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνει την «καθημερινότητα» των εργαζομένων. Διαβάστε το άρθρο »

Στη Βουλή μεταφέρεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να φορέσει «φιλεργατικό» μανδύα Αθικτο το αντεργατικό και αντιασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο, ενόψει και του νέου γύρου αντιλαϊκής επίθεσης με την τρίτη «αξιολόγηση»

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ξεκινά σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια σειρά επιμέρους ρυθμίσεις, επιχειρεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού, ότι τάχα «ενισχύει την προστασία των εργαζομένων», όταν στην πραγματικότητα διατηρεί άθικτο και ενισχύει συνεχώς το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατά η σημερινή εργασιακή ζούγκλα που επιβάλλει το κεφάλαιο.

 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε χτες στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη βδομάδα. Η συζήτηση και η ψήφισή του θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις, Τετάρτη και Πέμπτη.

Ρυθμίσεις υλοποίησης του νόμου – λαιμητόμου

Οπως και για τα Εργασιακά (ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οποία παρουσιάστηκαν στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη»), τα ψευτο-μερεμέτια και οι επιμέρους ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σχετικά με το Ασφαλιστικό κάθε άλλο παρά αναιρούν τη γενικευμένη αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Το πρώτο που πρέπει να γίνει καθαρό είναι ότι όλες οι ρυθμίσεις και διευθετήσεις του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4387/2016, δηλαδή του νόμου – λαιμητόμου, όπως εύστοχα τον αποκάλεσαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στις μεγάλες απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Ο ν. 4387/2016 ήταν και παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της κυβερνητικής πολιτικής στο Ασφαλιστικό, είναι η συνέχεια της αντιασφαλιστικής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου, η οποία κλιμακώθηκε παραπέρα μάλιστα με το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ας δούμε ορισμένες χαρακτηριστικές διατάξεις:

Σύμφωνα με το ν. 4387, οι συνταξιούχοι στην περίπτωση που αναγκάζονται να εργαστούν για να συμπληρώσουν τις λεηλατημένες συντάξεις τους, θα υποβάλλονται σε περικοπή της σύνταξής τους κατά 60%! Η γενική εφαρμογή αυτής της διάταξης έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και σε ασθενείς με ψυχικά νοσήματα που λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας και κρίνεται ότι πρέπει να εργαστούν για λόγους κοινωνικής επανένταξης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης να περικόπτεται η αναπηρική σύνταξη. Σαν τον… Χότζα, η κυβέρνηση ζητάει και τα εύσημα γιατί με τη νέα διάταξη λύνει τουλάχιστον αυτόν τον παραλογισμό γι’ αυτούς τους ανθρώπους που… η ίδια επέβαλε! Ακόμα κι έτσι, όμως, η εν λόγω ρύθμιση δεν αναιρεί το μεγάλο έγκλημα που έγινε με το ν. 4387 σε όλες τις αναπηρικές συντάξεις, οι οποίες όπως και οι συντάξεις χηρείας περικόπτονται δραστικά.

Σχετική με τα παραπάνω είναι και η παράταση στην απόδοση συντάξεων αναπηρίας σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ και η νέα γνωμάτευση καθυστερεί (κάτι που γινόταν και μέχρι τώρα δηλαδή, αλλά με υπουργικές αποφάσεις). Το «σφαγείο» των ΚΕΠΑ δηλαδή παραμένει άθικτο, ενώ στο πλαίσιο του μνημονίου η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νέο «τσεκούρι» στις αναπηρικές παροχές…

Ανάλογη είναι και η διευθέτηση που γίνεται στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. Για αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2015, σε αρκετές περιπτώσεις δεν λαμβάνονταν υπόψη το σύνολο των εισφορών που είχαν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι, αλλά μόνο ένα μέρος τους, με αποτέλεσμα οι επικουρικές συντάξεις ορισμένων Ταμείων να είναι μικρότερες από τις υπόλοιπες. Τώρα, με σχετική διάταξη, εφαρμόζεται το αυτονόητο, δηλαδή οι νέες επικουρικές να υπολογίζονται στο σύνολο των εισφορών του ασφαλισμένου. Και εδώ όμως το βασικό πρόβλημα είναι άλλο: Η κατακρεούργηση των νέων επικουρικών συντάξεων στη βάση των νέων μειωμένων συντελεστών (0,45%), οι οποίες μετατρέπονται σε επιδόματα πτωχοκομείου ύψους μερικών δεκάδων ευρώ…

Κομπορρημονεί, επίσης, η κυβέρνηση για τη μείωση του κόστους στην εξαγορά πλασματικών ετών στους αγρότες, όταν πλέον η εξαγορά πλασματικών ετών έχει γίνει απαγορευτική για όλους τους ασφαλισμένους, εξαιτίας της δραματικής αύξησης του κόστους με το νόμο 4387, και την ίδια ώρα ακόμα και αν αυτή γίνει με τεράστιο κόστος, ελάχιστο είναι το αντίκρισμα στην αύξηση της σύνταξης. Πόσο μάλλον που ειδικά στους αγρότες επιβλήθηκε και αύξηση εισφορών…

Σφίγγουν τη θηλιά σε αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι μαζί με την κοροϊδία για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό, έρχεται και η διάταξη για το ΚΕΑΟ, η οποία προβλέπει την πρόσβασή του σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και σε στοιχεία διαθέσιμα στην Κεντρική Διοίκηση και για τους μικροοφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε συνάρτηση με προηγούμενο νόμο, ο οποίος μεταφέρει στο ΚΕΑΟ για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, η εν λόγω ρύθμιση ενισχύει το κυνήγι σε βάρος χρεωμένων αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

 

Στήνει πιο «αποτελεσματικό κράτος» για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίουΓενικευμένη «μεταρρύθμιση» στους μηχανισμούς και τη λειτουργία του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου το αστικό κράτος να ανταποκρίνεται καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, υπηρετώντας άλλη μια από τις βασικές απαιτήσεις του.

Διαβάστε το άρθρο »

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018: Αντιλαϊκά μέτρα χωρίς τέλος εν μέσω ρυθμών ανάκαμψης του ΑΕΠΗ απόδοση των ήδη ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων καθώς και η επιβολή νέων συνθέτουν το πλέγμα της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» που διαφημίζει η κυβέρνηση ενόψει και των εξαγγελιών στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 264889Συνολικές αναγνώσεις:
  • 41Αναγνώσεις σήμερα:
  • 114243Συνολικοί επισκέπτες:
  • 37Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ