Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία Α/Σ Μπραχαμίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν οι δύο συνάδελφοι μας από το αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου και της Πέτρου Ράλλη μέσα στο λεωφορείο κατά την ώρα της εργασίας τους. Η παλαιότητα των λεωφορείων, η ανεπάρκεια ανταλλακτικών, η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας μας, η πολύωρη αναμονή στις στάσεις δημιουργούν καθημερινά εντάσεις μεταξύ επιβατών και οδηγών. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

Αθήνα, 5.10.2017

ΠΡΟΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

κ.ΚΩΝ/ΝΟ ΦΩΤΑΚΗ

Κοινοποίηση
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΑΣΑ
κ.ΞΕΝΟΦΩΝ ΝΙΚΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΩΡΑΡΙΩΝ

Διαβάστε το άρθρο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

                                                                                                                         21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

Οι δήθεν ανεξάρτητοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την δουλειά της διοίκησης και της κυβέρνησης, να στηρίξουν την νέα αντεργατική επίθεση και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Αναβάθμισαν το ρόλο του λαγού και βάζουν εμπόδια στο συλλογικό όργανο των εργαζομένων. Αφαιρουν το δικαίωμα του Δ.Σ να λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Στην Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ η Πρωτοβουλία Οδηγών Πορεία Νίκης ύστερα απο μια σειρά αντιδραστικών θέσεων , οπου περιέχει απο απεργοσπασία εως και θέσεις για αποχαρακτηρισμό βαρέων κι ανθυγιεινών, έφτασαν στο σημείο να κυρήξουν την κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών, παράνομη και καταχρηστική, ούτε η διοίκηση και το Υπουργείο τέτοια αντανακλαστικά. Διαβάστε το άρθρο »

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Αθήνα, 12.09.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την απελευθέρωση των μεταφορών και σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες.
Η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των εταιρειών ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ, δηλαδή η λειτουργία βάση της σχέσης κόστους – κέρδους, συρρικνώνει το συγκοινωνιακό έργο μέσω της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης των λειτουργικών αναγκών.
Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα των αστικών συγκοινωνών αφορούν εξίσου τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και τα εκατομμύρια των ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα που τα χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

Συνέπειες δραματικά χειροπιαστές: Διαβάστε το άρθρο »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. (Για τις κατασκηνώσεις)ΔΑΣ - ΟΑΣΑ logo

 

20-7-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.

Συνάδελφοι – σσες,

Από τη μια η διοίκηση, με εντολή της κυβέρνησης προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα καταργώντας θεσμικά- και όχι μόνο- κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων (να ένας ακόμα τρόπος για να βγουν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα) και από την άλλη η πλειοψηφία του Συνδικάτου μας και του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, που την υπογραφή τους φέρει η Σ.Σ.Ε, κινούνται στη γνωστή σε όλους πια κατεύθυνση του καλού και υπάκουου παιδιού, άφησαν να φτάσει η κατάσταση κυριολεκτικά στο παρά πέντε όσον αφορά και το ζήτημα με τις κατασκηνώσεις. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΑΜΕ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στις 26 Μάη (SPOT)hqdefault

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ SPOT

Το ΠΑΜΕ, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, πραγματοποιεί μεγάλη συναυλία με το σύνθημα «Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, με ελεύθερη είσοδο.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της Αττικής, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος. Διαβάστε το άρθρο »

Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης από την Χ.Α. σε σχολείο στο ΠέραμαLogo12

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ      Αθήνα, 20/01/2017

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή τον γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς, παρουσία παιδιών, σε σχολείο στο Πέραμα, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Διαβάστε το άρθρο »

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Α/Σ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και της συλλογικής σύμβασης από την Διοίκηση της εταιρείας που δίνει το δικαίωμα στο διευθυντή και στους προϊστάμενους του γραφείου κίνησης για την μη χορήγηση των γονικών αδειών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μη χορήγηση γονικής άδειας σε συναδέλφισσα στο αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου. Όπου μετά από τις δύο αιτήσεις έκανε αναγκαστική χρήση της γονικής άδειας στις 20-12 προκειμένου να παρευρεθεί στις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών της. Προσκόμιζοντας στην υπηρεσία το απαιτούμενο δικαιολογητικό.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την προσπάθεια τρομοκρατίας από τη διεύθυνση και τους προϊσταμένους του αμαξοστασίου δίνοντας στη συναδέλφισσα κλήση σε απολογία επειδή έπραξε το νόμιμο δικαίωμα της και το χρέος της ως γονιός. Πιστεύουμε ότι αυτή η κλίση δεν έχει ως στόχο μόνο τη συνάδελφο αλλά όλους τους εργαζόμενους ως μέσο καταστολής στην όποια προσπάθεια διεκδίκησης τους.

Η προστασία και η ανατροφή των παιδιών είναι ευθύνη ολόκληρης της κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μη χορήγηση γονικής άδειας στους συναδέλφους μας, αλλά και την επιμονή των προϊσταμένων να αρνούνται να δώσουν στους εργαζόμενους ότι απέμεινε από εργατικό δικαίωμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ το Συνδικάτο να πάρει θέση επί της ουσίας για τα παραπάνω και να σταματήσει να επιλέγει τη στάση του μικρότερου κακού, καθώς συνειδητά στηρίζει όλες της αποφάσεις, μέτρα και νόμους που έχουν παρθεί εναντίον μας εώς σήμερα. Συνειδητά δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα είχαν ως αποτέλεσμα την οργάνωση και την αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου μας.

Το γεγονός ότι υπάρχουν βάρδιες που δεν μπορούν να επανδρωθούν δεν ευθυνόμαστε οι εργαζόμενοι ούτε τα παιδιά μας. Η έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργηθεί σκόπιμα και εξυπηρετεί την υποβάθμιση και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του συγκοινωνιακού έργου.

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα μας καθημερινά διογκώνονται τόσο στην εργασία μας όσο και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Τις λύσεις δεν μπορεί να τις δώσει ο καθένας μόνος του γιατί τα προβλήματα είναι ίδια για όλους μας.
Όπλο μας είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη, η συνειδητοποίηση ανάγκης για ενότητα και οργάνωση του αγώνα μας τόσο ενάντια στην κυβέρνηση, τους θεσμούς, την Ε.Ε, όσο και απέναντι στην πολιτική της Εταιρείας που καθημερινά απαξιώνει την εργασία μας και καλούμαστε μέσα από αντίξοες συνθήκες να βγάλουμε καθημερινά την βάρδια (βλάβες λεωφορείων, διαλυμένα καθίσματα οδηγών, έλλειψη ανταλλακτικών, ανεπάνδρωτες βάρδιες, χαμένα δρομολόγια, η δίκαιη γκρίνια των επιβατών για όλα αυτά που έχουν αποδέκτες εμάς).

Μας οδηγούν μέσα από αυτές τις τακτικές σε παραπέρα αδιέξοδα και απόγνωση. 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

· Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Ουσιαστική προστασία της μητρότητας

· Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας μας
Να δημιουργηθούν ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και Ασφάλειας

· Ανανέωση του στόλου

· Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις απώλειες μας από το 2010 έως σήμερα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. Ελάτε να μας καταγγείλετε ανοιχτά τέτοια φαινόμενα και μαζί να τα σταματήσουμε.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΑΜΑΞ/ΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΟΛΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Μ 7197

ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Α.Μ 2790

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Α.Μ 0881

ΠΑΜΕ: Βασικός μισθός 751 ευρώ, επαναφορά κομμένων συντάξεων και επιδομάτων, ΣΣΕ με αύξηση μισθών 

afisa-pame-gia-sse.jpg;

Σε οργάνωση της πάλης με βάση το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας καλεί το ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα το ΠΑΜΕ καλεί σε διεκδίκηση για:
◾Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.
◾Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αύξηση στους μισθούς.
◾Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
◾Επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
◾Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

ΠΑΜΕ: Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!pame

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση αναφέρει:

«Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΕΕ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να προετοιμαστούμε για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση! Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 290048Συνολικές αναγνώσεις:
  • 250Αναγνώσεις σήμερα:
  • 134295Συνολικοί επισκέπτες:
  • 213Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ